• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    BANANABOY: predpokladam, ze mluvis anglicky. zavolej tam a over si to - kdyz budes volat pres skype bude te to stat cca 0,50 kc/minuta.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    ahoj,
    potřebuji poradit. Je to trochu neobvyklý, ale nevim jak dal. Mam kupce na jednu vec kterou nabizim pres web a ozvala se mi pani z kanady. Chce zaplatit prevodem z uctu na ucet. Napsal jsem ji ze po obdrzeni penez na ucet poslu zbozi. do tyhle doby vsechno v pohode... ale najednou mi prisel email z nejake Kanadske banky, kde se pise, ze az jim do banky poslu nascenovany papir, ze jsem zbozi odeslal, uvolni penize te pani a dojde k transakci.
    Nejak se mi ale nezda email, ktery mi prisel z banky - je graficky nezvládnutý. Banku jsem na webu nasel, ale treba emailova adresa ze ktere jse to odeslano, jsem uz nevygooglil a navic mi pride trochu podivny ze banka komunikuje emailem. jedna se o castku kolem 35tis. na druhou stranu, pani se mnou komunikuje uz 14dni a nezda se mi, ze by slo o podvodníka (vim ze se to zda naivni, ale uz nejake zkusenosti mam ).
    Muj dotaz zni...
    1) je mozne nejakym zpusobem overit zda je dany email a vubec cely zpusob transakce v poradku ? Zkousel jsem se zeptat moji banky - ceska sporitelna, ale pry tyto sluzby nedelaji...
    Muzete mi nekdo prosim poradit, pripadne rict co mam delat ?
    Samozrejme ji nechci posilat zbozi, kdyz nevim zda mi penize dorazi...
    diky
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Češi mají jedny z nejvyšších bankovních poplatků, průměrně 2375 Kč za rok
    Češi platí každý rok bankám za jeden účet v průměru 95 eur, tedy asi 2375 korun. Česko se tak vešlo do první desítky zemí s nejvyššími poplatky v Evropské unii. Nejvíce platí Italové, nejméně Bulhaři. Srovnání výše poplatků zveřejnila ve své zprávě v úterý Evropská komise (EK).
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOSZLIK: Úročení měsíční znamená, že je to vyhodnocované a připisované (odepisované) každý měsíc. Částka se počítá podle skutečných dní.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    ahoj, chci se zeptat jak funguje uročeni kontokorentu. Maj psano ze urok je mesicni, ale neni mi jasne co se deje kdyz se muj "dluh" meni v prubehu mesice. Tedy ze si pujcim 10k, ale do konce mesice 5k splatim, dluzny urok bude tedy z 5k nebo z nejake castky mezi tim-tedy pocitane z jednotlivych dnu. Děkuji.
    PULKA
    PULKA --- ---
    HARALD: Díky za odpověď, počkám, když tam zítra ráno nebudou, tak jim volám (už mne rozčilovali víc než dost).
    HARALD
    HARALD --- ---
    PULKA: Druhý opracovní den od 10. září je dneska. Když ti dnes nepřijdou, tak se ohraď.
    PULKA
    PULKA --- ---
    HARALD: aha, takže když měli poslat peníze 10. září a ještě tam nejsou, tak se můžu s klidným svědomím ohradit, že?
    HARALD
    HARALD --- ---
    2 pracovní dny, když to podáš hodně pozdě večer
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jak dlouho může maximálně trvat převod z neznámé české banky do mBank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TBC: osobně doporučuju. imho v současnosti nejlepší varianta.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    prosim o nazor zkusených,,jak je na tom nyní ING? jak se ji vede..atd..
    TBC
    TBC --- ---
    FALLENEANGEL: tak koukam ze to vypada zajmave vcetne tech zachranicnich plateb, pryc z velkymi molochy, asi si tam ucet otevru.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    TBC: Pro firemní účty teď využívám FIO družstevní záložna. Nulové poplatky za vedení účtu a transakce. Mezinarodni platebni styk určitě mají někde na stránkách, zatím jsem to neřešil.
    TBC
    TBC --- ---
    Jakou banku/produkt byste mi doporucili pro PO s malym kreditinim obratem? pozadavek je platit co nejmene :o)) ucet v CZ a v EUR (levne poplatky za mezinarodni platebni styk), doplnkove produkty jako uvery atd, netreba... diky
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NELDE: Jinak ty peníze samozřejmě potřebuju asap. Jinak bych to neřešil a nasyslil to.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NELDE: Jj, sem tak stál po cestě domů na semaforu a došlo mi, že jsem asi odpovídal na něco, o čem jsi nemluvil :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    FALLENANGEL: Já jen, že hypo se platí ze zdaněných peněz. (-;
    Jak jsem napsal, začni ty peníze vyvádět a podepiš čestné prohlášení. Záleží na bance, jak moc zpětně to je třeba.
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    NELDE: Já se daní nebojím. Nikam nic neulejvám, jenom všechno co vydělám proinvestuju zpátky do firmy. Když budu peníze používat pro soukromý účely, tak je samozřejmě zdaním :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    FALLENANGEL: Pokud ale přesměruješ ty toky, tak budeš muset platit daně (-; Takže přesměruj toky a podepiš čestné prohlášení.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam