• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Úrok 2% měsíčně až sedm týdnů zpátky není více než 4%. Několik tisíc (předpokládám aspoň 2000) uspořených úroků pak znamená alespoň 50000 útrata (spíše více), proto píše VANEK o autě.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: A čemu nerozumíš? Základní trik kreditek je kombinace lichvářského úroku s ustanovením, že není-li kompletně zaplaceno během grace period, úročí se zpětně od dat jednotlivých transakcí. Takže chyba při zaplacení znamená, že okamžitě naběhne úrok 2% měsíčně až sedm týdnů zpátky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Pořád tomu nerozumím: kupoval jsi auto, ten úrok je lichvářský, nebo jak to přesně je?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Někteří lidé by si tu možná i virtuální slepeckou hůl zasloužili. ;)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. plati ted ze v CR sporici ucet s moznosti kdykoliv vybirat (bez sankci) ma nejlepsi ING = 2% ? .. nebo je jeste neco "lepsiho" ? (i tohle je sracka :-) )
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Levné účty bez poplatků a nejvyšší úroky na vkladech. Tipy pro letošní podzim - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/levne-ucty-bez-poplatku-a-nejvyssi-uroky-tipy-podzim/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    STOURAL: taky FIO, minimalne reifka ma nenazrany poplatky a ucet ted stehujeme do FIO
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STOURAL: doporučuji Fio.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Nevíte někdo, kde nejlépe zřídit transparentní účet pro Společenství vlastníků bytových jednotek? U nás to umí v současnosti jen fio, rajfka a ge?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Abychom jen nekritizovali, tak mám čerstvou pozitivní zkušenost s Citinou. Vlastní blbostí jsem zaplatil kreditku o dva dny pozdě - omylem jsem na plaťák nacvakal správné datum, ale rok 2011, a když jsem si všiml, že peníze neodešly, bylo už po termínu. Hned jak jsem to zjistil jsem jim napsal, že došlo k nedopatření, které už ale nestíhám napravit včas, a oni opravdu bez řečí pokutu a několik tisíc úroku stornovali. Znamenám si velké plus.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Víme první: Fio banka startuje naostro 1. září, ceny bude držet při zemi - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/fio-banka-startuje-ceny-bude-drzet-pri-zemi/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VXP: zrovna u mBank je otázka, kdo schrábne ty 2% :-)
    VXP
    VXP --- ---
    LEFTY: asi zalezi na bance... pokud treba platis kartou od mbank, tak to mas tak, ze visa prevede menu na euro ... vezme si 2% jako poplatek... a pak to banka prevede z eur na czk :-)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    jakým způsobem banky přepočítávají kurzy pro měny, které nejsou běžně obchodovatelné? Konkrétně mi jde o litevské Litai. Přes euro?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak (ne)přechytračit banku

Článek je reakcí na ony pochybné a ne právě košer rady pana Dvořáka, na něž jsem odkazy dával již dříve. A diskuse pod ním je - jak jinak než - výživná.. a dost možná zajímavější než článek samotný..
    ADAM
    ADAM --- ---
    GOR: ucet zarabajici(nebo jak)/earning account.

oteviral jsem na firmu, takže klasické dokumenty (OR) ofic. přeložené do polštiny.

na os. účet nevím...
    GOR
    GOR --- ---
    ADAM: To mas na kterym uctu presne? Otevreli mi Alior ve Walbrzychu, ze bych to precijen zkusil?

Co bylo potreba k otevreni uctu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak alespoň sis vyzkoušel jak dopadli někteří klienti u mBank když měli problém s kartou :-D
    ADAM
    ADAM --- ---
    SUCZKER: je to možné, ale já PLN používám víc než CZK, takže mě to až tak netrapí. navíc tyhle dvě měny jsou spolu celkem silně korelované.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam