• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NELDE: To jsem pochopil. Myslel jsem ale, že teď máš účet u jiné, lepší banky a na tu jsem se Tě ptal. :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CHEVALIER: Furt mám účet u mBank, nemám důvod ho rušit (čeština nemám present perfect (-;). Jinak působení = mám účet, nikoli zaměstnání.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NELDE: A kde působíš teď?
    NELDE
    NELDE --- ---
    CHEVALIER: Bezpečnost je daná zákonem 50k euro. U mBank jsou následující poplatky: Výběr hotovosti z karty (kterýkoli ATM) 9,- nebo 0,- pro první tři měsíčně, další 35? To 0,- nebo 9,- odvisí od objemu nákupu kartou. Za 11 a další jednorázový odchozí příkaz měsíčně do jiné banky 3,- Vše ostatní jsou jenom sankční poplatky nebo za službu navíc (úvěry atd). Během svého působení u mBank jsem platil jen dvakrát sankční vlastní blbostí (druhý výběr z eMax Plusu a pozdní uhrazení kreditky).
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MRTVY_KENNY, NELDE: No mě jde o ty nulové poplatky, inkaso a sipo... úrok mne až tak moc nezajímá. A taky mně jde o bezpečnost vkladu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Abych přiznal, tak díky bilančnímu účtu k hypotékám pro mě přestalo být spořící konto zajímavé. A díky bilančnímu účtu a zlaté kreditce zdarma těch 4k měsíčně není žádný problém (to dám za potraviny a benzín bez problémů více).
    Hodně mi vadí ty zahraniční platby a také mi vadí, že na rozdíl od konkurence nemá ta kreditka nějaké větší výhody pro lidi co hodně utrácí.

CHEVALIER: Takže mBank mohu doporučit na běžné transakce na IB. Pokud chceš kreditku, tak nulový poplatek tě může přesvědčit. Umožní ti mít peníze někde jinde (kde jsou úroky) a použít je jen na splátku kreditky. Tohle všechno na rozdíl od většiny bank máš zdarma (zejména bezpoplatková hypotéka je hodně výhodná). Fio má zahraniční platby, ale nemá hypotéky, kreditku, VISA karty, 3 vyběry z libovolného bankomatu (jsou omezeni na ČSOB síť).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CHEVALIER: klienti zprvu opili rohlikem ve forme fajn urokovych sazeb na kontech, fajn nulovych poplatku a fajn vyberu zdarma z jakehokoliv bankomatu, byli kdysi ochotni za tohle bance leccos odpustit.

bylo to fajn, kazdy si prihodil i 1-2 sporici konta zdarma (mohl jsi mit az 4), kde se dalo jednoduse vybirat, takze cokoliv jsi nepotreboval hned, mohl jsi mit na sporicim uctu s nadprumernyma urokama.

pak tam sly uroky dolu, ale mbank vymyslela nove sporici konto s ok urokama, ale omezenim vyberu. mohl jsi mit dalsi 4 konta. zdarma. takze si zase vsichni nahodili 4 konta zdarma, aby tak ziskali vlastne 4 vybery mesicne..

tedka maji treba 6 kont (pokud se drzeli jakstaks pri zdi), na nich blbe urokove sazby a jeste jim hrozi poplatky za veci, ktere byvaly zdarma. takze nalada sla dolu :)

//nutno rict, ze kdyz jsi hodny a platis dost kartou, tak mas i ty jakesi dalsi vybery zdarma a pokud zhruba vis, kolik jsi takhle utratil a banka ti zauctovala a poprosis, dostanes na mesic i ok uroky na jednom z tech super kont.

svoji puvodni atraktivitu robinhoodovske banky to ale ztratilo a na problemy se ted nadava tak nejak lehcejc :)

jinak ano, je to funkcni, u tech nenovacku tam hraje roli zahorklost, ze uz to neni, co to byvalo. kdysi tam prisly vsechny prachy me i manzelky a zustaly tam. ted tam prijdou, vydaje si pockaji na trvaly prikaz, nebo inkaso a zbytek penez bud utratime kartou, nebo lifruju smahem na konkurencni sporici konto. takze se na me smeje v netbankingu 6 kont, z toho na 4 je ted dlouhodobe nula.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: už víc než rok není moje... a zeptej se - klidně i zde - kolik lidí mělo _reálný_ problém s běžným provozem a kolik lidí je v podstatě spokojených. já i po odchodu mám mBank jako hlavní účet a neměnil bych (ani za FIO - které taky mám, ale v podstatě jen na zahraniční platby a případně hotovostní služby - ale za ten rok a půl jsem žádné neměl :D)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ADAMM: Koukám na to "Tvoje" forum o mbank a trochu mě to odrazuje...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: Poštovní spořitelna a jejich "neviditelné" (=na webu o něm nic není, kromě schované zmínky v ceníku) Konto zdarma nebo mBank (tam - jak asi víš - nejsou převody do zahraničí, ale proti FIO to má svoje výhody). Jinak aktuálně v podstatě nic.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Dobrý den přeji. Můžete mi poradit nějakou spolehlivou banku s nulovými poplatky, popřípadě i s možností plateb do zahraničí. Jsem u FIO a chtěl bych ještě nějakou podobnou alternativu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Opravdu je český finanční svět o tolik horší, než ten zahraniční? - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/opravdu-je-cesky-financni-svet-o-tolik-horsi-nez-ten-zahranicni/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    To je fakt, neuvědomil jsem si že myslíš Poštovku
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak ona PS je de facto ČSOB s jiným ksichtem. ;)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    STEPNI_VLK: U ČSOB je tohle taky - pár dní tam příkaz "visí" a buď se provede nebo zruší. Neplatí se nic.. Já si na to i celkem navyknul a používám to jako běžnou vlastnost - zadám třeba příkazy a pak se až vloží hotovost na účet podle toho kolik je třeba..
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Mne naopak příjemně překvapila situace u mého účtu Zadarmo u PS. Měl jsem zadaný příkaz k úhradě, ovšem v den, kdy měly peníze odcházet, jsem jich na účtu neměl dostatečné množství. Nedostal jsem se však do nepovoleného mínusu (kontokorent nemaje), pouze mi přišlo oznámení o neprovedení platby. Jakmile jsem pak následujícího dne peníze na účet doplnil, platba se v pořádku uskutečnila. Čekal jsem alespoň nějakou "pokutu" na konci měsíce, ale nekonala se. Možná je to běžná praxe u všech bank, nicméně i tak mne to docela potěšilo..
    VANEK
    VANEK --- ---
    "České banky nás nemají rády", vyšlo jako Leaders' Voice v Hospodářkách: http://blog.konektor.biz/2010/10/22/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Banka jako kompenzaci nabídla manželům vedení sporožirového účtu na 24 měsíců zdarma. O tom se však manželé nedozvěděli při jednání s Českou spořitelnou, ale až ze zápisu z jednání, který jim byl později zaslán. "Tato konkrétní nabídka při osobním jednání nezazněla, nicméně bychom ji stejně odmítli," uvádí Jakub. Běžně platil za účet 45 korun měsíčně, odškodnění by se dalo vyčíslit na 1 080 korun.

V ČS mají evidentně velmi "schopné" PR oddělení. :)) Mimochodem, ani se nedivím, že po této zkušenosti účet zrušili - já bych od takové banky utíkal, seč by mi síly stačily..
    ATAN
    ATAN --- ---
    Bankéřka České spořitelny si půjčila půl milionu na klienta. Zjistil to až za rok - iDNES.cz
    http://finance.idnes.cz/bankerka-ceske-sporitelny-si-pujcila-pul-milionu-na-klienta-zjistil-to-az-za-rok-gfp-/bank.asp?c=A101020_111720_bank_hru
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    LAMICZKA: Zkusil bych ještě zavolat do Komerčky - inkaso šeků pro neklienty mají v ceníku a v seznamu produktů na webu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam