• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    T_Y_L: zamestvanatel mel vybrat, zejo :o)
    TRISSIE: jsem ostravak :P

konec komedie, omlouvam se.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUCZKER: ja pocital, ze takova hura akce by pri opravdu divoke fantazii sejmula jednu dve banky, to uz mame taky za sebou, v jedne jsem mel kdysi terminak na rok. krachla a prachy jsem dostal po nejakem case zpet. ze na tom lidi nevydelaji je jasne, ale spis byl zajem, aby na tom nevydelali bankeri.

ale nepitvam, byla to fotbalisticka akce na poli banky, co chcete. :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MRTVY_KENNY: Hm a co tvůj zaměstnavatel - ten u nich peníze nemá (ze kterých ti platí mzdu)? A nemá u nich třeba provozní úvěr? A co další lidé, kteří kupují jeho produkty, nikdo z nich tam peníze nemá? A co hypotéku, nebo jiný úvěr (tu by totiž při krachu banky bylo potřeba splatit). Samozřejmě v té bance má peníze i jiná banka, takže pád jedné dostatečně velké banky by znamenal řetězovou reakci a pád dalších bank. Můžeme být proto obecní.

Ta loď není banka, ale celá ekonomika. A ta by při pádu klíčových bank přestala fungovat.

Z té (ekonomiky) v současnosti samozřejmě dá vystoupit, ale jít dřít na svém políčku a jíst jen produkty z něho (nebo od podobně laděných kamarádů) není tak sexy protest, jako hrozit prstíkem bankám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MRTVY_KENNY: hele, třeba taková blbost, ale u koho má účty Pražská správa komunikací? Co když jejich banka krachne a oni nebudou moct kupovat benzín?
    Nebo třeba popeláři...

I když vynechám destabilizaci ekonomiky, která se tě dotkne hůře představitelným způsobem, tak tyhle malé praktické záležitosti můžeš pocítit velmi rychle...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MRTVY_KENNY: no, pokud se posere likvidita v ekonomice obecne, tak se posere cela ekonomika a ve vysledku budes muset do toho, co mas ve slamniku sahnout mnohem hloubeji.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    T_Y_L: proc se vezou? hypoteticky, kdyz vyberu vsechno, co mam ze sve banky, jak me jeji krach zasahne, pokud tam nemam zadny jiny produkt?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    T_Y_L: imho spis, aby to natreli lodivodovi, ale jinak velmi vystizne ;)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PAULMUADDIB: No mě to přijde v principu trochu jako, když se cestující snaží převrhnout kýváním loď na které se vezou, aby to natřeli některým jiným cestujícím.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    T_Y_L: To je jasný, položil se systém, takže kryptofašistický média nemůžou informovat, protože neví, co dělat :-))

Jinak tohle jsem čekal, taky jsem nesehnal dost velkej uzamykatelnej kufr na hotovost, tak jsem se na to vykašlal, ale nápad zajímavej, kdyby se do toho opřelo víc lidí... Ale je to takové to "co to udělá, když zmáčknu tohle červený tlačítko? :-))
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PAULMUADDIB: Tak to vypadá, že děti neměly v bankách dost peněz :-)). Včera jsem nezaznamenal ani žádnou zprávu, která by se toho týkala.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Centrální bankovnictví se tu asi moc neřeší, ale tohle mě teda opravdu pobavilo...

V USA pokazili tisk miliónů stodolarovek, mačkal se papír – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/218996-v-usa-pokazili-tisk-milionu-stodolarovek-mackal-se-papir.html

V prepoctu cca 2 bilionu korun mimo hru, tzn. asi petinasobek obeziva Ceske republiky. Jen aby to nebyl nejaky pokus o manipulaci s trhem a o posileni dolaru :).
    CASTER
    CASTER --- ---
    THEFISH: my uz nejakou dobu pujcujeme na http://www.kiva.org/ ale to je spis "charita" nez vydelek
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    ATAN: napadlo me to. a taky me napadlo skrz ten web nekomu pujcit, ale njesem si zatim uplne jisty, tak jsem se chtel napred zeptat zkusenejsich.
    ATAN
    ATAN --- ---
    THEFISH: sbiras bonusy?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    poznatek - za poplatky za ucet aj. u rajfky si muzu dovolit platit poplatky trem jinym bankam (kazdou mam z jineho duvodu nebo vyhody)
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    RETESKA: o prazdninach jsem s ni v nemecku platil i vybiral bez problemu.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    jen tak v rychlosti... dá se s mBank VISA kreditkou platit v Německu? nebo jen u nás?
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    V ČR začala poskytovat své služby internetová platforma, která umožňuje lidem půjčovat si navzájem: http://www.bankerat.cz/ . Podobný model už by měl na západ od Aše minimálně pět let úspěšně fungovat. Myslíte, že něco takového má budoucnost?

(pakliže dospějete k názoru, že se chcete aktivně zapojit, budu vám vděčný, když se zaregistrujete přes následující odkaz: http://www.bankerat.cz/?page=registration&referent=463 )
    CASTER
    CASTER --- ---
    PAULMUADDIB: dobra kravina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam