• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Dobrá, uznávám, že tohle máte vymazlenější :-)

Ale PAVELK má pravdu, že logiku by mělo, aby to bylo v jedné smlouvě, nebo se mě aspoň při zakládání zeptali "a chcete jen BÚ, nebo co kdybyste za jediný podpis tady získal i možnost výhodně zhodnocovat?" Dřív nebo později stejně budu do Fia muset, abych si vybral hotovost (k tomu je nutné to nahlášení předem, a jak dlouho, nebo menší částky jde i bez? jejich help je taky dost na dvě věci), tak to vyřídím (navíc jsem si nastavil zbytečně nepohodlně dlouhé SMS kódy, což lze měnit taky jen ve smlouvě, a možná i změním mail - BTW, mailový "hlásič" sice v ebankingu je, ale údaje o odchozích platbách mi tak teď chodí dvakrát, a v příchozích v hnusném formátu chybí to nejpodstatnější, identifikace protistrany); ale do té doby, když už stejně musím někam na pobočku, tak to diverzifikuju tam, kde beztak líp úročí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VANEK: tak, pokud nemáš dotek o zakládání účtu elektronicky, tak ho logicky nemůžeš elektronicky založit, že..

to jsou v tom fio ale hulváti, co?
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    VANEK: Ten dodatek je obecne k zakladani uctu pres internet, ne jen pro ten jeden ucet. A chyba je ze ti ho nepredlozili k podpisu rovnou pri zakladani uctu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Nevím, co přesně z toho článku máš na mysli. Otevírání nové firmy je relativně riskantní záležitost. Navíc v dnešní době, kdy klesá turistika obecně. Nerizikoví klienti jsou tací, kde máš dostatečné krytí - typicky leasingy, hypotéky do určitého limitu, apod. Nezáleží na druhu businessu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Nerizikoví klienti si nechtějí půjčovat?! Viz např. ke konci http://e15.cz/rozhovory/sanjiv-suri-banky-by-mely-podnikatelum-podat-ruku-80536/

Zkusil jsem si v ebankingu Fia založit ten jejich spořicí účet, u všeho mě to vyfuckovalo, že je nutno podepsat dodatek ke smlouvě. Tak holt odtud peníze vyvedu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dá se možná čekat, že poplatky teď půjdou nahoru (-; Banky nechtějí půjčovat rizikovým klientům a nerizikoví klienti si zase nechtějí půjčovat. Tedy banky potřebují obrat co nejvíce stávající klienty, jinak by neměly na provoz a úroky z vkladů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: stačí i ten náš účet - paypal posílá peníze z Unicreditu. jinak k poplatkům a jejich (ne)snižování jeden článešek... WSPK - Vanek: to je tvoje (bývalá)? :)
    http://finance.idnes.cz/banky-opet-zdrazuji-a-zavadeji-i-nejabsurdnejsi-poplatky-pz7-/bank.asp?c=A090310_142947_bank_fib
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    TANTRICK: Na normalni placeni potrebujes normalni platebni kartu, na prijem plateb pres pejpal ti afaik staci korunovej ucet , kam ti to v nevyhodnem konverznum kurzu radi prevedou...
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Nevíte, jestli pro paypal a google checkout musím mít v Česku účet s možností příjmu zahraničních plateb, nebo stačí účet s platební kartou?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TMA: Ne. :-))) Ale poslali omluvnou zprávu, že se jim cosi zku***** v systému a úrok za únor včetně ušlého březnového úroku z únorového úroku připíšou na konci března. Doufám, že to v mezidobí nehodlají poslat do bankrotu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TMA: ten nepřipsali nikomu jakási interní chyba, ale prý to s ním vnitřně počítá a připíše se k březnovému :-)
    TMA
    TMA --- ---
    MUNIN: Pripsali ti urok za unor?

VANEK: Stejne jako MUNIN jsem dve stovky skladat v hotovosti nemusel. Vklad je zpoplatnen 6,- Kc.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Dvě stovky jsem v hotovosti skládat nemusel. Ale na účtu jsou blokované - tj. disponabilní zůstatek je vždy o 200 menší než účetní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: musíš s operátorem, přes automatickou mLinku jen blokace.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: u nás na fóru psali, že těch 200 hotovostně se skládat nemusí, informace kolísají podle pobočky. doporučuju zeptat se na jejich infolince.
    ATAN
    ATAN --- ---
    VXP: ok, to mam.

chci pozadat o duplikat karty, protoze mam jeste starou, staci mi na to automaticka mlinka nebo musim s nekym mluvit?
    VXP
    VXP --- ---
    ATAN: v ebankovnictvi musis mit aktivovanou mlinku a nastavit si tam heslo... pokud ji aktivovanou nemas (jako ja) tak nevim jak se tam s nima domluvis :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Byl jsem se ptát v GE Money na ten Genius Plus. K založení jsou třeba 2 doklady totožnosti a dvě stovky minimálního vkladu se musí složit v hotovosti (je-li to zpoplatněno, mi není jasné).
    ATAN
    ATAN --- ---
    jak je to s mlinkou? musim znat nejake heslo? staci to to ebankovnictvi?
    2ND
    2ND --- ---
    dik za info, takova socka nejsem, ale spis po nich budu chtit Emboss Visa :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam