• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Zde je pro ilustraci dokonalej system internetoveho bankovnictvi prezentovanej kingfisherem:

http://wampires.wz.cz/aib.jpg

:-D
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    KINGFISHER: hele jako dobry si postezovani, ale s tim inet bankem bych sd etady nesiril hur udelanej web snad nema nikdo je to strasny, nemaji ani elementarni fci ze kdyz mi prijdou love mi poslat smsku coz ma kazda ceska banka snad i zalozna pepik a spol...

+kazda ceska pepik a spol je shopna ti dat Visu.. coz retardi z AIB ti daji kartu kterou nejen ze nezaplatis v zahranici a na internetu ale ani hotel v jejich vlastni zemi...

Takze jako jo CS jsou devky, ale ocamcat po camcat...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    bankovnictví v irsku (banka AIB - http://www.aib.ie ):

žádné poplatky za vedení účtu, výběry z bankomatu nula nula nic (a to z jakýhokoliv kdekoliv), možnost vybrat peníze na pokladně v obchodě (cashback, prostě stačí říct kolik chci), dobití telefonu trvá minutu max (cs spořka otravuje s nějakou autorizační sms nebo co... waste of time), jednoduchý přehledný internetový bankovnictí (což se o spořce říct nedá.. jsou tam nějaký časový limity, že se dál podívat nejde.. zbytečně složitě se to tam vyplňuje do políček, kdežto u aib prostě listuju doleva a nazdar bazar.. ).. a hlavně žádný ojebávání klienta jako to krásně předvádí česká spořitelna...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    česká spořitelna už nikdy více...

v lednu jsem si nechal zrušit platební kartu, abych měl od nich jenom jeden produkt a nemusel platit 69 za měsíc, ale jenom 29,- (účet nepoužívám, jsem dlouhodobě v zahraničí..) ... minulý týden jsem se podival přes net na účet a nestačim se divit.. stále je mi odečítáno 69,- .. dneska jsem tam byl a kravaťák na mě vybalil, že tam mám nějaký výběry z bankomatu jako druhej produkt k tomu servisu 24... ?????????? .. jak proboha můžu vybírat z bankomatu bez platební karty?? co to je za nesmysl? ... takže ruším účet a s touhle bankou už nechci mít nikdy v životě nic společnýho... kurvy.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Z účtů ve spořitelně zmizely miliony, zloději zfalšovali příkaz k úhradě - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/z-uctu-ve-sporitelne-zmizely-miliony-zlodeji-zfalsovali-prikaz-k-uhrade-1qp-/krimi.asp?c=A090604_074945_krimi_ban
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    ja jsem zil dlouho v nevedomosti, myslel jsem ze vybery z bankomatu jsou za 6.90...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Raifka má prý problém s nedostatkem hotovosti. A když nemůže získat nové klienty, tam musí odrbat stávající (-;
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MADCAT: Kompletkonto se sice už nenabízí, ale převedeno nebylo. Schovává se to v samostatném ceníku označeném Kompletkonto. Nicméně má od 1.7. výběr z cizího bankomatu taky za 39,90.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MUNIN: do dvou výběrů měsíčně se v pohodě vejdu, vybírám více peněz a méně často, ale v většinou z bankomatů jiné banky, páč RB nemám po ruce... to mě teda pěkně serou :-(

btw. nějak se nemůžu zorientovat, jestli moje původní kompletkonto start bylo v tichosti převedeno na nějakej jinej produkt, nebo to zůstává, akorát to v novým ceníku není uvedeno...? nebo se to schovává pod položkou "samostatné běžné účty"?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TLUCZHUBA: Jo. eKonto bylo a je extréně drahé pro lidi, kterým tam nechodí výplata. Pokud ale má kreditní obrat 20k+, je to za celkem slušných 9,90. Chyták je jinde - dosud byly všechny výběry z vlastních bankomatů zdarma, nově už jen dva měsíčně.
    TLUCZHUBA
    TLUCZHUBA --- ---
    MUNIN: nesali me zrak? 4.2.3. Výběry hotovosti z bankomatu
    jiné banky v ČR 39,90 Kč !
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MUNIN: Ale reklama přece říká, že jako banka dělá vše dle přání zákazníků, takže důvodem bude zajisté pouze hloupost samotných klientů. ;)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Raiffka od 1.7. opět "vylepšila" ekonto - i když najít všechny změny je detektivní práce: http://is.gd/LQR9 Zákazníky jistě potěší zvýšení poplatků za příjem i odeslání zahraniční platby, jakož i navýšení ceny za informační SMS o pěkných 300%.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    T_Y_L:

Diky tusil jsem ze to bude na MF ale nechtelo se mi to hledat.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MADCAT: Pokud jde o české státní dluhopisy, tak na stánkách MF je jejich kompletní přehled.

http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/emise_sd.html

Je možné jít i do minulosti (v části archiv).
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    kdyžtak sorry za OT, nějak jsem nenašel kam jinam vhodněji to plcnout: kde najdu na netu hodnoty úrokových měr státních dluhopisů za posledních dejme tomu 7 let? na ČSÚ jsem neuspěl, na ČNB taky ne... no možná špatně hledám... dík!
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MRTVY_KENNY: Drsně..
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ja jsem se o tom dozvedel treba az po prihlaseni, coz je trochu pozde...

Zaznamenali jsme první případ výskytu nového škodlivého počítačového viru, který může napadnout počítače klientů a aplikaci Internetbanking. Dovolujeme si Vám proto preventivně připomenout , že je nezbytně nutné dodržovat zásady bezpečného používání Internetbankingu, zejména používat antivirové programy, nestahovat soubory z nedůvěryhodných zdrojů do počítače, odkud se přihlašujete do Internetbankingu a také si všímat jakéhokoli nestandardního chování aplikace Internetbanking.

1) Jak pozná klient nakažení novým virem?

Virus modifikuje stránky aplikace až v prohlížeči uživatele. Jediným spolehlivým poznávacím znamením o tom, že máte v počítači virus, je neočekávaný požadavek na vložení odlišných údajů než při běžném přihlášení. Virus je nebezpečný právě tím, že běžné způsoby ověření nepomáhají: v adresním řádku internetového prohlížeče je správný text (URL) směřující na službu SERVIS 24, zobrazuje se i zámeček chráněného spojení a v detailu jsou správná data certifikátu - název, autorita, miniatura.

tak jen pro jistotu... ;)
    FLY2001
    FLY2001 --- ---
    potreboval bych opakovane prevadet penize z beznyho uctu vedenyho ve Velke britanii v librach na beznej ceskej ucet v korunach. Oba ucty jsou na me jmeno. Jaka je podle vas nejefektivnejsi metoda?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Když z tebe někdo dělá opakovaně blbce a cuchá ti nervy, tak ho taky nebudeš mít rád. A pak jsem slyšel pár dalších osobních zkušeností o jejich přístupu ke klientovi, které moji zkušenost potvrdili - "banka, která na klienty kašle".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam