• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    PULKA: jj kuryr prijede...Nebo musis na pobocku coz nepripada v uvahu
    PULKA
    PULKA --- ---
    REPETABS: pokud se nemýlím, tak třeba mKonto u mBank se dá zařídit po internetu, ale nejsem si jistá, jestli nakonec nepřijede kurýr, ale to Ti pravděpodobně upřesní ADAMM
    REPETABS
    REPETABS --- ---
    Ahoj,mam tu ponekud netradicni prani:

Mam kamaradku, ktera trpi velmi tezkou formou socialni fobie,(vicemene se styka dohromady asi se trema lidma, kazdej dalsi ji nahani hruzu). I pres tento hendicap si nasla praci,kterou ma moznost delat z domova,a pritom se zbytecne nestresovat kontaktem s neznamymi lidmi. Problem nastal u jedne zdanlive malickosti,a tim je ucet,na ktery zamestnavatel muze vyplacet honorare za jeji sluzby. Proto bych potreboval info:

-Zda je mozne,aby jeji ucet zalozil nekdo jiny,treba na zaklade plne moci,apod? (Nikoho z rodiny bohuzel nema,kdo by to za ni obstaral)
    -Pokud tahle moznost existuje, jake podklady pro to budou potreba?

Za jakoukoliv radu jak to resit,predem dekujeme.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: No já nevím, ale minulý týden jsem se díval, a to tam ještě bylo 2,5 %. Že se to bude týkat víceméně všech, to jsem tak nějak předpokládal. Ale že by to tedy nějak výrazně snížilo moji mrzutost, to se říct nedá. Od té doby, co jsem si ČK zařídil, už kleslo skoro o procento..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: to už je nějaký čas - cca měsíc. ale klesli všichni. mBank na 2,5% (před 10 dny).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak Poštovní spořitelna opět snížila úročení Červeného konta. Dnes jsem si všiml, že už tam mám jen 2,25 %. Ještě pár takových "decentních" snížení a už se snad ani nevyplatí tam ty prachy přechovávat, kua..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Jo, v ČR. Ale klidně si nevěř.
    Nemůžeš všechny banky v ČR házet do jednoho pytle na základě zkušeností s jednou bankou.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ZBYNEK: a to je v čechách? nevěřim...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KINGFISHER: Tak tím pádem jsem měl zařízení kreditky u Citi +- stejně rychlé, nemusel jsem nikam chodit a bez předchozího účtu u Citi mi dali limit 100tis.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ZBYNEK: papíry... kreditka byla ve schránce 3 dny na to...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KINGFISHER: Za 8 minut ti dali funkční kreditku nebo se jenom vyřídily papíry?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    ATOMIKS: tedy nyní je to unicredit (zlatá hvb, nejzlatější BACA..)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    FYI od 1.7.2009 zdražuje hvb své služby. internetové bankovnictví, nyní zdarma, bude stát 70 kč měsíčně. výběr z bankomatu, nyní za 9 kč, bude stát 5 kč z bankomatů hvb, 30 kč z bankomatů ostatních. atd.. více info jejich stránky.
    vzhledem k tomu, že to je třetí hřebíček do jejich rakve, hledám novou normální banku.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    "někam spěcháte, pane? :-))))) "

:-ááááááá
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ADAMM: účet u nich mám víc jak rok (podmínka je mít ho aspoň ten rok..) .. a mám tam limit 500 ... víc nepotřebuju.. tu kreditku jsem si vlastně zřídil jenom kvůli kupování věcí na netu (drobnosti na ebay a jinde.. elektronika, pneumatiky třebas...)..

NELDE: mě by hlavně asi po zažádání si o kreditku u nich museli odvýzt co cely předběžnýho zadržení, protože bych tam všechny rozsekal mačetou...

hm, to muselo bejt super..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KINGFISHER: já... přiznám se, že nevím, jestli tohle považovat za jednoznačné plus. neuvedl jsi kontext, nicméně předpokládám, že tam už účet máš nějaký čas? protože pokud ne a chválíš si "přijdu do banky a odcházím z úvěrem XY €" - taky jsi nenapsal, kolik máš úvěrový limit - tak co je na tom tak skvělého? že můžeš obejít pět bank a pak vytloukat jedno zadlužení druhým? ok, tak super ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KINGFISHER: Já bych musel podstoupit nejprve výplach mozku, abych si tam o kreditku vůbec zažádal.

Kdysi dávno u GE to bylo také asi na 10 minut. Ženská vyplnila do počítače moje detaily, načež mi zavolal někdo z centrály a ověřoval ty vyplněné detaily se mnou. Včetně těch dlouhých a nepodstatných. Nedokázal odpovědět, jestli nedůvěřujou zaměstnancům.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    nechci vědět, co bych musel podstoupit u spořitelny třeba...
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    zřízení kreditní karty u Irské AIB

doba vyřízení 8 minut, z čehož jsem 5 minut čekal a půl minuty se tiskly papíry... 2x podpis, děkuju, nashledanou..

český banky by se měli stydět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam