• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FINSON
    FINSON --- ---
    BAARKA: Když si to tady pročteš kousek zpět, dozvíš se, že nejlepší je kombinace mBank + Fio - filtruj id Adamm.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    Ahoj, chystam se zavrit konto u CS a najit si lepsi banku, levnejsi a efektivnejsi - existuje nekde nejaky pruzkum, kde jsou jednotlive banky porovnane, kolik stoji vedeni uctu - dostupnost bankomatu apod. Nevite prosim o necem? mco dekuji
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    DJFRACTAL: nojo jasně, ale tak jestli mají v sazebníku napsaný něco jako "vedení účtu", tak jsou v právu, páč ti ten účet vedou i když ho nepoužíváš :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MADCAT: me jde jenom o to, ze i pokud sem treba dva mesice ucet nepouzival, stejne sem platil plnou palbu poplatku, coz je imho nefer, ale to je jenom muj osobni pocit
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: Jdi do kombinace FIO+mBank. Oboje zdarma nebo skoro zdarma. mBank má zdarma embossku+laciné výběry z jakéhokoli bankomatu+super nastavení karet a limitů+super hypotéku. FIO má zahraniční platby a další věci. Oboje je v základu zdarma, takže si pak můžeš vybrat, který první a který záložní.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    NELDE: už jsem to vyřešil tou směnou v KB - čas tlačil a moc jiných možností nebylo... krom toho to ani nebylo z mé kapsy, takže mě to kilo tak nebolelo :)

DJFRACTAL: to by mě docela čoveče zajímalo, jak se projevuje to, že RB nemá ráda, když nejsou pohyby na účtu - máš za to nějaký sankce? já mám RB právě taky, ale pohyby tam furt nějaký mám, takže si asi nemám nárok něčeho všimnout..?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DJFRACTAL: v IB to není vidět po provedení transakce (jedno jestli on-line platba nebo v obchodě) a naopak třeba po výběru z bankomatu máš ještě několik hodin (opravte mě, pokud se pletu) během nichž je v IB starý zůstatek a tak lze peníze ještě odeslat "pryč" (= a tak se následně dostat do nepovoleného minusu).

prostě se to synchronizuje se systémy ČSOB několikrát denně. já osobně mám FIO jako záložní účet (primární mám v mBank). ještě jedna věc, která - ale to je záležitost osobních preferencí - by mě ve FIO vadila, v mBank mám (při dostatečném objemu plateb kartou - pro mě není problém) tři výběry zdarma z jakéhokoliv bankomatu, ve FIO mám jen levné výběry z ČSOB/PS bankomatů, ostatní jsou o dost dražší.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ADAMM: nejdou vidět online blokace? to znamená, že se ti ta částka strhne až se připíše na cílový účet, nezablokuje se (tj. neodepíše se z disponibilního zůstatku)?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DJFRACTAL: jediná vada na kráse FIO jsou karty - používají karty ČSOB (= nejsou vidět on-line blokace, nemají ideální kurzy, nedají se snadno měnit limity). posílání / přijímání peněz ze zahraničí je super v eurozóně, o něco horší třeba z USA. ale jinak lze rozhodně doporučit.
    FIN
    FIN --- ---
    DJFRACTAL: pozitivní, zatím žádná vada na kráse (platby v rámci eurozóny a čr).
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Jako klient Rffnsnbnk už pomalu ztrácím trpělivost s vysokými poplatky, ne úplně flexibilním e-bankingem a hlavně sankcemi za to, že na účtu je někdy nula nebo lehký mínus (taky nemají rádi, když na účtu není žádný pohyb).
    Bankovnictví používám hlavně z těchto důvodů:
    1) inetbanking (placení účtů jednorázově, kontrola stavu účtu)
    2) přijímaní peněz a posílání peněz do zahraničí, nejčastěji EUR
    3) konverzi měn na CZK bez poplatku
    4) výběr z bankomatu
    5) nákup přes internetový obchody
    6) k vůli možnosti mít embossovanou mastercard, popř. visa
    7) v budoucnu si chci zařídit paypal, moneybookers apod.

Hledám zkrátka lepší alternativu k raiffce, která má i zvláštní politiku vůči typu účtu student, který má některé poplatky vyšší než e-konto!

Narazil jsem na FIO a zdají se mi být dost sympatičtí a možná i to, že nejsou takový kolos jako raifka, může být výhodou v individuálnějšímu přístupu k zákazníkům.

Otázka je jestli to pro mě bude mít smysl, když nevyužívám žádné extra spoření, investiční služby, terminované vklady apod. (anebo právě proto to smysl mít bude)

Jsou opravdu zkušenosti klientů FIO vesměs pozitivní? Nějaká vada na kráse?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Šel bych nejprve do nějakého menšího obchodu (k majiteli) a směnil ty koruny za něco většího. Ideální trafika, kde se platí často korunové věci. Většina z nich bojuje s tím, aby měla drobný. A potom v bance vezmi drobné v ruličce. Nebo pokud máš kamaráda, co vlastní nějaké automaty.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SUCZKER: jo už jsem to vyštrachal v sazebníku KB - nelíbí se mi :)
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MADCAT: muzes tam s tim prilitnout... asi se ti ale nebude libit ten jejich poplatek pri operacich s "vetsim poctem" minci... viz ceniky jednotlich bank...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    když mám hromadu dvoukorun a korun, a chcu to směnit na pětikačky, tak s tím můžu normálně vlítnout do jakékoliv banky a proměnit to tam, nebo se musím nějak předem hlásit/domlouvat? dejme tomu tak 300 ks pětikaček bych potřeboval :)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    "Vážený kliente,

tímto bychom Vám chtěli oznámit, že s platností od 27. září snižuje společnost ING úročení u ING Konta o čtvrt procenta na 1,75 %. (...)"
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    nevíte někdo o nějakým aktuálním testu rychlosti mezibankovního clearingu (v ČR)?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MADCAT: jak pise adam, pres exchange.cz. maj individualni kurzy lepsi, nez na ktery se s touhle castkou dostanes u banky ty, navic velkou cast transakci pokrejou ze svyho
    HARALD
    HARALD --- ---
    MADCAT: určitě. firmy, které převádějí z jedné měny na jinou dost často mají individuální kurzy nebo dohodnuté individuální poplatky
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Bankovní převod je drahý. Lepší jsou společnosti, co se na ten převod specializují. Myslím, že i malá firma má šanci dosáhnout na lepší podmínky, musí se ale začít ptát.
    Nicméně pokud je to v rámci SEPA, tak by to snad nemělo být tak drahé. A asi bych odlišil převod na eura a transfer.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam