Na ibankingu Fia mě začíná štvát, že na nejexponovanějším místě obrazovky vlevo nahoře je měsíc STARÝ stav na účtu.
A pokus platit ze spořicího Fio Konta do jiné banky skončil "Pro zvolený spořící účet neni k datu platby zadán povolený cílový účet." Nevybavuju si, že by mi říkali o omezení na běžný transakční účet (jakkoli by to bylo do jisté míry logické), jde to trošku proti vychloubání "Příchozí a odchozí platby v rámci ČR - zdarma" a koneckonců když ho člověk má k běžnému účtu, je to akorát zbytečný opruz, kterým nic neomezí, jen musím klikat dvakrát tolik. A taky mě delší dobu irituje, že nový web je poněkud méně strašný než býval, ale sazebníky (v PDF :-( nemají v téže sekci jako bankovní služby/reklamu, ale schované úplně na konci Společnost Fio > Dokumenty. Aha, tak jsem slepý: po kolonce "Externí cílový účet" ve formuláři smlouvy jsem našel i "Oproti klasickému běžnému Fio účtu nelze u Fio konta využít SIPO platby nebo inkaso a finanční prostředky lze převádět pouze na jeden externí účet, který lze elektronicky zdarma měnit." hned na začátku
http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/sporeni/sporici-ucet-fio-konto a když jsem si chtěl stěžovat, že to nastavení pořád nemůžu v ebankingu najít
Ale nutno říct, že furt lepší než ING: smlovu na Konto jsem podepisoval minulé pondělí, tohle pondělí mi odeslali číslo účtu a "klientské číslo" s tím, že "PIN a heslo obdržíte do 7 dnů v obálce do vlastních rukou". Zlatá, zlatá GEMB!