• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TMA
    TMA --- ---
    BOSSORKA: ČSOB pokud vím, má vklad hotovosti zpoplatněn. Po mně chtěli 50 korun.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BOSSORKA: doporučuju mbank nebo fio. oboje má své výhody a nevýhody, ale rozhodně ne čsob. osobně mám mbank A fio a myslím si, že líp bych to nevymyslel (pracoval jsem v mBank, ale názor mám stejný i po odchodu).
    ADAM
    ADAM --- ---
    u čsob platíš víceméně za vše. minimálně za vedení účtu tedy rozhodně.
    to je obyč vyděračská banka.
    (nejvíc mě na ní sraly naprosto nepřehledné výpisy, ve kterých jsem se nikdy totálně nevyznal a ani jsem netušil kolik tam mám vlastně peněz). za sebe spíš nedoporučju, s fio se nedá srovnávat..
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    ADAM: sem laik, ne tak klid? :D Prostě mi jde o to neplatit za to, co sem psala dole... a tak nějak z těch nepřehledných (za co platím, za co né) čsob stránek mi přišlo, že tyhle dvě nějak budu řešit víc a rozhodnu se mezi nima... jestli jsem totálně out tak sorry za pohoršení :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    co má proboha čsob společnýho s fio? 
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    ok tak se rozhoduju mezi ČSOB a FIO... babo raď :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BOSSORKA: cash ulozis do mbank pres postu (s poplatkem pro postu), anebo pokud jsi na zapadni pulce republiky, tak pres retezec zabka. na pobocce nevlozis.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    FIN: o bankovní licenci vím
    FIN
    FIN --- ---
    STARDAY: už jsou.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    FIN: pekny, jsem zvedava, jak jim to vydrzi az budou banka ;)
    FIN
    FIN --- ---
    STARDAY: http://www.fio-zalozna.cz/bez_poplatku.itml
    za vklad i výběr hotovosti na pobočce (nad 1000 Kč)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BOSSORKA: afaik taková banka v čr není. za cash platíš všude, raiffka teda má vklad majitelem účtu zdarma
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    atím teda všechno hraje por mBanku, ale zas nemaj tolik poboček a já občas prostě mám cash a potřebuju si to dát na účet - bezplatně... nevíte jak jsou s tím na tom? :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Je nějaká banka, kde se neplatí za to, že mi někdo pošle peníze na účet? (dmnce fakt nechápu), bo že já platím přes účet, nebo že si chci dát na účet cash? Dneska mě ve Spořce fakt vytočili, tak chci jinou banku...
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LICINDA
    LICINDA --- ---
    z toho tedy plyne, že např. z KB odejde 1.1. částka XXX a 2.1. už by měla být tato částka v CSOB....?
    HARALD
    HARALD --- ---
    MUNIN: dík za upřesnění
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAM: díky :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    HARALD: Novelizovaný ZoPS už přeci zpoždění neumožňuje. V den účinnosti příkazu to musí banka plátce odepsat z účtu a nejpozději následující den poslat do CERTISu. Banka příjemce to musí připsat ten samý den, kdy to dostane z CERTISu.

"Brzy navečer" ostatně také závisí na konkrétní bance. Nejlevnější cenové pásmo clearingu, do kterého se banky snaží vejít, začíná v pět odpoledne, ale končí až v šest ráno, čehož využívá třeba mBanka nebo eKonto RF.

Je pravda, že první dávku zpracovaných převodů odesílá clearing po půlnoci, ale pak pokračuje průběžně dokud nejsou zpracované transakce zadané do půl čtvrté, což je nejzažší termín pro zpracování v tom samém dni.
    SURB0NT
    SURB0NT --- ---
    HARALD: vycerpavajici .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam