• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZAPPO: Maestro (ořezaný bezpečnější Mastercard) neumí net transakce a vyžaduje pin (sice někdo psal, že kdesina ukrajině zaplatil s maestrem bez pinu, ale kdo ví) Jak Visa a Mastercard jsou obě dost velké a rozdíly v akceptaci se moc neliší. Geograficky trochu, ale v evropě je to skoro jedno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZAPPO: maestrem se nedá platit on-line. jinak je to relativně jedno, někde se nedá zaplatit visou, jinde mastercardem, ale v obou případech jsou to výjimky.

TOM_HOST: plus budeš platit za výběry z bankomatů.

FIN: Já věřím, že změny budou k lepšímu - právě co se týče těch karet, jako banka si budou moci vydat vlastní, bude k nim lepší (rychlejší) přístup a budou si nastavovat i vlastní kurzy. taky se vsadím, že udělají kartu zdarma, co bude i pro platby on-line. tím většina mých námitek proti FIO padne :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    BUNDA: takze kdyz to sectu tak jedine co budu platit u FIO je 20kc mesicne za kartu na PP pac vetsina ostatnich transakci co budu delat po cr je zdarma ... v tom pripade mise je uspesna zitra tam jdu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: ad FIO vidím tam 20-25,- měsíčně u placených karet. ad kurz lepší než mBank a horší než Axa :-)
    FIN
    FIN --- ---
    ADAM: jako lepší bych je rozhodně neoznačil. při dlouhodobém převádění eur na czk to tak rozhodně není:
    http://www.kurzy.cz/kurzy-men/nejlepsi-kurzy/EUR-euro/
    ale nejsou ani nejhorší, pro řadového uživatele plavou lehce pod průměrem.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TOM_HOST: kurzy čsob jsou naprostý standard, spíš možná o malinko lepší než ostatní běžné banky.
    FIN
    FIN --- ---
    BUNDA: ono se teď asi změní víc věcí. jsem na nový stav fia zvědavý. a doufám, že to moc nebo nějak neposerou, doposud jsem byl velmi spokojen.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    BUNDA: pokud je ta karta za 100-300kc rocne tak to je v pohode ... nehodlam pres PP utracet statisice ale kraviny tak do 100€ max .. kurzy csob jsou az tak spatne?

ADAM: tak jsem to pochopil blbe .. chvalabohu :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: ještě by bylo vhodné ujasnit co s PP budeš dělat. Platit přes platební kartu? Pak je Fio nevhodné resp. musel bys zvolit placenou kartu a žít s kurzy ČSOB. Pokud PP účet nabiješ přes převod z účtu můžeš Fio použít.
    ADAM
    ADAM --- ---
    proč je fio k PP nevhodný? problém je, že učet nemá vlastní iban, takže z PP nejdou poslat peníze na účet, ale a) se to často nepoužívá a b) nyní když budou banka by to mělo být vyřešeno.

TOM_HOST: žádný poplatek za transakci na PP samozřejmě fio nemá, to je blbost.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    BUNDA: takze jediny vhodny na pp je dle tebe axa? ja uz hodinu studuju podminky FIO a ty mi ted reknes ze na pp nevhodny :) navic za transakce pres paypal/zahranici je co jsem pochopil poplatek 2€ each .. nekteri nemaji vubec nic ... mozna se to zlepsi az CASTER bude ze

tak ja jdu procist co ta mbank ...
    FIN
    FIN --- ---
    BUNDA: je důležité dodat jednu věc k IB: je takový mírně byrokraticko-neflexibilní, "zastaralý", ale počítačově gramotný jedinec se po chvilce snadno zorientuje. bez problémů běhá v opeře i ve ff.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZAPPO: je to Fio Maestro karta a ta net transakce neumí.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TOM_HOST: tak nějak :-D K Fiu se hezky vyjádřil ADAMM. Sám ho mám a chválím, ale k PP nevhodný s kartou zdarma nejdou net transakce.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: na jiné kartě normálně internetové platby fungují. např. na visa electron, která je za nějakých 100-300kč/rok (nevím přesně).
    ADAM
    ADAM --- ---
    měli by mít vlastní iban - čili zjednodušení zahraničních plateb.
    CASTER
    CASTER --- ---
    No a co se tim teda prakticky zmeni?
    ADAM
    ADAM --- ---
    hura :-)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Nová banka Fio se objeví na českém trhu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/199501-nova-banka-fio-se-objevi-na-ceskem-trhu.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM_HOST: mám fio i mbank a nevidím důvod proč to nekombinovat. nevýhoda fio: drahé výběry z jiných bankomatů než čsob/ps, jejich IB mě osobně moc nebere, nejsou vidět on-line blokace na kartě, nejdou na nich nastavovat limity a na kartě zdarma (maestro) nejdou internetový platby.
    ADAM:
    takže to jdou důvody, proč bych o mBank určitě uvažoval ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam