• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BUNDA: Jo, o tomhle nařízení EK v tom příspěvku byla řeč rovněž, a týpek ze serveru http://www.bankovnipoplatky.com/ říkal v podstatě úplně to samé, co ty..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STEPNI_VLK: tak eu nařídila odstranit některé konkrétní poplatky a tak naše banky musí vymyslet poplatky jiné. Vsadil bych se, že další je budou následovat.
    YNZA
    YNZA --- ---
    nejkomercnejsi banka roku :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak jsem nedávno ve zprávách slyšel, že není nad to být u Komerční banky. Od února příštího roku bude údajně zpoplatněno zjištění stavu účtu dokonce i u vlastních bankomatů banky; jestli si dobře pamatuji, tak za 3 Kč.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Musíš rozlišovat spotřební a investiční úvěry. První je zlo, druhé nikoli. Hypotéční úvěry nejsou zlo, když si ten byt na sebe dokáže vydělat.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: děkuji dluhy já nerad :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Bilanční účet (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: ano daně se platit musí :-) O jaký produkt jde?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: 5% minus 15% daň? Tedy 4,25% čistého?

Mám aktuálně 4,8% a výrazně vyšší limit (-;
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak pro ty, co to četli: dotaz vyřešen. Nakonec se mi podařilo dohledat, že ta částka opravdu patřila mně. Zmátlo mne jedno číslo ve VS navíc. :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Pokud má někdo zájem využít zhodnocení 5% p.a. na jeden měsíc (pro částku do 200.000,-) tak ING má na prosinec opět akci. ING konto je zdarma a s 2,5% p.a. je to slušný spořící účet. Kód v poště.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    slyšela jsem v radiu akci od CS-snizovaní %uroku na hypotecní uvery..
    prosím, nevíte neco více, na web strankách jsem nic nedohledala
    FINSON
    FINSON --- ---
    Dokud jsem měl u ČS účet, byl oficiální limit pro převod v rámci banky stanoven na 2 dny, pokud jsem ale příkaz zadal před polednem, tak to odpoledne stejný den bylo vyřízené, jinak to většinou trvalo do druhého dne... ale to už je trochu starší informace.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: u FIO také okamžitě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TRISSIE: U ČS je to pomalejší - musí to projít batchem.

U mBank je to okamžité.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LIBENAK: transfer v rámci banky trvá míň než mezibankovní, ne?
    V ČSOB to bylo při online zadání platby za 30 minut...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EGGH: ano každá banka to má jinak. U mBank jako jedné z mála to můžeš nastavovat sám přímo přes IB.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    LIBENAK: Nejde pri platbe uvest druha tzv. billing address (adresa majitele karty)?
    EGGH
    EGGH --- ---
    BUNDA:
    NELDE:

Ahoj, díky. Ten limit je právě týdenní - navýsšit jde max. na 50 tis. Je to u jiných bank i jinak? Třeba že by měli jen denní limity?
    VANEK
    VANEK --- ---
    U Fia jsem pres rok, bez problemu az na tu nutnost zridit sporici ucet napodruhe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam