• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    Pokud ten účet někdo užívá jako základní, tak si tam těch 15k+ bude držet jako rezervu. Ale je opruz to hlídat. A hlavně se to dostává na úroveň účtu zadarmo s podmínkou jako má třeba KB pro zaměstnance firem.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    No spis by me zajimalo, jestli se mluvi o "Era osobní účet zadarmo", ktery jmenujou v clanku. Nebo to jenom popletli a maji na mysli onen "Osobní účet Zadarmo", kde aktualni povinny zustatek je 200czk?
    FINSON
    FINSON --- ---
    VANEK: AXA má na spořícím účtu 1,8% afaik - takže ano, měsíčně 22,375 Kč.
    STEPNI_VLK: Mně je to jedno, já si na tom účtu stejně nějakou likvidní rezervu držím, ale uvidíme :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    FINSON: Já mám také ten původní, ale obávám se, že to bude zpětně platit i pro ten náš. I když bych byl samozřejmě tuze rád za pravý opak.

VANEK: Viz 2. komentář z diskuse a na něj navazující:
    Cornholio (neregistrovaný) ---.static.adsl.vol.cz
    Včera 5:13
    Re: Poštovní spořitelna končí s účtem "zadarmo", příliš na něj doplácela
    celé vlákno

Tak se mi pozdává, že nejlepší bude nechat ležet 15 litrů na účtu a mám klid.
    Pokud si uložím 15000 na spořící účet s úrokem 1,6 p.a. za měsíc mi to "vydělá" cca Kč 15,-.
    Což nejsou ani tři výběry z bankomatu FIO.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Nechávat ležet 15k na (de facto) nulový úrok, to odpovídá jakým nákladům příležitosti? Nejlepší spořák teď má něco přes promile měsíčně, takže řekněme dvacku?
    FINSON
    FINSON --- ---
    STEPNI_VLK: Nečekaně.
    ADAMM: Jo, říkals to. A já říkal, že až se mi to přestane vyplácet, půjdu k Fio. Zatím ten důvod nemám, bo splňuji podmínku min. zůstatku. Btw. článek je o Era osobní účet zadarmo, ale já mám Osobní účet zadarmo, ne Eru...
    YNZA
    YNZA --- ---
    :D :D :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: nechci říkat "já jsem to říkal", ale já jsem to říkal...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Poštovní spořitelna končí s účtem "zadarmo", příliš na něj doplácela - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/osobni-ucet-era-postziro-zadarmo-uz-zadarmo-nebude/

Ach, jo..
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: As Sazka - neraduj se - kdo myslíš, že ty její dluhy nakonec zaplatí? Dojde-li k restruktualizaci, tak do sportu už nepůjde nic.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    ... sprava uctu, vyuctovani, studentske prirazky (a ne ulevy!!!) kontrola uctu, slaba ochrana ebankingu, nesplacene leasingy, menova bublina, tunel zdar... nebudu se s nima uz bavit, at shori... dot.com
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    NELDE: díky... kazdopadne klienti se musi branit... by jsem tak rozcilen, ze jsem chtel na ne poslat exekutory, kvuli nathovani casu na provize... bych chtel videt kolik by mi dali "prirazku" kdybych jim 3,4 mesice dluzil 2 litry... existuji mimosoudni zadosti, pokud nekdo nedodrzi obchodni podminky, neomluvi se a jeste stale te upozornuje ze si idiot co neumi do peti napocitat a vymlouva se na vsecko (proste za to muzou lidi ne system samozrejme) ostatni, achjo - fuckitmajt!!!

zamestnanci neresi pro koho pracuji (jakoby) je jim jedno jestli delaji pro GE, nebo Rajfku... vseci takovi by meli skoncit, zaplatit statni dluh, stejne jako sazka... manazeri vratit prachy nebo jit do vezeni... nebude to dlouho trvat nekomu rupne v bedne a bude misto cerno modro zlute jenom cervena
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL - naprosto tě chápu, já něco podobného zažil u GE. Vrchol byl rušení úvěrového účtu, které není (nebylo, možná to změnili, ale pochybuji) možné provést na pobočce (ani tam na to nemají formulář, dali mi čistý papír ať o to požádám), ale je nutné poslat doporučeně do Brna. Po měsíci přišlo psaní, že účet není možné zrušit, protože není vyrovnaný úvěr - v tom měsíci mezi tam naběhl další poplatek za pojištění neschopnosti splácet (upozorňuji, byla tam nula).

Osobně mě štve, že banky většinu věcí formulují jako "žádost". Žádost je přeci něco, co se posuzuje a může být odmítnuto, navíc to evokuje submisivní postavení. V případě účtu prostě vypovídám smlouvu o vedení.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    sorry vsem, uz je to fpoho, akorat v rajfce a v rsts, jak jinak - neberou telefony a kdyz jo tak: "sorry ale kolega je na obede a ja tomu vubec nerozumim"

nekde jsem se musel sverit :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    DJFRACTAL: v tom pripade jsi nepochopeny genius a nediv se, ze ti nerozumime
    VANEK
    VANEK --- ---
    DJFRACTAL: Teprve?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    me jebne :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    :)
    DELACROIX
    DELACROIX --- ---
    zavolejte někdo sanitku