• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    BUNDA: a s penezmi z onoho meho bezneho uctu se nic nedela? banka s nimi nijak nemanipuluje, jen me odmenuje ackoliv vubec nemusi?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    _BENNY: půjčování peněz, poplatky.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    mohu se zeptat... z ceho banky PRESNE vydelavaji penize, kdyz jsou schopni za bezny ucet nabidnout urokovani jen 0.003% p.a.? tak nejak si rikam, ze na prvni pohled neni videt nejaky prostor pro vydelavani kapitalu pro stavbu palacu...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SAJMONLBC: navíc umí trvalák a není omezen počet výběrů zpoplatněním. eMax Plus je dnes účtem pro nesvéprávné jedince, ale zase můžeš mít hned čtyři :-D
    SAJMONLBC
    SAJMONLBC --- ---
    PULKA: jj, ing konto ma hacek jen ty transakcni ucty, je to prej v ramci ochrany kdyby se do toho nekdo naboural, jinak zhodnoceni slo dolu z 2,5% na 2,25% coz je ale oproti 1% e-maxu porad mrda
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PULKA: ing konto funguje dobře, ale je omezen počet transakčních účtů (tuším na tři, lze změnit, ale písemně či na pobočce). O žádném jiném háčku nevím.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PULKA: co vim, tak nema, taky ted snizili sazbu, no, ale to se deje proste ted vsude...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Hledám-li ideální spořící účet - jen na malé vklady typu zbylé peníze z výplaty můžou i trochu povyrůst - kam se mám podívat? Po změně úrokování eMax Plus v mBank začíná být tato varianta (1%) značně nevýhodná a v zásadě nemám problém to přesunout kamkoliv jinam. Stačí mi internetbanking, vedení konta zdarma a ideálně žádné poplatky a za přijímání/odesílání plateb a žádné termínování ohledně výběru. Co střeba Ing konto, má to nějaký háček? Nebo to funguje v zásadě stejně jako eMax? Díky moc
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MUNIN: Suprdík za vyčerpávající odpověď!
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SUCZKER: Taky mě to zajímalo, tak jsem se Creditasu prozkoumal povinně publikované údaje za první tři kvartály 2009. Prakticky všechna aktiva jsou pohledávky z úvěrů.

Jsou fakt maličcí. 14 lidí, aktiva jen cca 500M, Úrokové výnosy/náklady 27/13M. Plus nějaké drobnosti to dává provozní zisk 15M. Proti tomu jdou správní náklady 11M (z toho 6M superhrubé osobní náklady což ve 14 lidech za 9 měsíců není žádný luxus.) Ztráta ze znehodnocení 2.7M. Zbývá nějakých 670 tisíc po zdanění.

Možná si to takhle Dr. Kampelík představoval. Tier 1 ROAE mají 0.8%, za což by vlastníci z managementu libovolné české banky udělali nezaměstnané hned.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Mě by hlavně zajmalo, kam ty spořitelní družstva jako WPB a Creditas ty peníze investujou, že jsou schopný nabízet takovejhle úrok... na mezibankovnim trhu to asi nebude...
    VANEK
    VANEK --- ---
    VXP: Na mě zrovna v Adsensu vyskočilo http://www.creditas.cz/obcan/creditas-vkladove-ucty/vkladovy-ucet-24m-special/ ale nevím, kde je tam háček.
    VXP
    VXP --- ---
    jake jsou zkusenosti s WPB?

http://www.wpb.cz/vklady-sporeni-zhodnoceni/wpb-terminovany-vklad-s-moznosti-predcasneho-vyberu

nebo kam jinam ulozit penize ktere nebudu nejakou dobu potrebovat, na slusnej urok? :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    vybrat a zdrhat?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    něco ode mě zde: [ ADAMM @ mBank ]
    další diskuze v klubu mBank, klidně si přijďte zanadávat.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    FINSON: ano pošta.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Má zde někdo Spořící konto u AXA banky? Mám problém s IB.
    TMA
    TMA --- ---
    LEFTY: Ano má, myslím, že i složit ty peníze tam jde. V Praze Na Příkopech je přepážka. Jak je to na ostatních pobočkách nevím.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    máme zaplatit soudní poplatky na účet vedený u ČNB. Je možný složit ty peníze v hotovosti, resp. má ČNB pokladní přepážky pro občany? Nevíte někdo?
    FINSON
    FINSON --- ---
    TBC: Peníze z účtu půjdou do dědického řízení. Pokud u pojistky vyplníš obmyšlenou osobu, dostane tahle osoba peníze hned po tvé smrti mimo dědické řízení a nebude na ně muset čekat, než bude dědické řízení uzavřeno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam