• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    EZOP: to samé chtějí u RB za blokaci karty .. naštěstí se našla .. u mBank jsem si blokla zdarma kartu a do cca týdne jsem měla novou :)
    EZOP
    EZOP --- ---
    HARALD: :-) v tomhle ohledu jsem lama.
    NYX
    NYX --- ---
    TANTRICK: uroky
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: co znamená přesně tahle tvoje věta?

"normální účet máš zdaněn srážkovou daní 15%, podnikatelský nikoliv, ten si daníš sám v rámci daňového přiznání."

Co máš na mysli, co konkrétního se zdaňuje?
    HARALD
    HARALD --- ---
    EZOP: nebyla to takhle společnost vydávající a spravující karty? :-) ono udělat si clearingové centrum zase taková sranda není, ale jestli vidíš na poměrně hodněobsazeném trhu díru, tak hurá do toho :-)
    EZOP
    EZOP --- ---
    ADAMM: Jojo přesně tohle mi řekli. Pojistěte si kartu již od 20 kč měsíčně (nevim kolik mi ríkala) a pojišťovna Vám zaplatí půlku. Nakonec se mě ptá jestli nemám zájem o express půjčku.

NAVARA: Když jsem tam večer volal, tak to nebylo přímo na GE ale asi nějáká společnost pro blokování karet. Sakra jestli je to takhle tak to sem si měl založit společnost na blokování karet a od každýho joudy jako sem já si vybrat 2tácy.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    EZOP: to te okrade Visa za okamzite zastaveni transakci s kartou, ne?

NELDE, ADAMM, hofyland: ok, ma to sva pro.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EZOP: a řekli ti: "Vaše blbost, měl jste si ji pojistit." ne?
    EZOP
    EZOP --- ---
    Za blokaci karty u GE money bank po mě chtěli 2000 !!!! To mi příjde trochu přehnaný. Pak mi příjde že místo zloděje, kterej mě okradl, mě pak ještě okrade banka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Pro platby ano. Také si můžeš vyplatit zálohu v hotovosti a tu si dát na soukromý účet a pak ji vrátit (a úroky si nechat). Ale jak oddělíš poplatky a úroky? Podle mě nijak - budou to tvoje výdaje a přijmy. Furt je tvůj osobní účet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    normální účet máš zdaněn srážkovou daní 15%, podnikatelský nikoliv, ten si daníš sám v rámci daňového přiznání.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: klidne muzes pouzivat jeden ucet jako soukromy i podnikatelsky, pokud dokazes pri kontrole FU vysvetlit jednoznacny zpusob identifikace firemnich plateb - napr. VS.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A nebude náhodou velmi brzo na normálním eMaxu také 3%? Tím by se to vysvětlovalo.
    NAVARA: Možná ne. Teoretický nemusíš mít žádný účet. Ale neměl bys mít firemní peníze na soukromém účtu. Takže těch 3,3% na soukromém eMaxu nemůžeš přiznat a tedy použít jinak než jako černý fond.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VANEK: ucetnictvi nevyzaduje "podnikatelsky ucet" - to je vymysl bank, aby mohly vice uctovat.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Protože ten nezaúčtuje?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: ale proc by mel pouzivat mB variantu, kdyz to muze hazet na bezny eMax?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: pořád lepší, než spořící účty pro podnikatele jinde ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: co by melo podnikatele motivovat ukladat prostredky na o 0,3% horsi mB variantu eMaxu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    repaste z mbank.cz:

Vážení Klienti,
    mBank otevírá své brány taky podnikatelům! Od 29.10. nabídneme speciální účty jen pro ně – mBUSINESS KONTO a atraktivní spořící účet mBUSINESS eMAX. Oba jsme ušili přesně na míru podnikatelům – fyzickým osobám, tedy nejen živnostníkům, ale třeba taky právníkům, lékařům a dalším podnikatelům. Stejně jako osobní účty – které si během necelého roku založilo skoro 160 tisíc z vás – i podnikatelská konta jsou v mStylu. Žádné podmínky, žádné povinné vklady nebo obraty, žádné výjimky nebo hvězdičky. Výhody mBUSINESS KONTA platí pro všechny: založení i vedení účtu, karta Visa Business Electron, příchozí platby a všechny odchozí platby v rámci mBank jsou zdarma. Odchozí platby mimo mBank za pouhé 3 Kč, zároveň tři bezplatné výběry z kteréhokoliv bankomatu v ČR. Výběry v zahraničí – neomezeně, bez poplatků! Kdo chce ale vydělat ještě víc, může s mBank i výhodně spořit. mBUSINESS aMAX vklady zhodnotí vynikajícím úrokem 3% p.a. Jakoukoliv částku, bez podmínek, bez povinného
    zůstatku...
    Více informací najdete na tránkách http://www.mbank.cz/mbusiness/ - a těšíme se na vaše komentáře a názory na mFóru!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: provedou, jen se tak stane (podle mého názoru) o něco později - logicky se nemohou provést během odstávky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam