• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    ahoj, chci se zeptat jestli mate zkušenosti s ING kontem a jestli je dobry? mam cca 100tisic ale nechci je davat na fondy...proste si je chci nekam uložit (třeba na to ING s tim 3% urokem mi přijde ok) a třeba za 3 roky zas vybrat...
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    DAIIKA:
    ADAMM:
    diky
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    JULYZ: kontaktní adresy a formuláře včetně podmínek jsou na cbcb.cz, nebo na solus.cz.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: nezamitli, vsak to take v NAVARA pisu.

historii kontokorentu mam, konkurenci pak stacilo jen potvrzeni prijmu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: nikdo mimo banky si nedovedete představit, kolik úsilí mě stálo přesvědčit ostatní kolegy, aby tam byl aspoň takový text. tak jsi nedostal - a co - zamítli ti kvůli tomu půjčku někde jinde? úvěry na základě historie prostě ještě nejsou, až budou, nic ti nebrání zkusit to znovu, budeš-li mít zájem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JULYZ: http://www.cbcb.cz

Jinak nejlepší jsou maily, ve kterých si to různí klienti potřebují vyříkat přímo se mnou:
    Na internetu nabízíte klamavou reklamou na půjčku k Vánocům a nakonec stejně nikomu nepůjčíte, pokud neměl nikdy jinde žádný záznám.
    Takže milý pane Zbieczuku, Vás jako instituci považuji za amatérkou a doufám, že tak jak brzo jste do ČR vpadli, tak rychle taky odpadnete!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: ten text tam bohuzel nebyl v dobe, kdy jsem si zadat sel... a pujcku jsem nedostal, prestoze jsem mel zaznam naprosto cisty (tj. od mbanky je tam prvni)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    DAIIKA: kde sa da dat ziadost vypis z bank. a nebank. registrov?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: já to vím - ale fakt, že mPůjčka je nějak nastavená a my to "do podrobna" klientům nevysvětlíme, proč a jak neprošli - za to dostávám na fóru čočku už víc jak půl roku a očividně ani ústupek ve formě toho textu, co cituji níže, mnohé neuspokojil.

pak jsou to řeči o "trestných bodech" a podobně - a zvlášť na fóru se pravidelně rozčilují nejčastěji lidi, kteří mají nesplácecí škraloup, jenže to já samozřejmě na tvrdo v odpovědi uvést nemůžu, protože nemůžu nikde zveřejnit osobní údaje takového charakteru...
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    HARALD: naprosto souhlasím, rozhodně klientům nesdělujeme veškerá kritéria hodnocení ani jejich bodovou hodnotu. ale naprosto jasně je dáno, že pokud existuje negativní záznam v bankovním registru klientských informací, pak se úvěr neposkytne.
    v současnosti existují celkem 4, dva bankovní, dva nebankovní, a o tom, jaké tam máte záznamy vám dají písemnou zprávu na základě vaší žádosti.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAMM: řeknou ti v jiné bance, jaká jsou jejich pravidla pro přidělování úvěrů?
    Je to sice řečnická otázka, ale pro ty, kdo to nevědí, doplním, že postup při rozhodování o udělení či neudělení úvěru je jedno z největších tajemství, které si každá banka drží.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    pro rok 2009 je cross-sale, čili úvěry na základě historie v mBank, v podstatě nejvyšší priorita. logicky to je ale až druhý krok, protože se to týká stejně obecně pouze lidí, kteří u nás mají aktivní účet půl roku. a těch už je nyní hodně, ale ještě před půl rokem jich moc nebylo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: to zase z toho někdo dělá kovbojku - pravda je taková, že když někde požádáš o půjčku (teď tedy myslím banku), tak se každá podívá do registru a každá o tom dá záznam - ať ti půjčku dá nebo ne. a rozhodně to není důvod, kvůli kterému by tě jinde zamítali.

co se registrů týče: kontokorent je ve stejném registru, ale má výrazně nižší vypovídací hodnotu.

co se týče toho, jak a co říkat - řeknou ti v jiné bance, jaká jsou jejich pravidla pro přidělování úvěrů? na stránce http://www.mbank.cz/osobni/mpujcka/#tabs=1 píšeme následující:

mPŮJČKA je unikátní produkt z hlediska rychlosti vyřízení žádosti a jednoduchosti procesu. Je určena zejména pro žadatele, kteří chtějí vyřízení okamžitě a kteří v minulosti již využívali nějaký úvěrový produkt nabízený jiným bankovním domem v ČR. Připravujeme další úvěrové produkty, kde zohledníme další faktory, zejména historii Klienta v mBank.
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    JULYZ: ale ja clovek mimo bankovy sektor som vobec netusila co to moze byt
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    NAVARA: no, pisu v podmienkach cosi o bankovnim registru klientskych informaci...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JULYZ:
    - v podminkach by to psat meli, je to velmi nestandardni duvod zamitnuti
    - pokud tam budes mit jenom tohle, nic hrozneho se nestane
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    BUNDA: NAVARA: aha... takze v mbanke mi zamietnu a inde uz potom nedaju lebo tam budem mat trestne body? skoda, ze sa taketo veci nepisu v podmienkach pujcky... to by som asi chcela vela
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JULYZ: za zamitnutou zadost (coz je dosti tragicke, kdy je s vahou 100% zamitnuta proto, ze jsi doposud zadnou pujcku nemel... bez ohledu na kreditni produkty).
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    BUNDA: kontokorent do leta t.r., kedy mi ho zrusili kvoli zruseniu stud. uctu kvoli veku
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JULYZ: záznam do registru o neudělení půjčky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam