• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ZUK
    ZUK --- ---
    WITTGENSTEIN: to vypadá zajímavě
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ZUK: Mrkni sem http://www.firmy.cz/detail/2239012-sparkasse-oberlausitz-niederschlesien-liberec-i-stare-mesto.html - v ní se dá účet založit i od nás, tedy v Liberci.
    ZUK
    ZUK --- ---
    PULKA: díky, to je to, co potřebuju vědět. Mě právě napadly jen ty platby přes hranice. Mám kamarádku v Německu, ale ona tam žije, takže pro ni to význam má, i když jí na účet chodí i peníze z ČR. A tak mě zajímalo, jestli by to třeba nebylo schůdný i pro mě, ale asi moc ne.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZUK: já nevím, ale mám takový dojem, že rozhodně neušetříš - budeš-li si nechat převádět peníze z ČR (drahé odeslání, drahý příjem, špatný kurz, super drahý výběr, závislost na cizí měně), když tam chceš delší dobu žít/vydělávat ok, nebo pokud eventuelně dostáváš výplatu v jiné měně než czk.
    Sama mám účet v cizině a dokonce i kreditku tam, ale používám to už zřídka, protože tam už nebydlím - kreditku v ČR nemám (ale používám jí spíše jak záruku do hotelů apod.) + to mám na nějaké malé platby tam, když náhodou něco potřebuji, ale ač mám v zásadě všechno zdarma, tak by se mi to fakt nevyplatilo, nevydělávat tam (zaměstnavatel by mi stejně neposílal peníze na zahraniční účet). Pokud jde o zemi a o banku tak jde o Island (byla jsem tam před krizí) a dnešní Arion bank, ale na druhou stranu - bankovní poradce mi čas od času po majlu vysvětlí zmatky (obzvláště během krize jsem doceňovala komunikaci se zahraničními klienty, kteří tam měli peníze a netušili, co se tam reálně děje).

(Uvažuji o něčem, kde by šlo mít peníze v dolarech / eurech a byla by k tomu debetka na platby přes net, ale to ještě počká. Ale právě kvůli tomu, že občas dostanu výplatu takhle a nechce se mi to převádět do czk a paypal taky není nejlepší řešení.)
    ZUK
    ZUK --- ---
    ADAMM: v podstatě mi jde o to, kdybych se rozhodla odejít od české banky, třeba kvůli poplatkům, jestli mám možnost založit si bú za hranicema. A jaký to má plusy a mínusy. Co vím, tak v Německu se taky platí jakýsi pušálopoplatky, ale pak už je všechno (teda většinou) v ceně, rakouská Erste má taky poplatky,ale zhruba tak třetinové co spořka u nás. Jak je to na Slovensku, netuším, ale myslím, že tam to o moc výhodnější nebude.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZUK: na mesec.cz se dají dohledat články o německých záložnách, bude tam i info třeba o Slovensku... když napíšeš, pro jaké účely se o to zajímáš, třeba tady bude někdo schopný poradit víc.
    ADAM
    ADAM --- ---
    opravdu banku po bance, jinak to naprosto nejde.
    ZUK
    ZUK --- ---
    ADAM: díky a moh by být i jinej problém? případně, kde by se to dalo zjistit, nebo musím fakt banku po bance? stačí mi okolní země, jen netuším, kde se dobrat informací
    ADAM
    ADAM --- ---
    nedá se odpovědět - každá banka jiný podmínky, záleží na individuální domluvě. v zásadě s tím většinou banky moc problém nemají, ale zase jak kde...

UK chtějí většinou UK adresu, polska mbank taky kartu pobytu atp...
    ZUK
    ZUK --- ---
    Jak moc složité je založit si pro Čecha trvale žijícího i pracujícího v Česku účet v cizině? A má to nějaké háčky? Napadá mě snad jen to, že kdyby mi posílal zaměstnavatel z Česka peníze na účet v zahraničí, stálo by to hodně a možná by to mohl i odmítnout? A ostatní instituce taky? díky za info
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tak poslano z CS, tvari se ze to tam bude uz zitra.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Tusi nekdo jak dlouho trva prevod do slovenske sporitelny, pripadne nejake tipy? (mne dostupne ucty - CS (predpokladam ze ta bude nejvhodnejsi?), KB, mBank) diky moc
    NELDE
    NELDE --- ---
    TMA: Hlavně zdarma leckdy znamená bez jednoho z poplatků. Takže ti dají účet zdarma, kde ale není zdarma e-banking, karta, výpisy, transakce (a další "nepovinné" poplatky), takže v součtu zaplatíš více než u účtu, který není zdarma, ale máš v jedné ceně všechno.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TMA: no jasne, v cene toho profi konta :)

NELDE: samo :)
    TMA
    TMA --- ---
    NELDE, KASUMI: "Zdarma" přece vždycky a všude znamenalo "v ceně." (Nedavno mi třeba SPT Telecom psal něco jako: Posílejte SMS zdarma, aktivujte si balíček až 25 SMS měsíčně zdarma za akční cenu 25 Kč.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    KASUMI: Hlavně si ověř co znamená "zdarma" (-; Zejména u GE.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to je vtipny
    tak mi prave prisla nabidka z GE na jejich Juridica Business Program, kde nabizeji osobni ucet Genius Gold zdarma k firemnimu uctu... hmmmm :) (ale mozna jeho zrizeni a vedeni zdarma podleha schvaleni)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: Era účet NENÍ zadarmo :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: No uvidím, každopádně díky za info, budu připraven. Ty výměny bankovních ústavů mě začínají bavit :-)
    CASTER
    CASTER --- ---
    Aha, ja dokonce myslel ze myslite ten Era ucet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam