• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    BUNDA: alebo nejaky bankovnicky register (netusim ci existuje, mozno ano)... a to neviem ci mam nejaky ale ucet v CR uz mam vyse 8 rokov, v CSOB
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    BUNDA: myslis v registru trestov alebo akom... o ziadnom zazname nikde neviem
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JULYZ: a máš pozitivní záznam v registru? Pokud ne tak na to zapomeň a hledej jinde...
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    a co mPujcka? oplati sa? malo by to byt na financovanie kupy auta...
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: M forum mi prijde posledni dobou dost zbesle :-) Stacila odpoved ano meli jsme klienty v egypte, dokonce v Hurgade a veskere operace bez problemu :-))
    Ale diky..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: hledej na mforu - imho jsem tam videl pozitivni reference.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Hale mate nekdo nejakou zkusenost s pouzitim karet v Egypte? (idealne mBank)
    Jedu za par dni do Hurgady a tak bych chtel zjistit jestli mam brat vetsi cash v USD ci €..
    Nebo jestli vzit jen USD na viza a zbytek vybrat v bankomatu..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LITTLELI: nedelej zagorku ;)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAMM: Nikoliv "pak to musí manžel platit", ale pak to musí oba platit. To je ten "půvab" společného jmění manželů.:-))

Aha, tak i KB a ČSOB. Citi a Reifka to ale určitě nemají.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDERA: mě říkali, že stejné pravidlo i limit platí i v KB a ČSOB, mimo jiné. ale osobně bych byl pro to, aby to bylo až tak nad 150 tisíc.

na druhou stranu, mít manželku, co to rozfofruje a pak to manžel musí platit - to bych nikomu nepřál. (gender korektně: samozřejmě platí i naopak!)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tý jo, souhlas manželky ke kreditce s vysokým limitem?:-O Motivace je mi jasná, ale v praxi jsem se s tím u žádné jiné banky nesetkala.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    ADAMM: Muzu potvrdit, ze v UK to maj nejaky dementni a pochybuju ze je v tom jakkoliv vina mBank... Maestro karta (cipova) z moji svycarsky banky tam nefungovala ani v platebnim terminalu, ani v bankomatech nekolika bank. Pritom vsude jinde funguje pred i po pokusu v Londyne - CR, Spanelsko, Nemecko, USA, stredni vychod...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Na druhou stranu mě příjemně překvapil ten úvěrový limit, tolik jsem fakt nečekal (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: jj, podrobné info na stránkách s popisem, na co a jak se připravit bude po novém roce. my zatím tu stránku mKREDITKY ani nikde nepropagujeme, protože teď během vánoc to imho stejně nemá moc cenu ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Causa kreditka - díl druhý (první byl včera, kdy nevěděli nic)

Podle Adamovy zprávy jsem šel opět na mKiosk. Místo hezkého chlapce sličná děva, usměvavá, šikovná, ale neinformovaná. Po mém telefonu Adamovi a jejím telefonu šéfové to tedy začlo jít. Ale s problémy!
    1) Je třeba mít doložené potvrzení o příjmu plus výpis z účtu kam chodí.
    2) U limitu nad 100 000 je třeba souhlas manželky na zvláštním formuláři - musí se dostavit osobně.
    3) Vyplňovaný dotazník obsahuje spoustu znovuvyplňovaných informací - aso by bylo lepší mít variantu pro existujícího klienta, kde se vyplňuje jen něco.
    4) Některé dotazy jsou docela záludné a bylo lepší se na ně připravit - například jak dlouho bydlíte na stávající adrese, či jak dlouho trvalo předchozí zaměstnání. O úvěrovém limitu na korporátních kartách ani nemluvě.
    5) Celé to trvalo asi 3/4 hodiny.

Doporučení - dejte lidem podrobný návod, jaké dokumenty potřebují a možnost si to vyplnit dopředu. Zejména to info o manželce. Ať se dá všechno vyřídit při jedné návštěvě.

Ještě jedno doporučení, obecné ohledně mKiosků. Skoro nic by nestálo mít tam nádobu s pár bonbóny v červené barvě. A něco na co se mohou koukat čekající - za mnou vznikla fronta a já sám musel čekat.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    na HF uz to padlo, takze se to do cile dostane, postnu to ale i sem - ten design je skutecne mnohem libivejsi, byt stale decentni.

http://jankorbel.cz/2008/12/23/rozhrani-internetoveho-bankovnictvi-mbank-trochu-jinak/
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Zažil jsem něco podobného v US - do $50 to nechtělo ani PIN ani podpis.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: ono to pomůže, ale jádro problému imho není obvykle v čipu, ale např. v anglii je problém (imho) následující:

existuje několik metod autentifikace karty. každá karta má uvedené v nastavení jejich pořadí. na druhé straně existuje nějaké nastavení terminálů. v případě UK je většina terminálů nastavena tak, aby nejprve chtěla Chip&PIN, což u naší karty nešlo, jenže jádro problému je (imho) spíš v tom, že terminály jsou nastaveny tak, že pro rychlejší provoz nepožadují autorizaci PINem u částky třeba do 50 liber. jenže naše karty v sobě mají nastaveno, že musí autorizovat i malé částky on-line ověřením PINu do banky. terminál říká: je to v pohodě, kontrola není potřeba; karta říká, ne, musí se to zkontrolovat - a transakce se neprovede. manual check je u terminálů i karet poslední varianta - a taky obvykle zabere...

ale pracujeme na tom :)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: ted jsem v Irsku ale v POrtugalsku byla stejna situace terminali co jsem potkla byly jenom a pouze na chip ..... tak trosku doufam ze kdyz mbank bude mti kartu s chipem ze by to jit melo...

Trosku me strasis s tim ze ne, proc by ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: jinak jestli si myslíš, že čip bude znamenat fungující karty v portugalsku (nebo kde že to jsi? ;) - tak si myslím, že spíš nikoliv. ale měli jsme schůzku s člověkem z VISA ČR, a myslím, že ta pomůže výrazně víc.

zároveň mohu doporučit - pokud máte (zejména v zahraničí) problém s tím, že karta mBank je zamítnuta (nemyslím tedy místa, kde ji vůbec nemá smysl zkoušet - imprintery alias žehličky nebo místa, kde neakceptují jiné, než v dané zemi vydané karty) - zkuste obsluhu přesvědčit, ať to číslo karty naťuká do terminálu ručně (manual check), téměř vždy to funguje.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: ne, ale už chybí relativně málo z těch ostatních věcí, které měly před zah. platbama vyšší prioritu :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dneska jsem tam byl a nešlo to (mKiosk na Chodově). Zkusím tedy zítra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam