• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TMA
    TMA --- ---
    NELDE: I podle současných podmínek je to tak, jak jsem psal.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Já bych všechny tyhle nestandardní javascripty...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TMA: Ono také v té kalkulačce jsou jen produkty, které jsou dneska nabízené. Pokud máš něco staršího, tak to bude výhodnější.
    TMA
    TMA --- ---
    ADAMM, NELDE, BUNDA: Já to zkoušel, vyšlo mi, že bych měl údajně platit 30 korun, ale za minulý rok jsem zaplatil 1,50 za jednu zrychlenou/prioritní platbu, jinak nic. Je mi jasné, kde vznikla chyba, výběr v hotovosti do tisíce korun je za 30, nad tisíc korun je bez poplatku. Na prioritní platby není kolonka, na velikost výběru taky ne.

ADAMM: Ale na to, že to nejde je docela hezká. Ještě hezčí by bylo, kdyby u jednotlivých cifer byl rozklik, z čeho se sestávají.

ADAMM: Díky, více informací jsem si rozklikl, přečetl třikrát nebo čtyřikrát a stejně jsem si nebyl úplně jistý. (Asi jsem podvědomě hledal nějakou kličku, záludnost, jiné čtení.)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: ono udělat ideální kalkulačku moc nejde, to je docela vidět... taky třeba proto, že ti nenabídne možnost "zkombinovat" víc bank...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM , NELDE: já to sice nezkoušel, ale za poslední dva roky mne ING nestálo nic, Fio: 3,-, GE: 6,-, mBank: 19,- :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Já taky platím. Úroky z hypoték.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nutno ovšem podotknout, že já platím - za sms push, což v tom přehledu trochu překvapivě chybí...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Taky jsem to zkusil. Vyšla mi nula u mBank, 178 u Fia a pak tam bylo několik bank mezi 200 a 300 (-; Evidentně jsem u správné banky (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    http://www.bankovnipoplatky.com/kalkulator.html
    tak si to schválně zkuste :) vyšla mi nula pro mKonto ;-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TMA: chápeš to správně, 8500, ty další útraty (Nákup) jsou už až v dalším výpisu. u těch položek výpis a splátka můžeš kliknout na "více informací", pak se ti objeví ... víc informací :)
    TMA
    TMA --- ---
    ADAMM: V tom příkladu, který tam je: na konci u vykřičníku je potřeba splatit 8500 nebo 13500, aby nenaběhl úrok? Chápu dobře, že stačí těch 8500, a těch 5000 až po dalším výpisu? Nebo jsem něco přehlédl a hrubě se mýlím v podstatných věcech?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARIBOKACHNA: ouvej, já myslel, že ti jde o výhodnost konkrétní karty oproti jiným na trhu. podívej se když tak na prezentaci jak obecně fungují kreditní karty, kteoru jsem připravoval ještě v mBank - snažil jsem se o co největší srozumitelnost :)
    http://www.mbank.cz/osobni/mkreditky/pruvodce.html#tabs=1
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HARIBOKACHNA: V hrubých rysech ano. Ovšem těch 50 dní běží od prvního dne měsíčního zúčtovacího období. Pro platby na jeho konci to mohou (včetně rezervy na převod) být jen cca dva týdny.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    je to tak, ze vam daji nejakou kartu kde je treba 10 tisic a vy s tim platite a mate 50 dni na to tam tech 10 tistic vzdy vyrovnat ...? chapu to spravne, ze?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    HARIBOKACHNA: ano pozitivní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARIBOKACHNA: imho to není špatná volba, ovšem pouze za předpokladu, že samozřejmě budeš vždy splácet kompletně vše v bezúročném období. může být obzvláště výhodná pro ty, kdo ví, že budou hodně nakupovat v místech, kde je větší, než ona 1% sleva. na druhou stranu je v těchto případech vhodné si uvědomit, že místo vrácení 5% z hodnoty nákupu v kamenném obchodě XY můžeš nakoupit na netu o 15% levněji, takže těch 5% nemá valný smysl.

já osobně kreditku točím v bezúročném období a zároveň ji mám jako "náhradu kontokorentu" pro případnou krizovou situaci (už několikrát jsem byl docela rád, že ji mám - ne že bych byl bez peněz, ale bez kreditky bych byl v nekomfortní situaci, takhle jsem ji vytáhl a nic dalšího neřešil).
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    http://www.beneplus.cz/
    mate s tim nekdo zkusenost?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    http://www.mesec.cz/clanky/kam-aktualne-ulozit-rychle-penize/
    Kompletní a pečlivý aktuální seznam spořících účtů.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    FALLENANGEL: no dulezity je, ze se ti nekam generuji ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam