• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Odkud vidíme, že Nesejt Pavel je fakt idiot: http://e15.cz/byznys/banky-budou-muset-snizovat-naklady-68751/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A diskuse pod prvním článkem je opravdu výživná! Zejména doporučuji sáhodlouhé příspěvky člověka jménem Mikael. ;)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    STEPNI_VLK:
    K tomu je taky dobrej článek na sfinance :
    http://www.sfinance.cz/zpravy/finance/206236-richtermoc-ekonomicka-recese-/
    Proto bych místo slova "recese" raději použil termín "vyčištění"
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZOE04: protoze lidi neumi platit kartou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZOE04: Jenže ten bankomat komunikuje s bankou najednou. Takže mu pošle jeden dotaz a dostane jednu autorizaci. On ten PIN nezná, on ho jenom v nějaké podobě předá dál. A je tam i výhoda - zkoušení všech 10000 různých pinů je tak zdlouhavé, že stihneš zablokovat ukradenou kartu.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Nechcete to zopakovat ?
    http://mbank.cz/pruvodce/mklub/
    20 lidí bych sehnal :))
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    jo vazne, tka kdyz bankomat hned na zacatku zjisti, ze nema dobrej pin, tak je dost irelavantni, co po nem chci ne ? uz zacinam chapat, proc jsou u bankomatu takove fronty :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    to myslite vazne? pochopte, ze bankomat zacne komunikovat s bankou, az mu zadate pin a to co od nej potrebujete. treba castku pro vyber.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Přesně... protože pak si člověk může myslet že je to přetížený nebo cokoliv...
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    ATAN: a proc nerekne hned, zamysli se nad pinem?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ZONICEK: takhle se chova kazdy bankomat, transakce probiha az po zadani vsech potrebnych informaci.
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    jj, me se stalo to samy - poustelo me to dal, az mi reklo jen ze mi nic neda, tka sem to zkusila u jinyho a to samy..
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Jinak samozdřejmě bych 3x špatně za sebou pin nezadával... ale ten bankomat se choval divně... zadal jsem špatně pin a pustilo mě to dál... zeptalo se kolik chci vybrat... dal jsem částku a znova.. zadejte pin... zadám pin a kolik chcete vybrat.. dám částku a znova zadejte pin.. zadal jsem pin a prej špatnej a karta venku... což je dost divný, ale takhle to bylo je to cca rok...
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    :D parada, to zni optimisticky :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ZOE04:
    3x jsem zadal špatnej pin a vyjela karta ... tak jdu do práce ... druhej den znova jednou zadám správně a beru prachy :)
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    ZONICEK: no, ale ja to zkusila trikrat...:)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ZOE04:
    No já jsem právě potřeboval jednou vybrat z firemní karty a samozdřejmě máme 3 takže jsem dostal jinej pin k jiné kartě. Tak jsem se pak vrátil a druhej den jsem tam šel se správným a bylo vše v pohodě.
    ZOE04
    ZOE04 --- ---
    ZONICEK: nn, nespolklo,jen ted nevim, jestli to mam nekde hlasit, nebo pockat.. nechce se mi uz vubec jit to resit nekam na pobocku..:)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: To se mi také stalo. Akorát je pak nastavený tuším režim, že ji vrací po prvním špatném zadání pinu. Nezkoušel jsem, zda po několika dalších pokusech ji spolkne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam