• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAM: procitam postupne ... dik za tip ..
    ADAM
    ADAM --- ---
    TOM_HOST: mbank, fio, příp. nějaké konto zdarma u poštovní spořitelny. jiné možnosti v podstatě nejsou a v posledních příspěvcích se o všech třech debatuje.

za sebe doporučuji fio.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Osobně používám mBank. Sice PayPal nikoli, ale ostatní s tím prý nemají problém. Takže mohu jen doporučit.
    Hlavní nevýhody: nejde u nich vložit peníze na účet (jen poslat z jiné banky, pošty, apod.), nemají zahraniční platební styk, nemají kontokorent (je možné řešit kreditkou).
    Hlavní výhody: nulová cena, rychlé převody.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAM: ja procet zatim 30 a moudry z toho prave moc nejsem ... ted louskam tech doslova par odkazu na nastence ... ja doufam ze me nekdo nakopne jeste ;) (nebo zkope :))
    ADAM
    ADAM --- ---
    procti dvacet prispevku pod sebou a smaz se :-)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    zdravicko pratele

po asi 10ti letech suplikoveho systemu bych si rad zalozil zase ucet ... ale otazka jednoducha kde ...

kdysi sem byl u KB kde sem musel mit 15000 zadny inet apod srandy nebyly ... KB pry je ted zbytecne draha pro normalniho zevlaka jako ja ...

takze pozadavek je platit co nejmin nebo vubec, nemuset mit na konte v podstate nic, spravu pres net nejlepe, a hlavne moznost paypalu (nevim jestli tohle zavisi na bance to budu teprv vsechno zjistovat ale kvuli tomu to vlastne cele delam) kreditku ani nejak nepotrebuju

je to mozne nebo je to nesmysl? dik moc za postrehy
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: btw to ale nejsou "spotrebitelske" obavy, nebo nektery z tech problemu ma ve vysledku dopad pro pepika obecneho? (krom toho, ze po zjisteni musi volat a nahlasit nejaky fraud?)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ADAMM: tak ten malware na bankomaty je sila - na nakych jsem videl, ze jim spadl interface a byly pod tim wokna... ale netusil jsem, ze 95% bankomatu jede na woknech :/
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    FIN: Vždyť říkám, že je to stejné jako s těmi letadly. Taky se mi nechce moc lítat se společností jejihž letadla se rozpadají na atlantikem. Shodou okolností z úplně stejné země jako níže zmíněná banka.
    FIN
    FIN --- ---
    PAN_SPRCHA: tím si nejsem jist... přijdeme na český trh a spustíme hlasitou kampaň o nejvýhodnějším spořícím účtu. a vzápětí na to... nestíháme vyřizovat klienty... někdo vyblokuje i-netové bankovnictví... pak zmizí účty s penězi... já bych řekli, že na tři nakouknutí do hangáru jsem prozatím viděl docela dost. na čtvrté čekám s popcornem a školibým napětím :§
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    FIN: Jenže ty nevíš, které to jsou. do hangárů jim nevidíš, a o systému, který je špatně nastavený a něco v něm může selhat taky nevíš, selhání jednotlivce taky neovlivníš. S bankama je to úplně stejný.
    FIN
    FIN --- ---
    PAN_SPRCHA: ale budu si vybírat ty spolehlivější společnosti, co mají té fušeřiny méně, není-liž pravda?
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    FIN: Nojo, ale kvůli seriálu o nehodách v letectví a kolikrát jakou neuvěřitelnou fušeřinou byly způsobené, taky nepřestaneš lítat letadlem.
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: to jsem už kdysi viděl. neuvěřitelný nářez. člověk má pak chuť vyházet všechno bankovnictví oknem, zakopat dukáty na zahradě a pořídit si vlčáka a flintu :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: to je ještě legrace - bude hůř. pokud se chcete kvalitně bát, doporučuji hodinové video - exkurzi do světa zločinu okolo platebních karet. některé věci jsou úplně un-fucking-believable. autor je Rastislav Turek aka http://synopsi.com (pracoval jako security člověk např. pro Google)

http://vimeo.com/8869477 - moc pěkné video.... ale nic pro paranoiky :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Díru v zabezpečení čipových karet už řeší i české banky

Z diskuse:
    ten soft už je měsíc a půl na trhu k mání

(Aleš IP:[67.159.5.*], 04.05.2010 7:17) | nahlásit příspěvek

problém je v tom, že banky ve smlouvách s klientem mají, že transakce autorizované PINem (i podvodné) nejsou kryté pojistkou ke kartě. Takže PR bank je :napište článek, že to není pravděpodobné.

Ten soft stojí asi 80 euro, dá se to udělat stisknutím ENTER přes notebook (není potřeba nic jiného "sestrojovat") a dá se použít jen na vzdálený terminál. Kódovaní komunikace mezi terminálem a čtečkou je otázkou změny softwaru, bankám je to ale jedno, protože klient mlčí.

Zrušte pojistku na kartu z tohoto důvodu, je vám už k ničemu (stoplistace je zdarma ze zákona a podvod s čipovou kartou jde prakticky jen tento - takže platíte pojištění zbytečně).

Bohužel
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: pokud to máš na dva roky, tak bych to nedával na spořák, ale šel asi do nějaké družstevní záložny a vybral si třeba kombinaci terminovaných vkladů. něco hodil na rok, něco na půl roku a něco na tříměsíční, abys v případě potřeby mohl vybrat... doporučil bych třeba MPÚ, ale od února neberou nové klienty... sazby zde: http://www.mpu.cz/cs/urokove-sazby/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Teď jsem ti to napsal. :) Ano, je to přesně tak, jak píšeš. Dokonce se mi stalo, že se mne paní na poště - při vyplňování nějaké žádosti o úpravu nastavení prostřednictvím tiskopisu - bezelstně zeptala, jestli jsem chtěl odejít, že mám tento účet. ;) Myslím, že už jsem to tu i kdysi psal..

Však také nebýt webových článků, také o jeho existenci dodnes nevím. ;)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADAMM: červené konto je zdarma a je na něm úroková míra 2% při denním zůstatku 50k a více (což by zonicek splňoval)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: A pokud jsi četl pozorně, tak na konci článku je uvedeno, že Postžiro zadarmo se mění na Účet zadarmo. Toť dle mého názoru vše, podmínky zůstávají - ostatně, viz stránka produktu přímo u PS.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: tak pardon. schválně mi to nedalo, a zavolal jsem si na infolinku PS - a tady je ten sazebník: http://www.postovnisporitelna.cz/Informace-k-produktum/Sazebnik/Stranky/Sazebnik-detail.aspx?produkt=Osu_Zad#2

nicméně je to v podstatě nedohledatelné, na celém webu o tom účtu není ani zmínka - kromě toho sazebníku, protože ten musí mít publikovaný ze zákona :) imho to udělali jen proto, aby měli co nabídnout lidem, kteří by chtěli ten "normální" účet zrušit, protože by jim přišel drahý :) fakt vtipné, tohleto :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam