• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    MRTVY_KENNY: PR jak sviňa. V rámci plateb Target2 máte u Fia příchozí platbu za euro, odchozí za dvě.

A jak poznamenal jeden z diskutujících pod článkem:
    A když se mrknu, že za tu krásu od GE se musí navíc platit měsiční poplatek

Poplatek za vedení účtu Genius Business Export/Import 30 je 350,- Kč měsíčně.

Poplatek za vedení účtu Genius Business Export/Import 100 je 950,- Kč měsíčně.

přičemž

Genius Business Export/Import 100

Konto určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby, které obchodují se zahraničím.
    Poplatky za zahraniční platby
    Příchozí platba – Europlatba 5 Kč
    Příchozí platba – ostatní 20 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná elektronicky 45 Kč
    Odchozí platba zadaná elektronicky 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná na pobočce 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí platba zadaná na pobočce 1%, min. 220 max. 600 Kč

a

Genius Business Export/Import 30

Konto určené pro fyzické osoby podnikatele a právnické osoby, které obchodují se zahraničím.
    Poplatky za zahraniční platby
    Příchozí platba – Europlatba 15 Kč
    Příchozí platba – ostatní 50 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná elektronicky 75 Kč
    Odchozí platba zadaná elektronicky 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí Europlatba zadaná na pobočce 0,9%, min. 220 max. 600 Kč
    Odchozí platba zadaná na pobočce 1%, min. 220 max. 600 Kč

tak si říkám, kolik GE zaplatila za tuhle komerční vsuvku na tomhle serveru.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    Revoluce na trhu? První banka razantně snížila poplatky za platby po Evropě | FinWeb.iHNed.cz -
    http://finweb.ihned.cz/c1-48394320-revoluce-na-trhu-prvni-banka-razantne-snizila-poplatky-za-platby-po-evrope
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    prosim, nekdo s KB kontem G2 nadstandart? kdyztak do posty, chci zmenit banku a potrebuju jenom little info, ktere se mi nepostestilo vycist mezi radky na strankach banky
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    OPHID: plati to, co pises... v eurozone je limit 10000 Euro.
    OPHID
    OPHID --- ---
    Zdravim, muze mi nekdo prosim poradit, jake jsou aktualne podminky pro prevoz hotovosti v EUR pres hranice rakouska / nemecka? Existuje oznamovaci povinnost pro celni urad? Docetl jsem se, ze limit je 10 000 EUR, kdy do tohoto limitu plneni oznamovaci povinnosti neni nutne. Plati toto? Jedna se o fyzickou osobu.

Je to v rozporu s jednim zdrojem, ktery rika:

Fyzické osoby plní oznamovací povinnost pouze na vyžádání ČNB.
    Plnění oznamovací povinnosti se nevyžaduje, jde-li o částku nižší než 1 000 000 Kč.
    HARALD
    HARALD --- ---
    KORINKOWICZ: většina e-shopů umožňuje platbu jen platební kartou. Další variantou je, že tvoje banka a ten konkrétní e-shop mají spolu uzavřenou smlouvu o platbách prostřednictvím platební brány. Pochybuji, že ČSOB bude mít takovou smlouvu uzavřenou s německým obchodem, ale můžu se mýlit. V tom případě by mě to velmi zajímalo, ale podmínky byses měl dočít buď na stránkách e-shopu nebo ČSOB.

Zbývá podle mě tedy jen platební karta. tam si banka za platbu neúčtuje žádné poplatky (tedy, neúčtuje je tobě, tomu, kdo si prachy strhává, už poplatky účtuje). Ale počítej s nevýhodným směnným kurzem mezi EUR a CZK. Pokud nemáš Pay-Pal nebo něco podobného, tak je platba kartou tvojí asi jedinou možností.
    KORINKOWICZ
    KORINKOWICZ --- ---
    Caues. Mam dotaz ohledne platby do zahranici pres net, konkretne z ceskyho uctu do nemeckyho eshopu. Zajima me, jestli si za to banka uctuje nejaky vetsi poplatky.

Protoze kdyz prevadim prachy z ceskyho uctu do zahranici, platim 250,-. A ja nevim jestli kdyz pouziju jejich online branu pro zadani cisla VISA karty, tak jestli je to stejnej pripad nebo ne...

(btw studentskej ucet u CSOB)
    ADAM
    ADAM --- ---
    to pravě byl duvod, proč to poslali mě, že...

holt za neschopnost si zaplatí...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAM: a kdyby si on sam udelal paypal? Pak by to slo...
    ADAM
    ADAM --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s tím, zda jde z paypalu poslat EUR rovnou na EUR účet (v bance v čr).

v nápovědě se píše, že nikoliv, ale napadlo mě, zda to třeba nejde...

dorazilo asi 500eur pro kamaráda ze slovenska, kterému to musím poslat do sk v EUR, takže bych ho rád ušetřil zbytečné směny EUR>CZK>EUR
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NELDE: To jsem pochopil. Myslel jsem ale, že teď máš účet u jiné, lepší banky a na tu jsem se Tě ptal. :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CHEVALIER: Furt mám účet u mBank, nemám důvod ho rušit (čeština nemám present perfect (-;). Jinak působení = mám účet, nikoli zaměstnání.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NELDE: A kde působíš teď?
    NELDE
    NELDE --- ---
    CHEVALIER: Bezpečnost je daná zákonem 50k euro. U mBank jsou následující poplatky: Výběr hotovosti z karty (kterýkoli ATM) 9,- nebo 0,- pro první tři měsíčně, další 35? To 0,- nebo 9,- odvisí od objemu nákupu kartou. Za 11 a další jednorázový odchozí příkaz měsíčně do jiné banky 3,- Vše ostatní jsou jenom sankční poplatky nebo za službu navíc (úvěry atd). Během svého působení u mBank jsem platil jen dvakrát sankční vlastní blbostí (druhý výběr z eMax Plusu a pozdní uhrazení kreditky).
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MRTVY_KENNY, NELDE: No mě jde o ty nulové poplatky, inkaso a sipo... úrok mne až tak moc nezajímá. A taky mně jde o bezpečnost vkladu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Abych přiznal, tak díky bilančnímu účtu k hypotékám pro mě přestalo být spořící konto zajímavé. A díky bilančnímu účtu a zlaté kreditce zdarma těch 4k měsíčně není žádný problém (to dám za potraviny a benzín bez problémů více).
    Hodně mi vadí ty zahraniční platby a také mi vadí, že na rozdíl od konkurence nemá ta kreditka nějaké větší výhody pro lidi co hodně utrácí.

CHEVALIER: Takže mBank mohu doporučit na běžné transakce na IB. Pokud chceš kreditku, tak nulový poplatek tě může přesvědčit. Umožní ti mít peníze někde jinde (kde jsou úroky) a použít je jen na splátku kreditky. Tohle všechno na rozdíl od většiny bank máš zdarma (zejména bezpoplatková hypotéka je hodně výhodná). Fio má zahraniční platby, ale nemá hypotéky, kreditku, VISA karty, 3 vyběry z libovolného bankomatu (jsou omezeni na ČSOB síť).
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    CHEVALIER: klienti zprvu opili rohlikem ve forme fajn urokovych sazeb na kontech, fajn nulovych poplatku a fajn vyberu zdarma z jakehokoliv bankomatu, byli kdysi ochotni za tohle bance leccos odpustit.

bylo to fajn, kazdy si prihodil i 1-2 sporici konta zdarma (mohl jsi mit az 4), kde se dalo jednoduse vybirat, takze cokoliv jsi nepotreboval hned, mohl jsi mit na sporicim uctu s nadprumernyma urokama.

pak tam sly uroky dolu, ale mbank vymyslela nove sporici konto s ok urokama, ale omezenim vyberu. mohl jsi mit dalsi 4 konta. zdarma. takze si zase vsichni nahodili 4 konta zdarma, aby tak ziskali vlastne 4 vybery mesicne..

tedka maji treba 6 kont (pokud se drzeli jakstaks pri zdi), na nich blbe urokove sazby a jeste jim hrozi poplatky za veci, ktere byvaly zdarma. takze nalada sla dolu :)

//nutno rict, ze kdyz jsi hodny a platis dost kartou, tak mas i ty jakesi dalsi vybery zdarma a pokud zhruba vis, kolik jsi takhle utratil a banka ti zauctovala a poprosis, dostanes na mesic i ok uroky na jednom z tech super kont.

svoji puvodni atraktivitu robinhoodovske banky to ale ztratilo a na problemy se ted nadava tak nejak lehcejc :)

jinak ano, je to funkcni, u tech nenovacku tam hraje roli zahorklost, ze uz to neni, co to byvalo. kdysi tam prisly vsechny prachy me i manzelky a zustaly tam. ted tam prijdou, vydaje si pockaji na trvaly prikaz, nebo inkaso a zbytek penez bud utratime kartou, nebo lifruju smahem na konkurencni sporici konto. takze se na me smeje v netbankingu 6 kont, z toho na 4 je ted dlouhodobe nula.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: už víc než rok není moje... a zeptej se - klidně i zde - kolik lidí mělo _reálný_ problém s běžným provozem a kolik lidí je v podstatě spokojených. já i po odchodu mám mBank jako hlavní účet a neměnil bych (ani za FIO - které taky mám, ale v podstatě jen na zahraniční platby a případně hotovostní služby - ale za ten rok a půl jsem žádné neměl :D)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    ADAMM: Koukám na to "Tvoje" forum o mbank a trochu mě to odrazuje...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CHEVALIER: Poštovní spořitelna a jejich "neviditelné" (=na webu o něm nic není, kromě schované zmínky v ceníku) Konto zdarma nebo mBank (tam - jak asi víš - nejsou převody do zahraničí, ale proti FIO to má svoje výhody). Jinak aktuálně v podstatě nic.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Dobrý den přeji. Můžete mi poradit nějakou spolehlivou banku s nulovými poplatky, popřípadě i s možností plateb do zahraničí. Jsem u FIO a chtěl bych ještě nějakou podobnou alternativu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam