• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    ATAN: napadlo me to. a taky me napadlo skrz ten web nekomu pujcit, ale njesem si zatim uplne jisty, tak jsem se chtel napred zeptat zkusenejsich.
    ATAN
    ATAN --- ---
    THEFISH: sbiras bonusy?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    poznatek - za poplatky za ucet aj. u rajfky si muzu dovolit platit poplatky trem jinym bankam (kazdou mam z jineho duvodu nebo vyhody)
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    RETESKA: o prazdninach jsem s ni v nemecku platil i vybiral bez problemu.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    jen tak v rychlosti... dá se s mBank VISA kreditkou platit v Německu? nebo jen u nás?
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    V ČR začala poskytovat své služby internetová platforma, která umožňuje lidem půjčovat si navzájem: http://www.bankerat.cz/ . Podobný model už by měl na západ od Aše minimálně pět let úspěšně fungovat. Myslíte, že něco takového má budoucnost?

(pakliže dospějete k názoru, že se chcete aktivně zapojit, budu vám vděčný, když se zaregistrujete přes následující odkaz: http://www.bankerat.cz/?page=registration&referent=463 )
    CASTER
    CASTER --- ---
    PAULMUADDIB: dobra kravina
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Tipoval bych, že propisku s logem, předpřipravený článek a oschlé chlebíčky.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: I jedno euro je drahé (-;
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Vyberte si spořicí účet zadarmo podle úroku a rozsahu služeb - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/vyberte-si-sporici-ucet-zadarmo/

Přinášíme žebříček, který řadí spořicí účty podle úrokové sazby. Kromě toho se dozvíte, jaké služby s účtem získáte gratis. Třešní na dortu je test ovládání účtu na PDA.
    FINSON
    FINSON --- ---
    DJFRACTAL: Osobně jsem účet rušil u různých bank čtyřikrát. Musíš s tím na pobočku, vždy to ale bylo vyřízeno do 15 minut, můžou sice dělat ksichty, ale nemůžou ti bránit.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    presne, cim dal premysim o tom FIO

jak probiha zruseni uctu u bank? zadny problem?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MRTVY_KENNY: PR jak sviňa. V rámci plateb Target2 máte u Fia příchozí platbu za euro, odchozí za dvě.

A jak poznamenal jeden z diskutujících pod článkem:
    A když se mrknu, že za tu krásu od GE se musí navíc platit měsiční poplatek

Poplatek za vedení účtu Genius Business Export/Import 30 je 350,- Kč měsíčně.

Poplatek za vedení účtu Genius Business Export/Import 100 je 950,- Kč měsíčně.

přičemž

Genius Business Export/Import 100

Konto určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby, které obchodují se zahraničím.
    Poplatky za zahraniční platby
    Příchozí platba – Europlatba 5 Kč
    Příchozí platba – ostatní 20 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná elektronicky 45 Kč
    Odchozí platba zadaná elektronicky 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná na pobočce 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí platba zadaná na pobočce 1%, min. 220 max. 600 Kč

a

Genius Business Export/Import 30

Konto určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby, které obchodují se zahraničím.
    Poplatky za zahraniční platby
    Příchozí platba – Europlatba 15 Kč
    Příchozí platba – ostatní 50 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná elektronicky 75 Kč
    Odchozí platba zadaná elektronicky 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná na pobočce 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí platba zadaná na pobočce 1%, min. 220 max. 600 Kč

tak si říkám, kolik GE zaplatila za tuhle komerční vsuvku na tomhle serveru.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Revoluce na trhu? První banka razantně snížila poplatky za platby po Evropě | FinWeb.iHNed.cz -
    http://finweb.ihned.cz/c1-48394320-revoluce-na-trhu-prvni-banka-razantne-snizila-poplatky-za-platby-po-evrope
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    prosim, nekdo s KB kontem G2 nadstandart? kdyztak do posty, chci zmenit banku a potrebuju jenom little info, ktere se mi nepostestilo vycist mezi radky na strankach banky
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    OPHID: plati to, co pises... v eurozone je limit 10000 Euro.
    OPHID
    OPHID --- ---
    Zdravim, muze mi nekdo prosim poradit, jake jsou aktualne podminky pro prevoz hotovosti v EUR pres hranice rakouska / nemecka? Existuje oznamovaci povinnost pro celni urad? Docetl jsem se, ze limit je 10 000 EUR, kdy do tohoto limitu plneni oznamovaci povinnosti neni nutne. Plati toto? Jedna se o fyzickou osobu.

Je to v rozporu s jednim zdrojem, ktery rika:

Fyzické osoby plní oznamovací povinnost pouze na vyžádání ČNB.
    Plnění oznamovací povinnosti se nevyžaduje, jde-li o částku nižší než 1 000 000 Kč.
    HARALD
    HARALD --- ---
    KORINKOWICZ: většina e-shopů umožňuje platbu jen platební kartou. Další variantou je, že tvoje banka a ten konkrétní e-shop mají spolu uzavřenou smlouvu o platbách prostřednictvím platební brány. Pochybuji, že ČSOB bude mít takovou smlouvu uzavřenou s německým obchodem, ale můžu se mýlit. V tom případě by mě to velmi zajímalo, ale podmínky byses měl dočít buď na stránkách e-shopu nebo ČSOB.

Zbývá podle mě tedy jen platební karta. tam si banka za platbu neúčtuje žádné poplatky (tedy, neúčtuje je tobě, tomu, kdo si prachy strhává, už poplatky účtuje). Ale počítej s nevýhodným směnným kurzem mezi EUR a CZK. Pokud nemáš Pay-Pal nebo něco podobného, tak je platba kartou tvojí asi jedinou možností.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Caues. Mam dotaz ohledne platby do zahranici pres net, konkretne z ceskyho uctu do nemeckyho eshopu. Zajima me, jestli si za to banka uctuje nejaky vetsi poplatky.

Protoze kdyz prevadim prachy z ceskyho uctu do zahranici, platim 250,-. A ja nevim jestli kdyz pouziju jejich online branu pro zadani cisla VISA karty, tak jestli je to stejnej pripad nebo ne...

(btw studentskej ucet u CSOB)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam