• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Dík za info o paypalu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Právě že není CO nastavit.
    ADAM
    ADAM --- ---
    hlásiče fungují naprosto bezvadně. používám to pro softwarové párování plateb. funguje to naprosto bezchybně. jestli ti něco nejde, špatně sis to nastavil...

nastavené dlouhé sms, neuzavření smlouvy to jsou skutečně problémy srovnatelné s těma peripetiema mBank, jak je tady už tisíckrát pořád někdo řešil...
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Jen mě klidně použij, můžeš i jmenovat :-) Říkal jsem si, že bych do Fia zkusil napsat aspoň ohledně těch hlásičů, jak budou reagovat; ale jsem moc líný i jen zjišťovat, kam vlastně.

ADAM: Ještě mi došlo - v takovém případě bych ideálně celou tu část měnu měl mít zašeděnou nebo tak a ne aby mě to vyfuckovalo až u posledního kroku.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: já bych tě někdy použil na ty naše FIO nadšence na mFóru, podle kterých u nás nefunguje dobře nic a u FIA vše :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Dobrá, uznávám, že tohle máte vymazlenější :-)

Ale PAVELK má pravdu, že logiku by mělo, aby to bylo v jedné smlouvě, nebo se mě aspoň při zakládání zeptali "a chcete jen BÚ, nebo co kdybyste za jediný podpis tady získal i možnost výhodně zhodnocovat?" Dřív nebo později stejně budu do Fia muset, abych si vybral hotovost (k tomu je nutné to nahlášení předem, a jak dlouho, nebo menší částky jde i bez? jejich help je taky dost na dvě věci), tak to vyřídím (navíc jsem si nastavil zbytečně nepohodlně dlouhé SMS kódy, což lze měnit taky jen ve smlouvě, a možná i změním mail - BTW, mailový "hlásič" sice v ebankingu je, ale údaje o odchozích platbách mi tak teď chodí dvakrát, a v příchozích v hnusném formátu chybí to nejpodstatnější, identifikace protistrany); ale do té doby, když už stejně musím někam na pobočku, tak to diverzifikuju tam, kde beztak líp úročí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VANEK: tak, pokud nemáš dotek o zakládání účtu elektronicky, tak ho logicky nemůžeš elektronicky založit, že..

to jsou v tom fio ale hulváti, co?
    PAVELK
    PAVELK --- ---
    VANEK: Ten dodatek je obecne k zakladani uctu pres internet, ne jen pro ten jeden ucet. A chyba je ze ti ho nepredlozili k podpisu rovnou pri zakladani uctu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Nevím, co přesně z toho článku máš na mysli. Otevírání nové firmy je relativně riskantní záležitost. Navíc v dnešní době, kdy klesá turistika obecně. Nerizikoví klienti jsou tací, kde máš dostatečné krytí - typicky leasingy, hypotéky do určitého limitu, apod. Nezáleží na druhu businessu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Nerizikoví klienti si nechtějí půjčovat?! Viz např. ke konci http://e15.cz/rozhovory/sanjiv-suri-banky-by-mely-podnikatelum-podat-ruku-80536/

Zkusil jsem si v ebankingu Fia založit ten jejich spořicí účet, u všeho mě to vyfuckovalo, že je nutno podepsat dodatek ke smlouvě. Tak holt odtud peníze vyvedu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Dá se možná čekat, že poplatky teď půjdou nahoru (-; Banky nechtějí půjčovat rizikovým klientům a nerizikoví klienti si zase nechtějí půjčovat. Tedy banky potřebují obrat co nejvíce stávající klienty, jinak by neměly na provoz a úroky z vkladů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: stačí i ten náš účet - paypal posílá peníze z Unicreditu. jinak k poplatkům a jejich (ne)snižování jeden článešek... WSPK - Vanek: to je tvoje (bývalá)? :)
    http://finance.idnes.cz/banky-opet-zdrazuji-a-zavadeji-i-nejabsurdnejsi-poplatky-pz7-/bank.asp?c=A090310_142947_bank_fib
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    TANTRICK: Na normalni placeni potrebujes normalni platebni kartu, na prijem plateb pres pejpal ti afaik staci korunovej ucet , kam ti to v nevyhodnem konverznum kurzu radi prevedou...
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Nevíte, jestli pro paypal a google checkout musím mít v Česku účet s možností příjmu zahraničních plateb, nebo stačí účet s platební kartou?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TMA: Ne. :-))) Ale poslali omluvnou zprávu, že se jim cosi zku***** v systému a úrok za únor včetně ušlého březnového úroku z únorového úroku připíšou na konci března. Doufám, že to v mezidobí nehodlají poslat do bankrotu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TMA: ten nepřipsali nikomu jakási interní chyba, ale prý to s ním vnitřně počítá a připíše se k březnovému :-)
    TMA
    TMA --- ---
    MUNIN: Pripsali ti urok za unor?

VANEK: Stejne jako MUNIN jsem dve stovky skladat v hotovosti nemusel. Vklad je zpoplatnen 6,- Kc.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Dvě stovky jsem v hotovosti skládat nemusel. Ale na účtu jsou blokované - tj. disponabilní zůstatek je vždy o 200 menší než účetní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: musíš s operátorem, přes automatickou mLinku jen blokace.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: u nás na fóru psali, že těch 200 hotovostně se skládat nemusí, informace kolísají podle pobočky. doporučuju zeptat se na jejich infolince.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam