• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: doporucuju se prvne podivat, jestli nemam preklep v adrese... chybelo ti tam lomitko: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dneska placeno 2x přes kartu paypalem :
    Dolar kurz 22,75
    Euro kurz 29,05
    Chtěl jsem to zčeknout s kurzem mBanky co maj na stránkách, ale nějak jim to vypadlo :( http://www.mbank.czpruvodce/kurzovni_listek.html
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    EXX: pokud vim, tak plati stav o pulnoci
    KY_109
    KY_109 --- ---
    btw info: vybery ve 2 ruznych bankomatech v Recku starsi (non-chip, non-embos) kartou od mBank bez problemu...
    EXX
    EXX --- ---
    prosimte tusite nekdo jak funguje to sporeni v mbance? mam tam ty klasicky dva ucty - normal a sporici, prevod je pres net okamzitej , takze kdyz budu neco z ebaye tak si ze sporiciho prevedu na ten paypalovej..ale jakoby co se tyce toho pripisovani uroku , jako jestli je to rocne k aktualnimu zustatku, nebo jestli se to nejak prumeruje podle celkovyho pohybu na uctu nebo takneco ? sorry jestli se to tu uz resilo , projel jsem to narychlo a nenasel ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemám 100%, ale asi to tak nastavím.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: máš-li nastavenou automatickou splátku ve výši 100%, tak si dnes jen naplánuj převod v dostatečné výši z eMAXu na mKONTO :) Inkaso se provede automaticky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemusíš. Přišlo mi to papírově! Trochu luxus, posílat to z Polska. Ale abych nezapomněl poukázat, tak to asi pošlu hned.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: měl bys dostat mail. ale vím, že výpisy ke kreditce byly ne úplně ok a ještě se na tom pracuje - dobrá připomínka, musím se skočit zeptat, jak to aktuálně vypadá ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: To možná ano, ale vzhledem k předpokladu důvěry ve mě, to hodlám nabídnout rodině.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Za předpokladu, že ty úroky budou takhle celý rok. Což ani u jedné banky nemusí platit. A pokud to vezmu s ohledem na následující dva měsíce, tak to dělá 130 Kč ze 100.000,- To mi cestu do GE a potkání se s jejich báječným personálem nezaplatí. Pokud náhodou někdo na to skočíte, tak se prosím dejte vědět, jak jste byli spokojeni.

Z eMaxu mohu vybírat podle limitu, který si na tu kterou kartu nastavím. Pokud to převedu nejprve na mKonto (okamžitě), tak zdarma (do jistého počtu transakcí). U GE budu muset na pokladnu a dám za to 60,- (podle ceníku). Předpokládám, že větší výběr musím hlásit dopředu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: ze 100 Kč je to ročně při současných sazbách, dani a zohlednění intervalu připisování úroků 3.103 (GEMB), 2.574 (ING) a 2.319 (mBank), což je zároveň efektivní výnos v procentech.

Z eMaxu se, pokud vím, vzhledem k neexistenci pokladních operací dá "okamžitě" vybrat to co dá karta po oběhnutí několika bankomatů, z ING nic a z GEMB hotovost v pokladně na pobočkách.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: to se pak vyplati domluvit se s dalsimi lidmi, at si daji penize na tvuj "sporici ucet", co?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Navíc se tuším mBilance nedaní, neboť to není úrok, ale neplacení úroků (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: Jasně, ale to ti zdaní všude stejně. Ale máš pravdu, že roční výnos navíc při přechodu k ING by byl o to menší - tedy jen 255,- I to však někomu může stát za úvahu. Já se chystám zažádat mBank o refinancování mé hypotéky a na mBilance budu mít více než nějaký 3,6%.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: min, ne? jeste ti ten urok zdani.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM - dotaz na kreditku - skončilo mi první období, přijde mi nějaký výpis s uvedením termínů? Na IB to všechno vidím, ale čekal jsem, že mi přijde nějaké upozornění typu měsíční výpis s uvedením termínu, do kdy je to potřeba splatit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Vypadá to tak, nicméně bych si ten účet nejdříve musel zařídit. A za ten opruz s jednáním s GE se mi to neplatí (zařekl jsem se, že s nimi nikdy více). To už si raději zařídím ING konto. Je třeba si ale uvědomit, že ze 100.000 je to ročně 2.700 nebo 3.000 nebo 3.600, což už tak malý rozdíl není. Jenže já využívám toho, že ty peníze z eMaxu mohu kdykoli okamžitě vybrat. Když to budu mít jinde, tak budu muset pár dní počkat.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Poplatky GEMB jistě změnit může, ale ne kdykoli - postup je jiný. Zatímco úrokovou sazbu změní kdykoli prostým vyhlášením, pro podmínky a sazebník platí režim vyhlášení, měsíc na vyjádření nesouhlasu, platnost.

Tak či onak to platí pro jakoukoli banku. Fakt je ten, že GEMB dnes nabízí efektivní úrok o třetinu větší než mBank a o více než pětinu větší než ING. Transakční náklady jsou jen ušlý úrok po dobu vypořádání převodu. Pokud udělají nějakou změnu k horšímu, není nic jednoduššího než peníze poslat jinam.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Jenže z té nabídky není tak úplně jasné proč by měl někdo to udělat do konce dubna. Kromě změny sazby může také dojít ke změně poplatků. To ale může udělat jakákoli banka kdykoli.
    Trochu mě tam zaujala ta nutnost dojít na pobočku, protože moje zkušenost s GE byla, že vše se vypovídá poštou a trvá to tak měsíc. Ale co, mě to může být putna, po poslední zkušenosti do GE nevlezu, ani kdyby to byla jediná banka.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Podle mě nastane v úrokových sazbách během půl roku zase obrátka, nicméně potřeboval bych si na to udělat nějakou větší analýzu, takže to nemam moc čim podložit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam