• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    DEMONOFANARCHY: k čemu mi bude českej účet, když žiju dlouhodobě mimo banánistán? a mít czk účet a platit zboží v eurech mi nepřijde moc výhodná záležitost.. (kámoš mi platil letenku nedávno a stálo mě to asi o 200 navíc...)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Pokud někdo chce jen účet pro platby po internetu, tak může užít mKonto, kde má kartu a limity zdarma. Karetní kurzy obecně jsou nic moc.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak bezpečnost je slušná zvlášť při využití zvláštního eMax účtu jen pro platby, ale na druhou stranu kursy mBank (navíc mimo eurozónu s 2% navíc) a ta karta k eMaxu už také není zdarma :-(
    NELDE
    NELDE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Mně více vadí nemožnost zahraniční platby.

Nicméně můžeš mít mBank a kartu od nich a využívat to ke svému účtu. Když to nic nestojí. Je to jak mít druhou SIMku v telefonu na posílání SMS zdarma. (-;
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NELDE: jenze mbank neumoznuje prijem zahranicni platby cimz je pro hromadu lidi nepouzitelna...to je jedinej zasadni problem proc mam jeste dva ceske ucty..
    NELDE
    NELDE --- ---
    DEMONOFANARCHY: Nejen, že dá mBank Visu, ale také je možné si nastavovat limity ručně. Tedy po provedení transakce ji vlastně uspíš, abys měl jistotu, že ti nikdo nic nesebere. Jinak mBank má i kreditku zdarma a v nějakém limitu jí jde získat zjednodušeně.
    Jinak ale nevím proč pro internetové nákupy zrovna kreditku. Horší třeba bylo, že na debetní kartu naúčtoval hotel transakci, kterou nepotvrdil. U kreditky by to nevadilo, u debetní byla ta částka na účtě 14 dní nedostupná a teoreticky jsem se mohl kvůli tomu dostat do minusu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ta debetni visa vod sporky stoji 400 rocne btw
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KINGFISHER: já mám od Raifky obyč. elektronickou kartu VISA Electron a platím s ní na netu bez problémů od té doby co jí mám, ani žádná "aktivace" nebo obvolávání a běhání po pobočkách nebylo třeba... ale je to asi banka od banky jinak, někdo mi říkal, že mu to defaultně nešlo a musel na pobočku... anebo se dá zřídit jakási "virtuální" karta - dostaneš jenom číslo a to používáš jako kartu... ale podrobnosti nevím
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    KINGFISHER: na to nemusis mit kreditku preci....

blba mbank ti da embos visu bez jakejchkoli poplatku....ovsem neumi prijmou zahranicni platbu... ale ten ucet co jsi prave zrusil u sporky taky urcite umoznoval slusnou kartu k normlanimu uctu...

ja u CSOB mam Visu Standart embos a normalne platim na netu v zahranici v taxiku vsude...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KINGFISHER: ve ústavu s názvem česká spořitelna jsem za 69kč za vedení účtu dostal internet banking + debetní kartu Visa, kterou jde běžně nakupovat.. o poplatcích za internetové převody se mi nikdo nezmínil
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    nebaví mě otravovat kámoše...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    DEMONOFANARCHY: abych si mohl kupovat věci? s laserkou to nejde...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    KINGFISHER: na co potrebujes na internetu kreditku simte?
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    MADCAT: no to nevim hele :-))

btw. jak je to s kreditkama? mě jde o to abych mohl kupovat věci na internetu.. do mínusu rozhodně chodit nebudu, takže nějaký šílený úroky se mě netýkaj.. kolik chtěj za jednu transakci, jestli se to dá teda takhle spočítat z fleku?
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    KINGFISHER: tě chtěla pozvat na rande a tys zdrhal jak mimin :-)
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    účet u spořky zrušen... doba vyřízení cca 45 minut.. ještě se na mě usmívala a ptala se jestli spěchám... už nevim co jsem jí řekl, ale pravda byla ta, že už jsem tam prostě nechtěl strávit jakoukoliv minutu navíc..

..do tohoto bankovního domu už nikdy v životě nevkročím...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Kartou zaplatila za oběd třikrát - Denik.cz
    http://www.denik.cz/ekonomika/karta_platebni_podvod20090616.html
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NELDE: jj... taky....
    NELDE
    NELDE --- ---
    DEMONOFANARCHY: A byly to bankovní?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Možné to je, ale ČS mi kdysi strhla 50 a za výběr u konkurence měla tenkrát méně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam