• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Bankovní převod je drahý. Lepší jsou společnosti, co se na ten převod specializují. Myslím, že i malá firma má šanci dosáhnout na lepší podmínky, musí se ale začít ptát.
    Nicméně pokud je to v rámci SEPA, tak by to snad nemělo být tak drahé. A asi bych odlišil převod na eura a transfer.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MADCAT: jednoznačně exchange.cz. lepší alternativa není.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    praktická: když potřebuju převést z Kč účtu jedné firmy na EUR účet druhé firmy cca 400 - 500 tis. Kč, mám tu stanovenej poplatek za transakci cca 5 - 6 tis. Kč, což se mi zdá dost... přitom vím, že třeba naše firma dělá tyhle transakce často a za lepších podmínek. je možný, že by naše firma měla lepší podmínky pouze na základě vyšších objemů (speciální korporátní sazby), a malá firma, která to neprovádí tak často, nebo fyzická osoba, nemá šanci na tyto sazby dosáhnout a musí holt skousnout normální ceníkový sazby? nebo na ten převod lze použít nějakej ještě jinej instrument, o kterým se akorát třeba moc neví..?
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    BUNDA: Před nedávnem jsem se ptal na možnost zřizení transparentního účtu. FIO vypadá oproti RF a GE lépe, ale jak je to z hlediska ochrany osobních údajů. Může někdo oprávněně napadnout fakt, že se mohou zveřejňovat u transakcí osobní údaje?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Vyznejte se v mBankovštině: nejlépe složitě a nepřehledně - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/vyznejte-se-v-mbankovstine/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: oLoLoLoL !!! Ja parkrat udelal to, ze kdyz chtela CSOB penize za vklad na prepazce, tak sem sel vedel na postu, kde nikdo penize za vklad na prepazce nechtel ;) Hlavne jde o to nabizet trasparentni sluzby a mit jednoduchej cennik ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ZAPPO: visa electron - max limit 30tis. visa classic - max limit 100tis.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ZAPPO: kdyz jsem resil kartu ja, zasel jsem si na pokec primo do FIO, stejne tam budes muset jit podepsat papiry. Co jsem usoudil (a mozna ze mam taky nepresne info) tak pro ofline platbu potrebujes emboss...

Nakonec jsem se rozhodl pro Visa, protoze lze na cislo karty i nejak poslat penize, kdezto MC to snad umi jenom vybirat. Tuhle moznost poslat si penize na Visa jsem zahled u nejakych online sazkovych kancelari, overenou ji prakticky nemam...

Mozna uz funguje i u MC, mozna ne. Udelas nejlip, kdyz se doptas na miste...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: a pro banku logické.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: to je krasne
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Když nezaplatíš inkaso ten samý den, nic se neděje, když hypotéku, tak taky nic, ale když kreditku, tak ti naběhnou úroky. Ptal jsem se a prý je to tak nastavené, že kreditka jde jako poslední srážka.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: "kreditku, kde je největší postih a proto se aplikuje poslední"?
    NELDE
    NELDE --- ---
    RETESKA: Zrovna u mBank jsem platit za pozdní splacení kreditky - sešlo se inkaso, hypotéka a víkend. Výsledek na kreditku, kde je největší postih a proto se aplikuje poslední, nebylo dost peněz na účtě (bylo na bilančním) a strhla se jen minimální splátka. Žádné varování, takže jsem to zjistil za pár dní. Podstatné je si nastavit u kreditky den, který je daleko od jiných plateb, 100% splacení (aby bylo varování okamžitě).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RETESKA: mám zato, že u všech. Základní princip kreditky. Jen když splatíš vše tak máš bezúročné období.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    MUNIN: počkej a to je u všech bank, nebo jen někde, z tím zpětným úročením za celou dobu? to totiž slyším prvně. mám kreditku od mBank.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Mno, to jsem pořád o řád vedle; 50k už si představit umím bez problémů.

MUNIN: Zejména tomu zpětnému ustanovení; dík.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Úrok 2% měsíčně až sedm týdnů zpátky není více než 4%. Několik tisíc (předpokládám aspoň 2000) uspořených úroků pak znamená alespoň 50000 útrata (spíše více), proto píše VANEK o autě.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: A čemu nerozumíš? Základní trik kreditek je kombinace lichvářského úroku s ustanovením, že není-li kompletně zaplaceno během grace period, úročí se zpětně od dat jednotlivých transakcí. Takže chyba při zaplacení znamená, že okamžitě naběhne úrok 2% měsíčně až sedm týdnů zpátky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Pořád tomu nerozumím: kupoval jsi auto, ten úrok je lichvářský, nebo jak to přesně je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam