• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    STEPNI_VLK: KB smsky taky umi :) - osobne to vic nez vitam, clovek ma ten nejlepsi prehled
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STEPNI_VLK: taky celkem pravidelně mi volají z GE když někde zaplatím kreditkou a nezdá se jim něco na transakci (nízká částka, vysoká částka, několik plateb v rychlém sledu apod.)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    + bonus z diskuse:

Béďa (neregistrovaný) ---.net.upc.cz
    30. 4. 2010 8:18 Nový
    Re: vrátit se k peněžence
    celé vlákno

Ono to zase není tak zlé. Když se podíváte na počet fraudů s kartami, tak pořád jde o promile ze všech transakcí. Pravda, při objemu transakcí jsou ta promile tak vysoká, že spoustu zločinně smýšlejících skupin lákají. Ale stále je menším rizikem ztratit kartu než hotovost, kterou vám asi nikdo nevrátí.

Problém je v tom, že technologie karet se takřka za 40 let zásadně nezměnila a pokud někdo velmi dobře zná vnitřní procesy bank či vydavatelů karet, je obrana nemožná. Karty jsou odolné na malé podvodníčky, ale na profíky ne. To je problém hlavně pro banky, držitel karty v roli spotřebitele má dost možností, jak se zajistit a jak bránit.

No a pak tady máme banky, které na nějakou formu ochrany doslova dlabou, ve článku je to zmíněno jen okrajově. Ono najít kartu, které dovolíte jen ty transakce, které jí dovolit chcete je zázrak a u nás to umí jen mBank (kterou sice profesně coby člověk z banky nemusím, ale před jejím nastavením karty smekám klobouk dolů).

Asi nejlepší kombinací je pojištění zneužití kombinované zasíláním SMS při každé transakci kartou, resp. při blokaci nebo pokusu o blokaci. A tady zase narážíme, protože to naše banky často neumějí a třeba o pouhém nezdařeném pokusu provést transakci kartou vás bude informovat zase jen mBank. :(
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Podvody s kartami: skimmovací zařízení koupíte snadno i s návodem - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/nejcastejsi-podvody-platebnimi-kartami/
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    WITTGENSTEIN: no tohle sem studoval uz kdyz s tim prisli .. jako vynos o 2% vic nez euribor mi oproti soucasnemu ing kontu neprijde nijak zasadni, kdyz euribor je lehce po 0,7 .. to pul procento uz asi nikoho nespasi
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    FIN: Tržní podíl už mají, teď musí látat díry po krizi, takže se orientují na zisk. Pořád je to jedna z nejlepších nabídek na trhu a oni to vědí.

Jestli chceš vydělávat víc, musíš holt trochu víc riskovat. Ale tohle třeba vypadá zajímavě:
    http://www.penize.cz/investice/66726-novy-konzervativni-podilovy-fond-od-ing-slibuje-lepsi-vynos-nez-sporici-ucty
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ZONICEK: Orange house na Andelu naproti nakupaku

FIN: ty neznas rceni "co Skot zahodil Holandan zvedne" ? -) ... chtej prodat pojistovnu tak musej vic zarabat na bance no ..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZONICEK: Určitě... Já kdysi jezdil přes Letnou, tak jsem si to zakládal tam.
    FIN
    FIN --- ---
    ADAMM: tohle taky: http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=668620 vážně mi nejde na rozum, proč takový ing, "kde mají Češi uloženo už přes 70 miliard", musí snižovat úrok... "Současný vývoj by nás dostal do nepříjemné situace se ziskem," řekla HN mluvčí ING Alexandra Gjurić - to jako, že by vydělali na jednotlivci o trošilinku méně a přitom přitáhli další zákazníky zklamané z chování ostatních bank?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Apropo ještě jeden dotaz.. Nedá se to založení nějak urychlit, že bych zašel do nějaké pobočky ING, místo toho, abych to posílal ? díky
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ZBYNEK:
    Supa díky..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ZONICEK: Předpokládám, že to je v nastavení "transakčních účtů". Klidně to ignoruj.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Založil jsem si na vaše doporučení účet u ING... Ale ve smlouvě co mi přišla jsou dole ING životní pojištění, důchodové a zdravotní.. u každého je číslo účtu... co jem pochopil, tak to můžu uplně ignorovat, kjdyž chci jenom spořící účet ? díky
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: hehe, uz mesic nejsem klientem...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: a jeste humorna tresinka na dortu: dneska mi prisel vypis :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    BUNDA: STARDAY: Díky.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    PULKA: ze zakona do druheho dne
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PULKA: teoreticky je to tam druhý den :-)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    jsem v šoku, ve čtvrtek jsem volala do mBank, že bych ráda duplikát za kdyi ztracenou a zablokovanou kartu, a už ji mám na stole a zaktivovanou :) přitom operátor sliboval že přijde do 15 dnů, takže jsem čekala že to zabere tak měsíc, a to to jde z Polska.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nevíte někdo jak dlouho trvá převod ING Konto > mKonto? Díky.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: přesně od dob nástupu masivního outsourcingu těchto služeb už si nemůžeš být takřka ničím jist u žádné bankovní instituce :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam