• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Jo tak.. toho jsem si nevšimnul, ale to chybělo u mBanky, protože já tam šel přes vyhledávání kurz v searchu... a hlásilo to u všech stránek co šli přes search... ale že to bylo lomítkem, toho jsem si nevšimnul...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ještě doplním: ty úrokové sazby se mohou měnit (a mění) v závislosti na vícero faktorech, primárně tržní ceně peněz a sazbách ČNB.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EXX: tvůj první účet v životě??

Funguje to docela logicky tak, že to, co máš na běžném, se úročí 0,3% ročně, to co na spořícím, 2,7% ročně - ale úroky se vypočítávají vždy každý den a připisují se měsíčně. kapišto?

tomu, co píšeš o paypalu, už nerozumím vůbec - PayPal s námi nemá nic společného, ale když si naši kartu nastavíš k PayPal účtu, tak můžeš platit jak kartou k mKONTU, tak kartou k eMAXu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: doporucuju se prvne podivat, jestli nemam preklep v adrese... chybelo ti tam lomitko: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dneska placeno 2x přes kartu paypalem :
    Dolar kurz 22,75
    Euro kurz 29,05
    Chtěl jsem to zčeknout s kurzem mBanky co maj na stránkách, ale nějak jim to vypadlo :( http://www.mbank.czpruvodce/kurzovni_listek.html
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    EXX: pokud vim, tak plati stav o pulnoci
    KY_109
    KY_109 --- ---
    btw info: vybery ve 2 ruznych bankomatech v Recku starsi (non-chip, non-embos) kartou od mBank bez problemu...
    EXX
    EXX --- ---
    prosimte tusite nekdo jak funguje to sporeni v mbance? mam tam ty klasicky dva ucty - normal a sporici, prevod je pres net okamzitej , takze kdyz budu neco z ebaye tak si ze sporiciho prevedu na ten paypalovej..ale jakoby co se tyce toho pripisovani uroku , jako jestli je to rocne k aktualnimu zustatku, nebo jestli se to nejak prumeruje podle celkovyho pohybu na uctu nebo takneco ? sorry jestli se to tu uz resilo , projel jsem to narychlo a nenasel ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemám 100%, ale asi to tak nastavím.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: máš-li nastavenou automatickou splátku ve výši 100%, tak si dnes jen naplánuj převod v dostatečné výši z eMAXu na mKONTO :) Inkaso se provede automaticky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nemusíš. Přišlo mi to papírově! Trochu luxus, posílat to z Polska. Ale abych nezapomněl poukázat, tak to asi pošlu hned.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: měl bys dostat mail. ale vím, že výpisy ke kreditce byly ne úplně ok a ještě se na tom pracuje - dobrá připomínka, musím se skočit zeptat, jak to aktuálně vypadá ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: To možná ano, ale vzhledem k předpokladu důvěry ve mě, to hodlám nabídnout rodině.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Za předpokladu, že ty úroky budou takhle celý rok. Což ani u jedné banky nemusí platit. A pokud to vezmu s ohledem na následující dva měsíce, tak to dělá 130 Kč ze 100.000,- To mi cestu do GE a potkání se s jejich báječným personálem nezaplatí. Pokud náhodou někdo na to skočíte, tak se prosím dejte vědět, jak jste byli spokojeni.

Z eMaxu mohu vybírat podle limitu, který si na tu kterou kartu nastavím. Pokud to převedu nejprve na mKonto (okamžitě), tak zdarma (do jistého počtu transakcí). U GE budu muset na pokladnu a dám za to 60,- (podle ceníku). Předpokládám, že větší výběr musím hlásit dopředu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: ze 100 Kč je to ročně při současných sazbách, dani a zohlednění intervalu připisování úroků 3.103 (GEMB), 2.574 (ING) a 2.319 (mBank), což je zároveň efektivní výnos v procentech.

Z eMaxu se, pokud vím, vzhledem k neexistenci pokladních operací dá "okamžitě" vybrat to co dá karta po oběhnutí několika bankomatů, z ING nic a z GEMB hotovost v pokladně na pobočkách.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: to se pak vyplati domluvit se s dalsimi lidmi, at si daji penize na tvuj "sporici ucet", co?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Navíc se tuším mBilance nedaní, neboť to není úrok, ale neplacení úroků (-;
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: Jasně, ale to ti zdaní všude stejně. Ale máš pravdu, že roční výnos navíc při přechodu k ING by byl o to menší - tedy jen 255,- I to však někomu může stát za úvahu. Já se chystám zažádat mBank o refinancování mé hypotéky a na mBilance budu mít více než nějaký 3,6%.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: min, ne? jeste ti ten urok zdani.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM - dotaz na kreditku - skončilo mi první období, přijde mi nějaký výpis s uvedením termínů? Na IB to všechno vidím, ale čekal jsem, že mi přijde nějaké upozornění typu měsíční výpis s uvedením termínu, do kdy je to potřeba splatit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam