můj dnešní pokus o zrušení účtu u český spořitelny:
doba čekání: cca 30 minut
doba "vyřízení": 5 minut
chtěl jsem prostě vybrat všechny peníze a účet zrušit, načež mi bylo řečeno, že to nejde.. že můžu vybrat jenom něco, ale musim tam nechat "třeba dvě stovky" na poplatky (výběr hotovosti, poplatek za vedení čikýhovýra).. a ty zbejvající peníze si můžu dovybrat až to účtárna proúčtuje a s občankou se stavit na pobočce (což se mě netýká, protože brzo jedu někam, kde mě žádný dementní spořitelny život otravovat nebudou).. pak je ještě možnost poslat ten zbyteček na nějakej účet (číslo jsem samozřejmě s sebou neměl, tak jako datum narození majitele účtu)..
po celou dobu čekání jsem byl svědkem jednoho předbíhání (které bylo nakonec vysvětleno že "byly přepojeni z pokladny" wtf???), a taky jsem celou dobu sledoval jak někdo zakládá účet (což trvalo těch 30 minut který jsem tam čekal + bůhví jak dlouho tam dřepěli než jsem přišel).. jen tak mimochodem mě trvalo zřízení irskýho účtu někdy před rokem zhruba 5 (!!!!!!!!!!!! a ještě jeden: !) minut.. přišel jsem k pultíku customer service s žádostí založit účet.. proběhla kopie mýho pasu, asi 2x podpis a zbytek mi přišel poštou... za 2 dny jsem měl ve schránce platební kartu a různý handbooky a podobný kraviny...
takže tleskám český spořitelně... až tohle všechno vyřídim už nikdy v životě nechci mít s tímto ústavem nic společnýho...