ahoj,
potřebuji poradit. Je to trochu neobvyklý, ale nevim jak dal. Mam kupce na jednu vec kterou nabizim pres web a ozvala se mi pani z kanady. Chce zaplatit prevodem z uctu na ucet. Napsal jsem ji ze po obdrzeni penez na ucet poslu zbozi. do tyhle doby vsechno v pohode... ale najednou mi prisel email z nejake Kanadske banky, kde se pise, ze az jim do banky poslu nascenovany papir, ze jsem zbozi odeslal, uvolni penize te pani a dojde k transakci.
Nejak se mi ale nezda email, ktery mi prisel z banky - je graficky nezvládnutý. Banku jsem na webu nasel, ale treba emailova adresa ze ktere jse to odeslano, jsem uz nevygooglil a navic mi pride trochu podivny ze banka komunikuje emailem. jedna se o castku kolem 35tis. na druhou stranu, pani se mnou komunikuje uz 14dni a nezda se mi, ze by slo o podvodníka (vim ze se to zda naivni, ale uz nejake zkusenosti mam ).
Muj dotaz zni...
1) je mozne nejakym zpusobem overit zda je dany email a vubec cely zpusob transakce v poradku ? Zkousel jsem se zeptat moji banky - ceska sporitelna, ale pry tyto sluzby nedelaji...
Muzete mi nekdo prosim poradit, pripadne rict co mam delat ?
Samozrejme ji nechci posilat zbozi, kdyz nevim zda mi penize dorazi...
diky