• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Nevím, zda si něco ověřovali nebo ne, ale byl to hotel v zahraničí, kde nebyla platba přes kartu, jenom si ji tam vzali místo pasu a jako pojistku proti dalším spotřebě. Uvidíme, co z toho bude. V hotelu spala žena pondělí a úterý, tak bych čekal, že to už bude pryč.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: neověřuje si tím hotel tvou kartu?
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE: Tímhle způsobem si některé instituce ověřují, že karta je platná. Poté platbu stornují. To jenom pro info. Může a nemusí to být tvůj případ.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    NELDE:
    Jo jasně chápu... asi jsem čekal nějakou hlášku typu : vyřizuje se nebo něco takového :)

Jinak ten IB neni zase tak strašnej... jako když to srovnám s S24, tak mě přijde odost horší, hlavně mě tak vadí to divny rozřazení... ale jinak v pohodě :) ale grafickou úpravu by to sneslo :))
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mám nezaúčtovanou transakci 1 Kč od hotelu v zahraničí - asi zaokrouhlovací chyba - mám s tím něco dělat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZONICEK: No kartu nemáš, protože ti ještě žádná nepřišla (-; Až ti přijde a zaktivuješ ji, tak ji budeš mít i na přehledu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: v minulosti se občas stávalo, že ač klient karty k účtu požadoval z některých žádostí jakoby tento požadavek mizel. A pak bylo nutné kartu objednat na mLince. Takže pokud máš pochybnosti zavolej na mLinku ať to ověří. Nebo požádej ADAMMA :-)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Takovej dotázek k mBank...
    Když jsem vyplňoval ten formulář tak jsem zadal že chci i mKartu...
    Teď v IB mám napsáno : Nemáte žádnou platební kartu.
    Chcete-li k Vašemu účtu získat platební kartu, kontaktujte, prosím, operátora mLinkyna telefonním čísle 844 777 000 (+ 420 246 017777).
    A pak aktivovat kartu.
    Když jsem to vyplnil do toho formuláře tak se teď oto nemusim starat ? nebo musim dát aktivovat nebo zase někoho kontaktovat ? :(
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ZBYNEK: to bude asi na mě co? no nevim hele, prostě ho po mě chtěli zadat... například když jsem v pojišťovně sjednával pojištění na auto, tak si vzala akorát platební kartu a opsala číslo karty..
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dneska podepsaná smlouva na pobočce... S tou občankou jak tu někdo psal že si kopírujou nevim nevim... Hned při představení chtěl občanku a pak že tu smlouvu jde najít dozádu a tu občanku si vzal sebou... sem si řikal no tak asi si to okopíruje a pak se zeptá na podpis... a nic :) takže nevim co tam sní dělal, ale pokud zkopíroval tak jsem nic nepodepsal... jen smlouvu a vzorovej podpis...
    Jinak pán 10x příjemnější pohled než maj slečny ve spořce :))
    Jo a ta karta je až do 14 pracovních dnů :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Ale mě nechodí na mBank, takže je to jedno. (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: na kiosku se na tvůj účet podívat nemohou. Takže vytisknout si to musíš i pokud ti chodí výplata do mBank. Jen si to pak při schvalování mohou ověřit.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    a kvuli desitkam karet musej delat clanek? Me blokla sporka VISA kreditku v listopadu (taky zadarmo, nastesti se mi to hodilo, protoze jsem tam pri te prilezitosti zrusil ucet)
    SINGULARITA
    SINGULARITA --- ---
    SINGULARITA
    SINGULARITA --- ---
    Komerční banka chce zablokovat karty desítkám klientů, nejsou bezpečné

Důvodem je možný únik dat od zpracovatele transakcí ve Velké Británii.

"V minulých dnech jsme dostali upozornění od karetní asociace VISA, že některé karty Komerční banky by mohly být potenciálně ohroženy. Řádově se jedná o desítky karet.

http://ekonomika.idnes.cz/komercni-banka-chce-zablokovat-karty-desitkam-klientu-nejsou-bezpecne-1zq-/ekonomika.asp?c=A090123_132439_ekonomika_fih
    NELDE
    NELDE --- ---
    NOSPAM: Výpis z banky, kam mi chodí výplata. Kdyby to bylo u mBank, tak by si ho sami vytiskli a přiložili (-;
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: To mi vysvetli, k cemu po tobe chtej vypis kdyz ti ho oni sami posilaji??

Obcas mne demence bank dokaze opravdu ale opravdu zaskocit.. /myslim globalne
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Na co chtěli při vkládání pin???
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kreditka pokračuje: Včera po mě chtěli další papír - výpis za další měsíc - od podání žádosti už uplynul. Dneska mi snížili limit a tak musím podepsat znova smlouvu.

Adame, já vím, že jsem jeden z prvních, ale docela se vám povedlo snížit můj pozitivní vztah k mBank.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    šel jsem do svý banky s šekem z jiný banky a tam mi teda bylo řečeno, že mi to nemůžou dát cash, ale že mi to připíšou na můj účet.. tak ok.. no a nechtěli po mě občanku nic, prostě jenom kartu a zadání pinu... zajímavý že neověřujou totožnost..
    to samý když jsem si z účtu vybíral 600E .. prostě jenom karta a pin... kdyby mi jí někdo ukradl a zjistil pin, tak jsem na mizině..

btw. jedna zajímavost :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam