• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    takovy uplne zbytecny emo post trosku, ale AXA teda uplne nejvic lame zalezitost, se kterou jsem se ve svete bankovnictni setkal... a to mam jako hlavni financni ustav mbank :o)

faze 1: hura hura, 3% urok = zazadano o konto, tusim nasledujici pracovni den prisly vsechny dokumenty a pokyny, ofocena obcanka apod., poslana hned v ten den, dale mesic cekani bez vysledku.
    faze 2: telefonat na infolinku, dobry den, blabla. aktivacni balicek se nam vratil, adresa je v poradku? ano, je, zasleme tedy znovu.
    faze 3: telefonat na infolinku podruhe cca po tydnu od prvniho: dobry den, uz si to hlidam, poslali jste? aha aha, adresa je v poradku?, zasleme tedy znovu. (o tom, jestli to vlastne podruhe znovu poslali, nebo to nejaka lama jenom rekla do telefonu, netusim)
    faze 4: po dvou mesicich od zadosti bez jakehokoliv vysledku (100% ostatni posty mi chodi bez problemu) to vypada, ze penize utopime stejne nekde jinde.

je to TRAPAS i bez mizicich uctu.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: hypotéka u družstevního bytu lze, nicméně je nutné do 1 roku byt převést do osobního vlastnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TINA: Jak napsal Harald - je třeba ručit a to nejde částí. Takže hypotéka bez prohlášení vlastníka (= rozdělení baráku na 3 byty) nejde. Stejně jako nejde u družstevního bytu. Nicméně bych zkusil půjčku ze stavebního spoření, ta by měla jít i na družstevní byty.
    HARALD
    HARALD --- ---
    TINA: i když nejsem přímo bankovní pracovník, tak s dovolenímodpovím.

banka poskytne hypotéku jen na jednotku, na kterou lze zapsat do katastru zástavu. proto nejsou problematické hypotéky na jednotlivé byty zapsané do katastru samostatně. technicky lze poskytnout hypotéku i na dům v podílovém vlastnictví. Zbývající vlastníci by ale museli souhlasit s tím, že do zástavy půjde celý dům, tedy i jejich podíly. To se ale v praxi nestává.
    TINA
    TINA --- ---
    Mela bych dotaz primo na bankovni pracovniky: je pravda, ze vam v zadne bance neposkytnou hypoteku na byt, ktery se nachazi v dome v podilovem vlastnictvi?
    Tzn. v celem dome jsou tri byty a cely ten dum je v podilovem vlastnictvi tri vlastniku a ja chci koupit ten jeden podil.
    Musi byt nejdriv ten dum rozdelen prohlasenim vlastnika na jednotlive byty a musi tim padem vzniknout Spolecenstvi vlastniku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Maestro není ořezanější MC, Maestro je bývalý Cirrus (občas narazíte na bankomaty s tímto logem). Maestro je méně dostupný (i když se to zlepšuje), v některých zemích s tím je problém - bankomaty dělají banky a ty podporují jen ty karty, které samy vydávají. V ČR by to ale nemělo být problém. Jinak osobně bych doporučoval spíše Visa, přišlo mi, že Mastercard je trochu méně dostupný.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    IKARIE: jj, presne tak... stoplistace je zadaco, nicmene nektere banky udelaly to, ze pekne osoli vydani te nahradni karty...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak koukam, ze od listopadu plati novy zakon, ze stoplistace ma byt zdarma, tak asi proto, co? mno aspon neco :)
    http://finweb.ihned.cz/c1-37236770-novy-zakon-kdyz-ztratite-platebni-kartu-nebo-mobil-muzete-byt-klidni
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mam dotaz, byla mi ukradena kabelka s penezenkou a mobilem - karty (komercni banka) jsem ihned zablokovala a do 7 dnu mi maji prijit nove (master kard k uctu gaudeamus 2 a kreditka visa) - pani na blokaci mi tvrdila, ze to je zdarma, ale nejak se mi to nezda. je to mozne?
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENTENTYKY: To je dobrá zpráva
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    SUCZKER: to me na tom jedine mrda :))
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    TOM_HOST: when you are banking with FIO, you are supporting social-fascism ;)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    tak jsem FIO aktivni ...

dekuji vsem ;)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    fajn vylepseni, ne ze ne ;)

Vážení klienti,

Komerční banka zavádí od 3.5.2010 průběžné připisování běžných plateb v CZK došlých ze zúčtovacího centra ČNB. Nově budou platby zaslané z jiných bank v ČR na Váš účet připisovány již v průběhu obchodního dne a promítnou se tak do dnešní činnosti a aktuálního použitelného zůstatku účtu.
    Zobrazení přehledu dnešní činnosti může při větším počtu položek vykazovat delší časové odezvy způsobené nutností zpracování většího objemu dat.

Komerční banka
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: hm to máš asi pravdu :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    a už dám dneska pokoj... předpokládám, že růst úrokových sazeb se po tom dnešním překvapení očekávat nedá ;) ČNB snížila zákl. sazby o 0,25%: http://www.financninoviny.cz/zpravy/cnb-dnes-snizila-urokove-sazby-na-historicky-nejnizsi-uroven/473395?rss
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: ano, rozdíly jsou třeba v těch max. limitech. visa elektron je maximum 30tis/měsíčně a visa je 100tis/měs (mluvím o fio).

pro většinu lidí asi nepodstatné.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    btw. jak jsem posílal odkaz na synopsiho video o rizicích kard - teď dával na twitter odkaz na upozornění, že v červenci se můžeme dočkat zajímavých odhalení na téma "jak na dálku vykrást bankomat" (tedy, tak to aspoň vypadá), více zde: http://www.computerworld.com/s/article/9176371/Hacker_develops_multi_platform_rootkit_for_ATMs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam