• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    NETWORK: No, měl jsi odejít už dávno. České banky si musí zvyknout, že v businessu platí jednou a dost. Celá společnost a obchod zvlášť je postavená na důvěře. Jednou mě GE naštvali a od té doby s nimi nechci mít nic společného - i kdyby nabízeli nejlepší služby na trhu, tak k nim nepůjdu.
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    ADAMM: normalne od nich prisel dopis s tim ze meni sazebnik a ze jestli se mi to nelibi, tak ze mam dat vypoved... neskutecna podpasovka....
    Vypada to, ze pujdu k FIO, ale samozrejme nikdo mi nikde negarantuje, ze za mesic nevydaji novy sazebnik a opet muzu dopadnout stejne jako ted = kontaktovat 400 lidi, kteri (vetsinou) maji trvale prikazy, aby menili cisla uctu, atp... :-(
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NETWORK: MUNIN: dalich i patrik měli radost. články můžete myslím očekávat v obou případech zítra :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ad RFFSNBNK: u rajfky poslední kapka, stále mi strhávají poplatek za kartu, pojisteni ke karte a cestovni pojisteni kdyz uz kartu davno nemam (mam ji ted u jine spolecnosti kde neplatim skoro nic a jenom smesnou sumu za celorocni pojisteni lecebnych vyloh), uvidim co na to reklamace... uz fakt nemam duvod jakkoli ty zlute mizery podporovat
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MUNIN: díky. love it.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Mají to normálně v ceníku účinném od března. Ale týká se to specificky podnikatelského Active konta.

GE Money CZ - Zákaznický servis - Sazebníky poplatků
    http://www.gemoney.cz/ge/cz/2/zakaznicky-servis/sazebniky-poplatku
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NETWORK: takže jestli ti to poslali nějak - můžeš mi to přeposlat? předal bych to přátelům, kteří okolo toho rádi udělají pořádný humbuk - Patrik Nacher i Dalibor Chvátal budou mít jistě radost...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NETWORK: mBank nemá poplatky za příchozí, za odchozí je to 3 Kč mimo mBank. Imho stojí za zvážení, ovšem FIO je taky OK. Nezavrhoval bych třeba ani kombinaci obojího. Btw. to o tom zavádění poplatků za příchozí platbu je už obecně známá informace? nikde jsem to ještě neviděl a v kontextu jejich marketingu "konečně férové poplatky za europlatby" je to podpásovka jako sviňa.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Za příchozí platby ČNB neplatí. Výstupní položka z CERTISu je zdarma. Platí se za vstupní (2 až 12 haléřů za kus).
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE: Podle http://www.mbank.cz/firemni/mkonto/#tabs=0 mBank nemá poplatek za příchozí ani pro podnikatele.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NETWORK: Jinak je to přirozené, oni platí ČNB. Ale asi ne 5,- Možná je možné mít nějaký balíček.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NETWORK: Mají licenci, takže tu není zásadní důvod nedůvěřovat. Unicredit pohltil Živnobanku a ta bývala docela dobrá. Fio obecně požívá docela důvěry na netu.
    mBank pro podnikatele má platbu za příchozí?
    NETWORK
    NETWORK --- ---
    Zdravím, chci se zeptat - mám podnikatelský učet (fyzická osoba) u GE a chtějí mi zavést poplatky za příchozí platby... Pro mě je to docela zásadní věc, páč mi příjde měsíčně třeba 400plateb (za každou platit 5kč mě ročně bude stát 25 tisic korun)...
    Je na trhu nějaká banka, která poplatky za příchozí platby nemá? Zatím sem našel jen FIO a UNICREDIT, ale nevím, zda-li jde takovým bankám důvěřovat?
    Díky za info!
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Pod tou pražskou je trochu podepsán můj kamarád. Nedáme je dohromady? Že by nabídli balíček? (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: tu barcelonskou dělá moje kamarádka se svým španělským přítelem...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ono už to předtím existovalo. Jenže ne v Praze. Tady máš link na tu Pražskou http://www.toytraveling.com/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: btw. nápad se šíří :) http://www.barcelonatoytravel.com/
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: V zásadě máš tři možnosti. 1) Půjčit si na ksicht (či ručit něčím jiným, třeba americká hypotéka). 2) Půjčit si na projekt - přeložíš bance podrobnosti a oni ti půjčí.3) Sehnat soukromého investora, který do toho půjde za podíl na zisku. To třetí není jednoduché a doporučoval bych ti ten pořad jako návod, jak se vyhnout chybám. Co se týče HiFi, znám jednoho člověka, kterého by možná stálo za to oslovit (obecně bych hledal mezi audiofily, třeba o nějakém investoru budou vědět) - jméno máš v poště.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    NELDE: jedna se o high audio teknology.. mam uz pod sebou nejake lidi co do toho pujdou, ale musim je nejak zaplatit... nejde tak ani o material, toho je vsude dost.. nemam zkusenosti se shanenim investoru a diky za advajz, ale do TV fakt nepujdu, uz jenom proto, ze bych musel vyjit na svetlo s tim produktem, skoda ze patentovani trva tak dlouho
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: Pokud se jedná o technologie, tak bych asi šel do leasingu, tam jsou nižší úroky. Jenže tam obvykle není možnost předčasné splátky.

Ad splácení delší než rok - jak chceš splatit ten zbytek. Imho musíš jít do delší doby splátek a doufat, že za rok vyděláš dost peněz na okamžité splacení zbytku. A jsou banky, které předčasné splacení garantují, problém je, že s nízkým přijmem jsi rizikový klient a nepůjčí ti tolik.

Zkoušel jsi Den D? Pokud je to dostatečně šílené, tak Tomio do toho půjde. Jen to nesmí být něco jako web na zprostředkování dotací. Třeba do té cestovky pro plyšáky fakt šel. Budu se muset zeptat, jak prosperují.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    BUNDA: no jo no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam