• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADM
    ADM --- ---
    ADAMM: treba v tom ze kdyz mi ji ukradli platil jsem za stoplistaci 2-3 litry. Platit offline zehlickou mi prijde v dnesni dobe jako totalni nesmysl. Nikdy vice embosovanou kartu, nebo ma to snad nejakou vyhodu kterou jsem nepochopil? jediny rozdil co si pamatuju mezi emboss a non-emboss je ze sem nemusel davat pin a stacil podpis, a ze se dalo platit na vice mistech napr. v taxiku (dnes to povazuji jednoznacne za nevyhodu kvuli zneuziti)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: je mi to jasné, nikdo se všem nezavděčí... imho je to v kombinaci s ostatníma prvkama zabezpeční a cenovou politikou v klidu. stoplistace nestojí 2 litry, můžeš si operativně nastavovat limity - atd. kdybychom ho zdražili, tak neřeknu. ale jinak - v čem vidíte nevýhody embosu?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Vydani duplikatu ja za kilo. Je to tam napsane.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Bude mozne hned toho 2.ledna pozadat o vymenu karty? kolik me to bude stat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: limity pro netové platby v IB super, ale škoda že nejsou zároveň limity počtu transakcí. Překvapila mě informace, že Delfín bude embossovaný. Pro někoho příjemné pro jiného odhaduji nepříjemné překvapení.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PINCHE_GRINGO: to nic není, asi nečteš fórum, ne? tohle jsou ještě velmi velmi pozitivní komentáře :)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Ted jsem si precetl claek, ktery odkazoval ADAMM (o novinkach - kreditce atd) a nestacim se divid diskuzi pod nim. Nekteri lide maji pocit, ze jim banka patri a ma pracovat pro ne :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: ovšem rozdíl je, jak se tak dívám, spíš v položkách, které v tom srovnání vůbec nejsou (vedení embossované karty - u nás zdarma, v RB zdarma o Premium, nikoliv u Extra (40 Kč) - ale ve srovnání je běžná neembossovaná karta; vedení podúčtu v jiných měnách - zdarma u Premium, u Extra za 11 Kč, mBank: nenabízí).

SIN: ale je fér říct, že 1) já jsem zaměstnanec mBank 2) mBank neposkytuje některé služby, které jsou často chápány jako "samozřejmé" - zahraniční platby, hotovostní operace všeho druhu na pobočkách (obecně se servisní věci řeší po netu nebo telefonicky), účty v cizích měnách, nabíjení telefonů přes IB... možná mě někdo doplní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: sorry.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Tam stojí eKonto Extra.
    SIN
    SIN --- ---
    ADAMM: To jsem potřeboval - šlo mi o celkový srovnání - co je pro mě jako pro klienta výhodnější (i když je samozřejmý, že každej klient je jinej - takže řekněme pro průměrnýho). Děkuju.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SIN: jde ti o srovnání cenové, funkcionalit, nebo jaké? :)

docela podrobné srovnání je třeba zde: http://mbank.cz/mbank/srovnani/
    u RB je tam použito eKONTO Premium (čili nejvýhodnější verze).
    SIN
    SIN --- ---
    Má někdo srovnání mKonta u mBank vs. eKonta u Raiffeisenbank/Ebanka? Předem díky.
    MALKE
    MALKE --- ---
    ADAMM: No jo, je tam v pondělí. Zázrak!:))) Ad pošta - já si na to nestěžuju, jen mě to překvapilo:) Díky za info:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MALKE: to je dané smlouvami s poštou - imho je lepší snažit se několikrát, než dát jenom jeden termín a ten když se neprovede, tak smůla...

jinak pokud máš dojem, že ti nějaká transakce "vypadla", tak zkus dát historii transakcí a posunout ji do ponělí: některé transakce provedené přes víkend se zobrazují s pondělním datem zaúčtování. je to divný systém, ale to je naprosto mimo naše možnosti to změnit.
    MALKE
    MALKE --- ---
    Dotaz na Adamma - z konta se mi strhla částka, kterou není vidět ani v provedených transakcích, ani v blokacích. Vcelku jsem klidná, protože souhlasí s částkou sipa, ale...?
    Mimochodem, taky by mě zajímalo - pošta tuším kdysi uváděla, že si prachy strhává 15. a 25. (nebo v nejbližším předchozím termínu). U mbanky se o to ale snaží už od desátého, třeba třikrát (než mi dorazí výplata, kdy se to zaplatí), u ČS to poslušně vždycky odešlo po výplatě a žádné pokusy o stažení peněz předtím jsem neviděla. Čo to súdruzi robia, víš?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Dobra prace, urcite to nebylo lehke!
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    tož to bychom to měli... http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=93
    info o kreditkách a novinkách - limity na on-line platby nastavitelené v IB, on-line blokace karty, čipový a embossovaný delfín, změna sazebníku...

další info bude publikované zítra - sekce o kreditkách :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    QUIFF: Tohle je o trošku míň než půlka, takže se uvidí podle toho, jak pečlivě to bude někdo z banky posuzovat
    QUIFF
    QUIFF --- ---
    TRISSIE: diky, takze pocitam ze tohle bude bud ta pulka nebo 3/4, to bych teda mohle dostat i celou castku, popr teda 250...:o)

BUNDA: diky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam