• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Ahoj, mám skormný dotaz. Sháním peníze na starší nemovitost (ca 800.000,-). Nemovitost je po slevě, takže její hodnota je (údajně) o něco vyšší. Bohužel na plný úvazek pracuju ve firmě, která si mě platem nerozmazluje a do podnikání průběžně investuju tak, aby nevykazovalo žádný zisk a tudíž jsem nemusel platit daně, ačkoliv v něm protočím ca 400.000,- ročně a kdybych trochu přesměroval cash flow, mohlo by mi pohodlně splácet nějakou půjčku. Nevíte, jestli je možné se s nějakou bankou u nás dohodnout na půjče zajištěné nemovitostí, bez nutnosti dokládat výši příjmu, nebo čestného prohlášení o výši příjmu? Případně nějaká jiná cesta jak financovat nemovitost?

Předem díky za jakýkoliv nápad.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ahoj, zajímalo by mě jak je to s kontokorentem u cesky sporitelny. presneji receno s tim dolozenim prijmu. jakto ze studenti nic dokladat nemusi a nestudenti ano? chtel bych si ho zalozit v tomto tydnu tedy jeste nejsem student, ale od rijna budu, a nejaky prijmy mi na ucet taky chodi, daji se zeny za prepazkou ukecat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENTENTYKY: Asi bys měla napsat jaká banka a jaký obchod. Případně jaká karta. Spíše bych tipoval, že ten obchod má nějaký nestandardní terminál/kontrakt.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ;))
    ja myslim, ze je to snad jasny z toho co pisu, ze je to dost polopaticky popsano?

ale jestli ne - tak to zkusim par vetama:
    "blokace se udelala, pak zrusila, cela platba se tim zrusila, coz se potvrdilo i v bance, ze ta platba byla zrusena = penize se vubec odecist nemeli, coz uznavaj i oni - PRESTO se odecetli"

a me zajima, jestli nekdo netusi, jak je to mozny (ale tohle nebude vedet nakej beznej uzivatel karty, spis nekdo, kdo vic vidi do toho interniho systemu plateb kartou - takze dotaz byl ciste nahodou proto, kdyby tady nekdo takovej byl - ale moc v to nedoufam)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: snad ano :-) Píšeš, že blokace proběhla (byť nezvykle krátká).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ENTENTYKY: takže platila jsi nebo neplatila kartou?

Pokud jsi kartou zaplatila a peníze ti byly stržené, i když bez blokace, tak kde je problém?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    umis cist?
    tady zadna blokace nebyla - bylo to zruseny i v internim systemu banky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: a v čem je problém? Já třebas něco kupoval blokace tam visela 14dní pak zmizela a po dalších několika dnech si obchodních platbu strhnul. Na mFóru byl popsán i případ k ke stržení peněz došlo až s několikaměsíčním zpožděním.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nevite nekdo, jak je mozny tohle?

platila jsem debetkou online - na vterinu se udelala blokace (to vim, protoze mi chodej pohyby na mobil jako sms) a vzapeti byla autorizace zrusena a blokace zmizela (druha sms)
    v net bankovnictvi samozrejme nic (ani v blokacich, ani v pouzitelym zustatku se to neprojevilo - coz se jinak objevuje vzdycky)

v bance v nejakym jejich vnitrnim systemu maji tu platbu taky zrusenou

a presto se mi prachy nakonec odecetli

na prepazce mi to samozrejme nebyla schopna vysvetlit, ocividne videla neco takovyho poprvy (ze prej veci mezi nebem a zemi, pch - pockam jak vyridej reklamaci a pak jim dam veci mezi nebem a zemi, jak to nevratej!)

nicmene by me zajimlo, jak se to muze stat
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Jde o to, jake budou poplatky potom az se stane normalnim uctem, nebo kolik pak stoji jeho zruseni v pripade, ze clovek nakonec ten finalni ucet u nich nechce. Jestli je uroceny je taky dulezite (precejen 200000 znamena pri 2% uroku kazdy den desetikorunu (pred zdanenim)).

Jinak co jsem slysel, tak tenhle ucet neni potreba (krome vyjimecnych pripadu, kdy to jiny zakon vyzaduje pro udeleni nejake licence -- ale tam jde vetsinou o akciovky), staci cestne prohlaseni spravce vkladu, ze ty penize ma v hotovosti. (Pokud zalze, tak je to blby a on za ty chybejici penize zodpovida.)
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: v sazebniku jsem to vubec nenasel. ani zminku o nejakem zvlastnim uctu. sel jsem tam rovnou za firemnim poradcem, rekl co chci a bylo. uplne zadarmo. dokud neni firma zapsana v OR se ani neuctujou poplatky za vedeni. castka ZJ je blokla. Rovnou vystavili potvrzeni o vkladu pro soud. A ze se mam stavit az budu mit od soudu vypis z RO, aby se urcil typ uctu, dalsi sluzby a samo podpisove vzory. A vse bylo asi behem 15 minut hotovy. Ani nevim jestli by to vubec mohlo byt nekde lepsi.
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: To řekli jen tak na pobočce, nebo se to přecejen někde nechá najít jako zapadlá položka sazebníku?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak prece CSOB a slozeni zakladniho kapitalu zdarma. Ono to asi poskytuje kazda banka, jen ne kazda to pise v nabidce sluzeb. Treba to povazuji za samozrejmost.
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: diky. zatim jsem tuto sluzbu nasel u Reiffeisen Bank (individualni poplatek) a u Volksbank (500kc). Bud to nenabizi kazda banka, nebo spatne hledam.
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Speciální pro základní jmění jsem levný nenašel, Spořitelna i Unicredit ho levný nemají, jinde jsem ješte nehledal. Levný korunový pro firmu má třeba FIO, jestli je levná i karta jsem nezkoumal.

Jinak firemní účty v CZK dneska nabízí kdekdo, nejsem si ale jistý u HSBC, Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank, Commerz Bank a ostatních, kteří tu sice mají nějaké zastoupení, ale retail moc neprovozují.
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: uz chapu, blbe polozena otazka.

Specialni pro slozeni zakladniho meni. Jinak staci obyc korunovy ucet s Internet bankingem. Levne a s kartou.

Jak je na tom treba CSOB?

TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Co přesně požaduješ? Přístup k účtu přes aplikaci Multicash? Příjemné lidi na pobočce? Vysoký limit pro neohlášený výběr hotovosti? Dobrou dopravní dostupnost pobočky? Nízkou cenu? Vysokou kvalitu?

Jaký účet? Běžný korunový, devizový v běžných měnách, devizový v exotických měnách? Spořicí? Termínovaný s revolvingem nebo bez něj? Speciální pro složení základního jmění?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ahoj. poradte prosim banku pro ucet obchodni spolecnosti. nebo odkaz na nejaky clanek. diky.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TRISSIE: Ale přeci není pravda, že Illinois zakazázalo marketing kreditek na vysokých školách. Předně se to vztahuje jen na undergrad studenty, kterým ještě není 21. Škola jen nesmí připustit, aby undergrad studenti dostávali v campusu za úpis věcné dary nebo takové dary sama poskytovat a nesmí hromadně předávat data o undergrad studentech pro potřeby marketingu kreditek. Pokud škola sama undergrad studentům kreditky nabízí (což smí), musí nabízet program finančního vzdělávání a na webu je řádně poučit. Školy, které dostávají veřejné prostředky, navíc ještě musí zveřejnit podmínky smluv, které s bankami o marketingu karet mají.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TMA: no u nás to bude určitě za dýl... ale aspoň první vlaštovka z ciziny :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam