• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FIN
    FIN --- ---
    KAREN: už se mi to stalo. do faktur jsem uvedl údaje, jak mi je nabídlo i-netové bankovnictví fia, ale "neúplná" adresa nestačila, takže jsem po konzultaci na pobočce e-mailoval ještě úplnou adresu slovenské centrály fia v bratislavě (protože fio řeší platby z eurozóny přes slovenskou větev). na pobočce mi sice řekli, že ta "neúplná" adresa ve formě nabízená i-netovým bankingem musí stačit, ale poslal jsem i tu poštovní adresu pobočky v ba a byl klid.
    KAREN
    KAREN --- ---
    jeste mam jeden dotaz: zahr. klient pozaduje adresu sidla banky - je to u zahr. plateb standardni/potreba? a jakou adresu bych zadavala, kdybych si pro ucet v mBank vygenerovala IBAN a jela to pres CSOB?
    KAREN
    KAREN --- ---
    TMA: to je tezko odhadnout, ted se to rozjizdi... mozna zacit s tim Fio a pak by se videlo. zatim je to malo, neco jako 10k za tri mesice. nejak mi nesedne spolehat trvale na ten trik mBank + CSOB
    TMA
    TMA --- ---
    KAREN: Mám. Ale používám ho jen jako drobátko úročené odkladiště dolarů z Fio e-Brokera (podle hesla malá domů). Příjem zahraničních plateb vyjde poplatkově jako kdybys měla účet v ČSOB (protože Fio to nativně neumí, ale jde to přes ČSOB). Kurs jako v ČSOB devizy -- směnu cizích měn dělá taky přes ČSOB.

Pokud to bude častější, nebo víc, tak bych doporučil směnu dělat přes směnárnu resp. devizovou společnost. Dokonce i příjem plateb přes devizovou společnost může vyjít lacineji. Otázka je, zda dosahuješ obratu, který je pro ně už zajímavý. Přijdou ze zahraničí peníze (zhusta s nižším poplatkem), oni ti to zkonvertují (většinou lepším kurzem, než banky) a pošlou na český účet.
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemate nekdo dolarovej ucet u Fio?
    divala sem se v rychlosti na cenik a nejsem si jista, jestli to spravne chapu. jde mi o to, zridit si ucet na prijem zahr. plateb, momentalne v dolarech - ten eurovej mi prisel vyhodnej, mozna bych si ho casem pribrala, kdyby bylo treba, ale nevim, jak to maj s dolarama a ty polatky za prijem platby me nejak zmatly... poradite? plus jak moc maj vyhodnej kurz pri prevodu na korunovej ucet u Fio? koruny bych si pak nejspis z vetsiny preposilala na svuj ucet v mBank, u ktery si vyberu z bankomatu zadarmo...

na bezny platby a vsechno pouzivam ucet u mBank s tim, ze sem driv zahr. platby nikdy nevyuzivala a neprislo mi to dulezity. momentalne ale pribejvaj klienti a chodej nabidky ze zahranici a to uz je s mBank problem;/ kvuli tomu stale nechavam skomirat ucet u CS, ale moc rada bych ho zrusila. a verze mBank vs. CSOB (http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/) mi na opakovany transakce nepride zrovna prakticka, resp. spolehliva.(
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    EXCITE: GEMB má mimo Bene+ ještě cobrandovanou Tesco kartu. Hlavní rozdíl je, že se při obratu nad 30,000 ročně neplatí poplatek (u Bene se ho nezávisle na obratu nelze zbavit) a 1% bonus z obratu se nekredituje na kartu, ale vůči nákupu v Tesco.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EXCITE: pokud budeš točit tak malou částku tak budeš druhý a další rok v mínusu. Já si za necelý rok "vydělal" na další tři roky bezplatného provozu takže to neřeším.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    no ono to bu asi vice nez 35 spise ke 100gbp
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BUNDA: ad kreditka od CIti ..oni si to zacli ale uctovat za kazdou cizomenovou operaci..jewdes doRakouska na hory a zaplatis na sjezdovce? ke krzu CZK/EUR +2%..zaplatis v eshopu do GB? +2ke ke kurzu GBP/CZk..
    Budu si muset poridit jinou CC, pze platby do eshopu do zahranicic tvori nejvetsi cast mejch transakci..

Koukal jsem za ta Bene+ ma podobne parametry..jen mne vadi, ze druhej rok uz stoji 500 CZk..
    to bych musel pocitat, jestli je to vyhodnejsi pri prumerny platbe 35GBP mesicne.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Dokonce? Aha, já musel povolit JS, ale flash pak už ne.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: šak je to flash, ne?
    TMA
    TMA --- ---
    NELDE: I podle současných podmínek je to tak, jak jsem psal.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Já bych všechny tyhle nestandardní javascripty...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TMA: Ono také v té kalkulačce jsou jen produkty, které jsou dneska nabízené. Pokud máš něco staršího, tak to bude výhodnější.
    TMA
    TMA --- ---
    ADAMM, NELDE, BUNDA: Já to zkoušel, vyšlo mi, že bych měl údajně platit 30 korun, ale za minulý rok jsem zaplatil 1,50 za jednu zrychlenou/prioritní platbu, jinak nic. Je mi jasné, kde vznikla chyba, výběr v hotovosti do tisíce korun je za 30, nad tisíc korun je bez poplatku. Na prioritní platby není kolonka, na velikost výběru taky ne.

ADAMM: Ale na to, že to nejde je docela hezká. Ještě hezčí by bylo, kdyby u jednotlivých cifer byl rozklik, z čeho se sestávají.

ADAMM: Díky, více informací jsem si rozklikl, přečetl třikrát nebo čtyřikrát a stejně jsem si nebyl úplně jistý. (Asi jsem podvědomě hledal nějakou kličku, záludnost, jiné čtení.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: ono udělat ideální kalkulačku moc nejde, to je docela vidět... taky třeba proto, že ti nenabídne možnost "zkombinovat" víc bank...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM , NELDE: já to sice nezkoušel, ale za poslední dva roky mne ING nestálo nic, Fio: 3,-, GE: 6,-, mBank: 19,- :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Já taky platím. Úroky z hypoték.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nutno ovšem podotknout, že já platím - za sms push, což v tom přehledu trochu překvapivě chybí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Taky jsem to zkusil. Vyšla mi nula u mBank, 178 u Fia a pak tam bylo několik bank mezi 200 a 300 (-; Evidentně jsem u správné banky (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam