• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Na PayPal taky funguje OK. Ale potvrzuji, že ve Státech to byla loterie. Prošla tak každá druhá platba.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: nojo, co s tím nadělám? ale pamatuju si, že na začátku fungování mBank byly taky problémy se zaplacením letenek na RyanAiru - takže beru, že to nemusí být nutně chyba na straně banky. takže jim ještě dám šanci, když to bude pořád špatné, no tak nic, aspoň mají slušný spořák. v cizině jsem s tím platit nezkoušel, takže o tom nemůžu poreferovat (schoval jsem si PIN někam hodně bezpečně - natolik, že ho teď nemůžu najít)...
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RETESKA: jo, mam. mbanku pouzivat normalne v obchode. na web mam virualni od kb.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAMM: to je ale teda dost bída, ne? ještě se mi nestalo, aby mi s mBank kartama nešlo něco zaplatit, to nevim jestli mám teda hledat jinou :)) ale jinak právě hledám alternativu ze stejného důvodu.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    aha, tak to jo
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDOFREDO: ne, platil jsem kartou. letenky u wizzairu, easy jetu ani u norwegian.com bohužel zaplatit nešly. na amazonu jsem zaplatil. celkově tedy skóre 1:3.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ADAMM: pockej to si jako pres axa IB poslal platbu a ona nebyla provedena ? nekolikrat ? to maj jeste bankovni licenci ? :p
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: no byl to jeden z důvodů, proč jsem si pořizoval AXA konto - měli by mít téměř nejlepší možné kurzy, což v kombinaci s dost nevýhodným kurzem (speciálně na jinou měnu než Euro) u mBank, kterou mám jako primární banku, znělo jako dobrý nápad. ale zatím se mi nepodařilo zaplatit třikrát ze čtyř pokusů :( jejich IB je za trest a zákaznická podpora očividně neschopná. aspoň že je to zadarmo, takže rušit to nebudu, ale už na to moc nespoléhám.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    máte na nákupy po netu zařízenou kreditní nebo debetní kartu u nějaké jiné banky, než kde máte běžný účet, protože se to vyplatí s ohledem na procenta co si banka přidává a na její kurz?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Klient žaluje banku. Tvrdí, že mu koupila jiné cenné papíry, než mu nabízela – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/227775-klient-zaluje-banku-tvrdi-ze-mu-koupila-jine-cenne-papiry-nez-mu-nabizela.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: já si jen říkám, jestli to není nějaká promyšlená taktika - zdražovat a zhoršovat služby RB co to jen půjde (o svém odchodu psalo poměrně dost on-line známých lidí, Martin Malý - šéfredaktor Zdrojáku, Marek Lutonský - MF, Petr Pixy Staníček a další) a pak spustit slavně ZUNO, jako protiklad?? :)

Z jiného soudku:
    Jestli bude vypadat IB Air Bank tak, jak jsem jedním očkem zahlédl nějaké staré návrhy, tak to bude geniální věc, za kterou budu rád platit :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Změnám bankovních sazebníků se na apríla nezasmějete - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/zmenam-bankovnich-sazebniku-se-na-aprila-nezasmejete/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BUTHRAKAUR: Aha, tak ted jsem si precetl, na co to potrebujes ... s tim bohuzel neporadim :/.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BUTHRAKAUR: moneybookers kartu pouzivam uz pres rok, uz jsem to tu psal. Kamos taky, zadnej hacek v tom neni, funguje to pohodove. Dokonce jsem tu kartu jednou ztratil a bez problemu ji okamzite zablokoval pres ucet. Za tejden mi prisla za 10 euro servisniho poplatku nova karta. Dokonce, kdyz si zridis ucet u FIO v Eurech, tak si tam muzes posilat rovnou Eura na jejich sbernej ucet na slovensku a neplatis zadny transakcni poplatky, jenom u FIO 3E za slozeni hotovosti na ucet (FIO ma jinak obecne blby kurzy na devizy, prebrany od CSOB).

Navic vyber z jakyhokoliv bankomatu v Eurozone je jen za 1,80E.

Nevyhoda: limit na transakci je jenom 1000 Euro.

Jako bonus navic je, ze pokud nekam litas s Ryanairem, tak ti neuctujou ten extra poplatek 10E za jeden leg.

Vyhody: Pin na karte si muzete zmenit na co chcete + kdyz mi kartu ukradnou, tak presne vim, o kolik maximalne prijdu - a podle toho, do jak ryzikovy zeme jedu, podle toho si tam necham tolik penez.

Takze moneybookers MasterCard vrele doporucuju.

Jedinej hacek je, ze MB nejsou zatim banka, takze vklad u nich neni pojistenej. A kdyby se nekdy polozili, tak nic nedostanes. Jednou jsem si k nim poslal vic jak 1000 Euro najednou a prisel mi email, ve kterym sem musel kliknout na potvrzovaci link, ze s tim, ze kdyz se polozej, tak nic nedostanu, souhlasim.

Karta je jinak vedena u nejaky skotsky banky, takze to celkem splnuje ten tvuj pozadavek, aby byla z nejaky akceptovany zeme. Divil bych se, kdyby UK nebylo akceptovany.
    YNZA
    YNZA --- ---
    no to rozhodne podej, protoze tohle urcite hleda vic lidi, nejen kuli live sluzbam
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    YNZA: to jde udajne zmenit i dodatecne.. nevim - ted jsem si o kartu zazadal, tak uvidime. muzu potom podat report, jak jsem dopad ;)
    YNZA
    YNZA --- ---
    no aby finta nebyla v tom "anglickym psc", konzole se mozna nechaj vopit rohlikem ale v obcance mas trvalej pobyt (pas nemam tak nevim)
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    YNZA: jakej je problem v naskenovanym pasu/obcance nevim, ale pro moje potreby by ta karta mela stacit - jde mi v podstate o podobnou vec jako je tohle.. karta je vydana v UK a pokud si prej clovek v MB profilu vyplni anglicky PSC, tak by se mela pro vnejsi svet tvarit jako regulerni UK karta. snad to zafunguje :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    vydani proti naskenovanymu pasu :/ divny, mam tam ucet roky a verifikovanou visu
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    YNZA: jo, maj vlastni MC za €10/rok (http://www.moneybookers.com/ads/mastercard/), ktera je vydana v UK, takze by to pro moje potreby melo fungovat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam