• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PULKA
    PULKA --- ---
    CASTER: pokud jsem to dobře pochopila, tak je to mastercardový převodník...

A jestli v KB zjistíš, kolik je euro (bez ptaní), tak se klidně zeptej v islandské bance - mastercardový kurz by ti měli říci bez problémů (ale to i KB).

Jojo, mBank to má hezky přehledné (což jsem docenila, na druhou stranu, stejně jsem musela chodit nakupovat ať je kurz jaký chce - což je teď dost bídné).
    CASTER
    CASTER --- ---
    PULKA: jestli to KB uctuje pres euro, tak me pak zajima spis mastercard kurz euro do kronur, ne korun do kronur, ne?

PULKA: spis bych se mel ptat v KB nez islandskych bank? ja si rikal, jestli to nekdo nahodou nevi... ze by to meli na strankach prehledne jako mbank si muzu nechat zdat...
    PULKA
    PULKA --- ---
    jinak visa kurz je momentálně: 184 ISK = 1e (http://corporate.visa.com/pd/consumer_services/consumer_ex_results.jsp?from=ISK&to=EUR&rate=0.02)

v Kaupthingu se tváří na 181 ISK za euro, takže se to momentálně moc neliší (tzn. klidně můžeš vycházet z toho, teď se zrovna krónur drží kolem +- 180ISK za euro, což teda nic slavné není, loni to bylo hezkých 90 za euro, i když chápu, že tobě se to momentálně hodí)

A také jim můžeš napsat email anebo se zajít zeptat třeba do Landsbanki anebo Kaupthingu a poprosit je, jestli by ti nepomohli (obě dvě vydávají jak visa tak mastercard karty, takže to budou umět zjistit).
    PULKA
    PULKA --- ---
    CASTER: já jsem to s krónurama řešila tak, že jsem si našla kurz KB pro eura a pak hledala VISA (v tvém případě tedy MASTERCARD) kurz korun do krónur, ale nikde jsem to nenašla (mastercard exchange rates mi v google nezabírá), za to jsem našla tohle: http://www.freedom-card.co.uk/check-your-currency-exchange-rate-with-freedom-eagle-cash-prepaid-mastercard-live-currency-conversion.aspx (ale radši si to nejdříve ověř na czk-euro)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Netusite jak zjistit kurz, pripadne poplatky, ktery pouziva KB na platby debetni kartou (Mastercard) v jine mene, nez ma jejich kurzovni listek? (konkretne ISK)
    REPETABS
    REPETABS --- ---
    nejvetsi;o)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    ADAMM: si senor:)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FRANCIMOUR: repetabs už psal i v mBank klubu - kurýr v tomto případě nepomůže, ani toho slečna nechce/nemůže potkat. ale plná moc to řeší, detaily už si repetabs doladí přímo s mými kolegy.
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    PULKA: jj kuryr prijede...Nebo musis na pobocku coz nepripada v uvahu
    PULKA
    PULKA --- ---
    REPETABS: pokud se nemýlím, tak třeba mKonto u mBank se dá zařídit po internetu, ale nejsem si jistá, jestli nakonec nepřijede kurýr, ale to Ti pravděpodobně upřesní ADAMM
    REPETABS
    REPETABS --- ---
    Ahoj,mam tu ponekud netradicni prani:

Mam kamaradku, ktera trpi velmi tezkou formou socialni fobie,(vicemene se styka dohromady asi se trema lidma, kazdej dalsi ji nahani hruzu). I pres tento hendicap si nasla praci,kterou ma moznost delat z domova,a pritom se zbytecne nestresovat kontaktem s neznamymi lidmi. Problem nastal u jedne zdanlive malickosti,a tim je ucet,na ktery zamestnavatel muze vyplacet honorare za jeji sluzby. Proto bych potreboval info:

-Zda je mozne,aby jeji ucet zalozil nekdo jiny,treba na zaklade plne moci,apod? (Nikoho z rodiny bohuzel nema,kdo by to za ni obstaral)
    -Pokud tahle moznost existuje, jake podklady pro to budou potreba?

Za jakoukoliv radu jak to resit,predem dekujeme.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: No já nevím, ale minulý týden jsem se díval, a to tam ještě bylo 2,5 %. Že se to bude týkat víceméně všech, to jsem tak nějak předpokládal. Ale že by to tedy nějak výrazně snížilo moji mrzutost, to se říct nedá. Od té doby, co jsem si ČK zařídil, už kleslo skoro o procento..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: to už je nějaký čas - cca měsíc. ale klesli všichni. mBank na 2,5% (před 10 dny).
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak Poštovní spořitelna opět snížila úročení Červeného konta. Dnes jsem si všiml, že už tam mám jen 2,25 %. Ještě pár takových "decentních" snížení a už se snad ani nevyplatí tam ty prachy přechovávat, kua..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Jo, v ČR. Ale klidně si nevěř.
    Nemůžeš všechny banky v ČR házet do jednoho pytle na základě zkušeností s jednou bankou.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ZBYNEK: a to je v čechách? nevěřim...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KINGFISHER: Tak tím pádem jsem měl zařízení kreditky u Citi +- stejně rychlé, nemusel jsem nikam chodit a bez předchozího účtu u Citi mi dali limit 100tis.
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    ZBYNEK: papíry... kreditka byla ve schránce 3 dny na to...
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KINGFISHER: Za 8 minut ti dali funkční kreditku nebo se jenom vyřídily papíry?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam