• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZAPPO: je to Fio Maestro karta a ta net transakce neumí.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: tak nějak :-D K Fiu se hezky vyjádřil ADAMM. Sám ho mám a chválím, ale k PP nevhodný s kartou zdarma nejdou net transakce.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: na jiné kartě normálně internetové platby fungují. např. na visa electron, která je za nějakých 100-300kč/rok (nevím přesně).
    ADAM
    ADAM --- ---
    měli by mít vlastní iban - čili zjednodušení zahraničních plateb.
    CASTER
    CASTER --- ---
    No a co se tim teda prakticky zmeni?
    ADAM
    ADAM --- ---
    hura :-)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Nová banka Fio se objeví na českém trhu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/199501-nova-banka-fio-se-objevi-na-ceskem-trhu.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM_HOST: mám fio i mbank a nevidím důvod proč to nekombinovat. nevýhoda fio: drahé výběry z jiných bankomatů než čsob/ps, jejich IB mě osobně moc nebere, nejsou vidět on-line blokace na kartě, nejdou na nich nastavovat limity a na kartě zdarma (maestro) nejdou internetový platby.
    ADAM:
    takže to jdou důvody, proč bych o mBank určitě uvažoval ;)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    BUNDA: vy to testujete jak pohlreich hospody tyve :)) proc ses nevyjadril k te FIO? zadna zkusenost? ja ctu nejake "recenze" a je to lakave
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: tak já dva měsíce čekal jen na kartu (to nebyla dostupná nikomu), ale občas někdo čeká i na samotné založení. No jejich IB je maličko nestandardní a když mě na pár dní zmizel účet i s větší částkou tak to adrenalin byl :-D

MBank je na PP použitelná také, ale kurzy to zabíjí :-( A vysvětlit PP, že u mBank karty chceš mít možnost používat raději přímo kurz PP je také zážitek.

Já používal kreditku GE lepší kurzy a hlavně kreditka :-) Ale chystám se regnout tu Axa kartu, při větší částce se to vyplatí.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    BUNDA: noale to tady ctu ze trva 2mesice nez vam to zridi ... v cem spociva ten adrenalin? :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: pokud hlavně PP a máš rád trochu adrenalinu tak spořící účet Axa. Kurzy jak se zatím zdá jedny z nej.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAM: procitam postupne ... dik za tip ..
    ADAM
    ADAM --- ---
    TOM_HOST: fio s paypalem problém nemá, + nemají ani jednu ze zmiňovaných nevýhod + mají spoustu výhod navíc oproti jiným bankám (perfektní exporty z inet bankovnictví, eur účet, minimální poplatky za převod eur, levné a snadné expresní platby atd..)

takže osobně bych o mbank neuvažoval ani vteřinu..
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    NELDE: no a prave paypal je to hlavni kvuli cemu to delam ;) u toho postzira zadarmo to taky nemuzu docist jestli to podporuje nebo ne
    ADAM
    ADAM --- ---
    TOM_HOST: mbank, fio, příp. nějaké konto zdarma u poštovní spořitelny. jiné možnosti v podstatě nejsou a v posledních příspěvcích se o všech třech debatuje.

za sebe doporučuji fio.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOM_HOST: Osobně používám mBank. Sice PayPal nikoli, ale ostatní s tím prý nemají problém. Takže mohu jen doporučit.
    Hlavní nevýhody: nejde u nich vložit peníze na účet (jen poslat z jiné banky, pošty, apod.), nemají zahraniční platební styk, nemají kontokorent (je možné řešit kreditkou).
    Hlavní výhody: nulová cena, rychlé převody.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAM: ja procet zatim 30 a moudry z toho prave moc nejsem ... ted louskam tech doslova par odkazu na nastence ... ja doufam ze me nekdo nakopne jeste ;) (nebo zkope :))
    ADAM
    ADAM --- ---
    procti dvacet prispevku pod sebou a smaz se :-)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    zdravicko pratele

po asi 10ti letech suplikoveho systemu bych si rad zalozil zase ucet ... ale otazka jednoducha kde ...

kdysi sem byl u KB kde sem musel mit 15000 zadny inet apod srandy nebyly ... KB pry je ted zbytecne draha pro normalniho zevlaka jako ja ...

takze pozadavek je platit co nejmin nebo vubec, nemuset mit na konte v podstate nic, spravu pres net nejlepe, a hlavne moznost paypalu (nevim jestli tohle zavisi na bance to budu teprv vsechno zjistovat ale kvuli tomu to vlastne cele delam) kreditku ani nejak nepotrebuju

je to mozne nebo je to nesmysl? dik moc za postrehy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam