• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: ověřil bych, zda a za jakých podmínek by šlo využít třeba paypay.com
    PULKA
    PULKA --- ---
    SUCZKER: hm, díky. Já to ještě risknu a počkám jestli islandská koruna nevystoupe a česká neudrží (kurz je teď asi 170 ISK za EUR), přinejhorším to nějak dopadne...

ADAMM: nebankovním převodem myslíš, konkrétně co? (moc se v tom nevyznám) - nějaké american express ?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: tak jako tak bych na tvém místě zkusil nebankovní převod. u mBank to bude nejdříve za několik měsíců.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Dneska jsem četl, že slábnutí koruny (české) má ještě pokračovat. A naopak, islandská se ještě neodrazila ode dna?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    PULKA: Kurz koruny nejspis pod 26 nepujde, dovoluju si dokonce hadat, ze nepujde pod 26.50 , nektere spekulativni odhady mluvi az o moznosti ze by se do brezna mohl vyhoupnout na 29 Kc. Situaci v islandske korune nesleduji, takze nedokazu rict...

250000 ISK je jestli to dobre pocitam 800 - 900 EUR (stred 300 ISK za EUR) , takze tam zase zalezi, jestli ty prachy potrebujes... pokud jo, tak bych to sem poslal, pokud ne, tak muzes spekulovat na to, ze z toho jeste nejakou stoeurovku dostanes. Ale je to sazka a muzes jeste o nejakou stoeurovku prijit. Zalezi, jak si veris...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Je v nějakém blízkém časovém horizontu reálné, že mBanka bude přijímat platby ze zahraničí?
    Mám totiž relativně dost peněz na Islandu a pokud by kurz isk/euro ještě klesnul a euro/koruny by zůstal takhle vysoký, bylo by docela reálné je dostat domů... anebo se pořád vyplatí čekat? Co myslíte? Jedná se asi o 250tisíc islandských korun (uložených v bance Kaupthing)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: mLinka.
    ATAN
    ATAN --- ---
    muzu nejak pozadat o duplikat kraty k mKontu pres mBank IB? nasel jsem tam jen blokaci.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte pls. jestli ČSOB bere ještě slovenský money ? zejtra je poslední den ne ?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: ne, navic je to porad dokola. nekdo driv reze, nez meri.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    NAVARA: retence asi zaspala, tak se to snazili jeste zachranit ;)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD: takhle mi volali mesic po podepsani zruseni uctu :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    HARALD: s tim mne otravovali uz v zime, zrejme maj vsichni bankeriprikaz zoufale shanet penize, kde se da :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NOSPAM: to není software. to je konkrétní člověk. hlavu jsme mu umyli už dostatečně, no ale to celou věc neřeší, žeano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: To vypadá spíše jako cross-selling. Ale bez nějaké synergické slevy (kterou asi nedají), nemá cenu do toho jít. Hlavně investiční fondy v dnešní době mají asi propad prodejů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SKAFF: Když funguje zpětný leasing, tak by měl fungovat i leasing na auto od soukromého prodejce. Asi ti něco přirazí, ale mělo by to jí. Zkus se zeptat u nějaké leasingovky. Úroky nebudou bůh ví jak skvělé, ale je to řešení, když je to auto potřeba. Na 10k do výplaty by měla stačit kreditka. Prakticky od kohokoli, nejlépe od toho, kdo ti vede účet.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Tak právě mi volali z Reiffaisenky, že se se mnou chtějí sejít, že by mi udělali finanční poradenství, kde by mi navrhli produkty na míru. Jmenuje se to "Finanční nezávislost". Po pátrání po detailech slečna řekla, že by to bylo zejména stavební spoření (Reiffaisen), důchodové připojištění (něco v rámci skupiny) a investiční fondy.
    Zdá se, že RB se rozhodla ve své interní prodejní síti začít používat postupy finančně-poradenských společností.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Jestli sis nevšiml, tak většina úřednic v českých bankách jsou docela hezké. Nemyslím, že kvalifikaci nemají. Navíc u většiny klientů by pohled směřoval někam jinam, než na smluvní podmínky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SKAFF: Obávám se, že asi jenom Provident. Zkusil bych kontokorent u své banky, případně účelový úvěr - předpokládám, že to je na nějakou investici, kde se dá použít leasing nebo splátkový prodej.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SKAFF: mel jsi nekdy uver?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam