• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    SEBEL: Dojít se do nějaké banky zeptat (-; Ty podmínky se moc neliší. Pokud jsi do 50% LTV (odhadu nemovitosti - pozor, šlo to dolů), tak máš nižší úroky (do 5%) a tedy nepotřebuješ tak vysoký příjem. Rovněž velikost splátek ovlivňuje doba půjčky (až 30 let). Mohu ti to domluvit v mBank - mám tam (už) známého, se kterým jsem loni uzavíral dvě hypotéky. mBank má i výhodu bilanční účtu - můžeš si dát hypotéku na 30 let ale platit rychleji (tak rychle, jak chceš) podle své situace. Těch 30 let definuje minimální splátku - na milion to bude tak 5 až 5,5 tisíce měsíčně. A na to by ti teoreticky mohl stači příjem domácnosti okolo dvaceti až třiceti čistého.
    SEBEL
    SEBEL --- ---
    Ahoj, chci se zeptat, zda neexistuje nějaký jednoduchý způsob jak zjistit, zda by mi nějaká banka dala hypotéku. Jaké jsou podmínky pro zvýšení pravděpodobnosti, že hypotéku dostanu, jaký měsíční příjem je potřeba na 1m korun atd.

Předem děkuji:-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Na bankovní trh přichází nové jméno. PPF Banka se chystá na drobné střadatele | FinWeb.iHNed.cz -
    http://finweb.ihned.cz/c1-40495790-na-bankovni-trh-prichazi-nove-jmeno-ppf-banka-se-chysta-na-drobne-stradatele
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: No, článek Tady banka..., na který odkazuje ten tebou vložený, sice asi není až tak poučný, ale při jeho čtení jsem se řehtal jak pominutý.. ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    http://www.misantrop.info/sbohem-raiffeisenko
    Imho docela poučný článek... sám musím říct, že jsem byl velmi překvapený, že Martin Malý (nyní šéfredaktor zdroják.cz a zakladatel bloguje.cz) byl tak nespokojený s IB eKonta, nad kterým všichni geekové už 10 let meditují jako nad vzorem dokonalosti :)
    BUNCAK
    BUNCAK --- ---
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: jj tuším 39,- a povolení net transakcí za 29,-
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ta má druhý nejhorší kurz po mBank, takže můj problém to neřeší.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A co Citi? Ta má také kreditku zdarma.

BUNDA: Měnit limit za poplatek?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ORBIT: Nejde. Alespoň tedy ne v ČSOB. Uměla to HSCB pomocí triku s duálním účtem v UK, ale ta retail business v ČR zabalila. Poptal bych se v té UK bance místo CHAPS po po SEPA platbě. Většina jich to nabízí.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Ahoj, měl bych otázku.
    Jak je to CHAPS platbami v ČR? Jde je nějak přijmout? Jak vůbec fungují?
    Z http://en.wikipedia.org/wiki/CHAPS mi to není úplně jasné ..

Máme banku CSOB a jejich HelpLinka mi pomoci nedokázala, protože netušili o co jde.

Díky za odpověď
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: já mám mB kreditku a do další se mi úplně nechce, proti GE mám nějaké řekněme spíše iracionální výhrady, takže Bene+ nechci...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: to řeším kreditkou. Dříve jako správný paranoik kartou k separé eMaxu, ale kurz mě donutil. A teď co je možnost povolovat a zakazovat net transakce takřka online v IB sem celkem spokojen i s bezpečností.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Já to vítám primárně kvůli tomu, že sám jsem nepříliš spokojen s mBank kurzy - takže bych to chtěl kromě spoření používat pro placení svých on-line nákupů :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: jak pro koho :-)

Na jednu stranu výhoda platíš a přitom se ti peníze úročí. Na druhou stranu při hypotetickém zneužití karty přijdeš o úspory.

To mi přijde bezpečnější kreditka.

VANEK: změna limitu a net transkace půjde měnit za poplatek :-(
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: A nějaká zaručená ochrana proti vysosnutí á la mBank, nebo to bude jen nastavením limitu?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: karta je výrazný benefit imho. podle informací z infolinky by to mělo být koncem února.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: zatím ještě ne a podle ceníku to také nebude žádná hitparáda.
    CASTER
    CASTER --- ---
    BUNDA: ale taky ma treba kartu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam