• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jeden zajímavý článek související se soutěží http://www.vstricnabanka.cz/ - jak se Oberbank nelíbilo hodnocení čtenářů serveru bankovnipoplatky.com :)
    http://www.podnikatel.cz/clanky/banka-se-pokousela-vylepsit-si-hodnoceni/
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    BUNDA: Naštěstí mám starý rodiče, který nejsem IT fajnšmejkry:-D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CYNIK: a do IB také nelezou? :-D Na to jestli jim zůstatek nechodí sms se ani ptát nebudu...
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    GHOSTSTALKER: Ten pravidelně vyhazuju....
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CYNIK: no to bych se byt tebou jeste ujistil, jestli jim nahodou nechodi vypisy z uctu :)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    GHOSTSTALKER: Dík moc, faktm i to pomohlo...Potřebuju provést pár plateb za zády rodičů;-)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    jo a je to teda kdyžtak v obchodník podmínkách - http://www.csas.cz/banka/content/inet/internet/cs/VOP_2009_10_31.pdf

A docela se mi líbí, že zákonný zástupce (rodič) s prostředky může nakládat jen se souhlasem klienta (dítěte) :-D
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CYNIK:

"Souhrnná výše vkladů a plateb zaúčtovaných ve prospěch nebo k tíži Osobního účtu - Student pro věkovou kategorii
    15 – 18 let v rámci kalendářního měsíce je stanovena ve Sdělení. Banka je oprávněna odmítnout provést příkaz
    Klienta či nezúčtovat ve prospěch Osobního účtu - Student došlou platbu a vrátit ji plátci, pokud by tím byly porušeny
    limity uvedené ve Sdělení.

S peněžními prostředky na Osobním účtu - Student pro věkovou kategorii od 15 do 18 let může po dobu vedení
    Osobního účtu - Student nakládat pouze nezletilý Klient, popř. zákonný zástupce Klienta, pokud s tím Klient souhlasí."

a ten limit vkladů a plateb je konkrétně 20 000 Kč ve prospěch/k tíži účtu. Tzn. můžeš normálně provádět převody do 20k/měsíc.
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    To je ten problém, já nevim kde mám tu smlouvu:-) Každopádně bych měl mít u spořky studentskej účet.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    CYNIK: V zásadě ano, právně tomu nic nebrání. Záleží ale na bance a na konkrétním účtu - některá studentská konta můžou mít podmínku souhlasu zákonného zástupce s disponováním s prostředky na účtě, ať už s jakýmkoliv nebo třeba od určité hranice (např. převod >20k - nutný souhlas rodiče).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CYNIK: koukni na konkrétní podmínky, konkrétního účtu :-)
    CYNIK
    CYNIK --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Je mi 17 a zajímalo by mě, kam až sahá moje pravomoc nad účtem? Co všechno můžu dělat? Můžu provádět převody?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOSZLIK: určitě to chce podat reklamaci co nejdříve. Na výpise bývá často i poznámka do kdy je nutné reagovat v případě, že výpis nesouhlasí. Jak moc to je právně podložené netuším.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    KOSZLIK: stalo se kolegovi, vybrali ho pres kartu a myslim ze ji taky ani v zahranici nepouzil .. dostal vse zpet v plne vysi - urcite kontaktovat banku v prvni rade, ono se to vetsinou stane vice klientum pokud jde o uniky dat, takze to resi docela rychle ... myslim ze podaval i trestni oznameni na neznameho pachatele, aby to "melo vetsi vahu" , ale to si nejsem jisty - muzu se ho v pondeli zeptat na podrobnosti
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KOSZLIK: pár zkušeností najdeš na mFóru. Několik lidí tam mělo fraud díky kartě a naopak jeden na fotce z bankomatové kamery poznal svou partnerku :-)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    GHOSTSTALKER: to chapu, bohuzel majitel je jeste asi mesic v zahranici. Zajimaly me spis zkušenosti s podobnou situací
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOSZLIK: no tak at se vlastnik koukne na vypis, co tam u toho je uvedeno, jak takhle ti tu nekdo tezko neco poradi :)
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    GHOSTSTALKER: neni to muj učet, mam k nemu pouze kartu a od vlastnika vim že mu chodí výpisy kdykoliv si někdo vybere a celkem mu takto byl nahlášen výběr cca 100k a nikdo z opravnenych vlastniku karty si nic nevybral..tzn peníze zmizely. Jakým způsobem netušim
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOSZLIK: jak "ztratilo"? Co je třeba ve výpisu uvedeno jako důvod transakce?
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    ahoj, máte nekdo zkušenost s tím, že vám vykradli bankovní účet aniž byste používali kartu..třeba nekde v zahraniči. Nam se ted ztratilo z učtu čsob asi 100k...uhradi ztratu banka v plne výši? je možné získat nejake odškodnění za vzniklé škody..je to přeci problém banky že si neumí své účty dostatečne chránit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam