• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Já si přečetl celé: http://www.citibank.cz/czech/consumer-banking/czech/files/obpkarty.pdf - a nenašel jsem to, jsem slepý? pokud to tak je, tak by to byla cenná informace...
    KAREN
    KAREN --- ---
    WITTGENSTEIN: ok) ja jsem na to koukala pred chvilkou jen v rychlosti, uz neni kapacita)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Na kreditku muzou chodit penize i kdyz tam neni co splacet? To tam pak nejak visi a udelaj z toho v podstate debetni kartu nebo co? :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    ja jsem asi malo chapava. tzn. mam ucet s kreditkou, kam mi zdarma chodi zahr. platby, sprava uctu je zdarma, kreditka zdarma, nejakej internetbanking zdarma - ovsem poterbuju k tomu kalkulacku za 450, coz je jedina investice? a kdyz kalkulacku nemam, tak nevim, kolik na karte je, a muzu ji pouzivat pouze k placeni?
    predem diky za vysvetleni, asi jsem natvrdla, a navic se kreditkam odjakziva vyhejbam)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Viz MUNIN: - evidentně to možné je.
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: takže zatímco všude člověk platí za příchozí platby v eurech/dolarech, stačí si prostě pořídit citi kreditku a s poplatkama je utrum? wow. věřím ti, akle trochu mi uniká, jak je to možné :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: No jistěže můžeš. Stačí se podívat na smluvní podmínky Citiny, je to všechno na webu. Jediná mrzutost spočívá v tom, že pokud se chceš na účet kreditky dívat online, musíš si koupit tu jejich kalkulačku na jednorázové kódy, za nějakých 450 korun. (Ale zas si pak můžeš nastavit, že chceš, aby se ti z normálního účtu peníze automaticky přesunuly na kreditku, když na ni něco koupíš - prima funkce pro zapomnětlivé, kteří chtějí využívat kreditku, ale neplatit úroky.).
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN: myslím, že otázka zní, zda si někde člověk může pořídit tu kreditku, separátně bez placeného účtu, za kterou nebude platit a na kterou budou ze zahraničí chodit neplacené platby... jestli něco takového existuje, moc mě to zajímá, bylo by to výhodnější než jakýkoliv účet :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAREN: Kreditka má separátní účet a na ten by ti daný obnos poslali.
    KAREN
    KAREN --- ---
    MUNIN: no ale jestli vidim dobre, tak vedeni uctu prijde mesicne na 300, zejo...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    KAREN: Kreditka Citi je zadara a na její účet se zcela oficiálně dají posílat peníze ze zahraničí rovněž zdarma. Konverze se udělá kurzem Citi devizy nákup.
    FIN
    FIN --- ---
    KAREN: už se mi to stalo. do faktur jsem uvedl údaje, jak mi je nabídlo i-netové bankovnictví fia, ale "neúplná" adresa nestačila, takže jsem po konzultaci na pobočce e-mailoval ještě úplnou adresu slovenské centrály fia v bratislavě (protože fio řeší platby z eurozóny přes slovenskou větev). na pobočce mi sice řekli, že ta "neúplná" adresa ve formě nabízená i-netovým bankingem musí stačit, ale poslal jsem i tu poštovní adresu pobočky v ba a byl klid.
    KAREN
    KAREN --- ---
    jeste mam jeden dotaz: zahr. klient pozaduje adresu sidla banky - je to u zahr. plateb standardni/potreba? a jakou adresu bych zadavala, kdybych si pro ucet v mBank vygenerovala IBAN a jela to pres CSOB?
    KAREN
    KAREN --- ---
    TMA: to je tezko odhadnout, ted se to rozjizdi... mozna zacit s tim Fio a pak by se videlo. zatim je to malo, neco jako 10k za tri mesice. nejak mi nesedne spolehat trvale na ten trik mBank + CSOB
    TMA
    TMA --- ---
    KAREN: Mám. Ale používám ho jen jako drobátko úročené odkladiště dolarů z Fio e-Brokera (podle hesla malá domů). Příjem zahraničních plateb vyjde poplatkově jako kdybys měla účet v ČSOB (protože Fio to nativně neumí, ale jde to přes ČSOB). Kurs jako v ČSOB devizy -- směnu cizích měn dělá taky přes ČSOB.

Pokud to bude častější, nebo víc, tak bych doporučil směnu dělat přes směnárnu resp. devizovou společnost. Dokonce i příjem plateb přes devizovou společnost může vyjít lacineji. Otázka je, zda dosahuješ obratu, který je pro ně už zajímavý. Přijdou ze zahraničí peníze (zhusta s nižším poplatkem), oni ti to zkonvertují (většinou lepším kurzem, než banky) a pošlou na český účet.
    KAREN
    KAREN --- ---
    nemate nekdo dolarovej ucet u Fio?
    divala sem se v rychlosti na cenik a nejsem si jista, jestli to spravne chapu. jde mi o to, zridit si ucet na prijem zahr. plateb, momentalne v dolarech - ten eurovej mi prisel vyhodnej, mozna bych si ho casem pribrala, kdyby bylo treba, ale nevim, jak to maj s dolarama a ty polatky za prijem platby me nejak zmatly... poradite? plus jak moc maj vyhodnej kurz pri prevodu na korunovej ucet u Fio? koruny bych si pak nejspis z vetsiny preposilala na svuj ucet v mBank, u ktery si vyberu z bankomatu zadarmo...

na bezny platby a vsechno pouzivam ucet u mBank s tim, ze sem driv zahr. platby nikdy nevyuzivala a neprislo mi to dulezity. momentalne ale pribejvaj klienti a chodej nabidky ze zahranici a to uz je s mBank problem;/ kvuli tomu stale nechavam skomirat ucet u CS, ale moc rada bych ho zrusila. a verze mBank vs. CSOB (http://www.mesec.cz/clanky/jak-prijmout-platbu-ze-zahranici/) mi na opakovany transakce nepride zrovna prakticka, resp. spolehliva.(
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    EXCITE: GEMB má mimo Bene+ ještě cobrandovanou Tesco kartu. Hlavní rozdíl je, že se při obratu nad 30,000 ročně neplatí poplatek (u Bene se ho nezávisle na obratu nelze zbavit) a 1% bonus z obratu se nekredituje na kartu, ale vůči nákupu v Tesco.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EXCITE: pokud budeš točit tak malou částku tak budeš druhý a další rok v mínusu. Já si za necelý rok "vydělal" na další tři roky bezplatného provozu takže to neřeším.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    no ono to bu asi vice nez 35 spise ke 100gbp
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam