• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    YNZA
    YNZA --- ---
    mb maj vlastni karty? to je neco jako ebay karty ne?
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    NELDE: ted jsem jeste narazil na kartu od moneybookers - to zatim vypada jako nej reseni, jestli to nema nejakej hacek...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUTHRAKAUR: To si asi nevybereš - koukal jsem na wspk.cz a taky mají za kartu poplatek - 20,- měsíčně.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    Potreboval bych si zalozit ucet u nejaky cizi banky s kartou pouzitelnou na platby pres iNet. Podminka je hlavne ta karta, pak moznost zalozit ucet z CR a minimalni poplatky. Koukal jsem ted na http://vr-bank.cz - ta vypada celkem dobre, ale za kartu chteji 20EUR rocne. Nemate nekdo tip na neco podobnyho s nizsi cenou?

Resim to ciste jen kvuli ty karte - potrebuju kartu ze zeme, kterou podporuje jista instituce. Bohuzel CR mezi tema zemema nefiguruje, ale podporujou vetsinu zemi na zapad od nas...
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Fakt je, že být trochu slabší nátura, tak jsem nedal mBank vydělat. Pokud přijde Kellner s půjčkami bez administrativních kliček, tak má šanci. Třeba oddělené posuzování bonity klienta a nemovitosti.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: spousta lidí sice tu banku změnila, ale nikoliv své zvyky. Takže na účtech mBank leží spousta depozit (které ona neumí dále prodat) a to stádo žije v tom, že má výhodné úroky z doby kdy přešli. Že i díky tomu prošla mbank proměnou ani netuší a teprve s naúčtováním poplatků nebo s nízkým výnosem z úroků zjišťují, že se zsazebník změnil, že podmínky už svou složitostí začínají konkurovat kamenosaurům.

A hlavně díky chování tohoto stáda je stále v červených.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Je to hrozba v tom, že to ukazuje, že lidé jsou ochotni banku změnit. Když začínala, tak se jí ty velké domy smály, že kvůli pár korunám poplatků lidé přeci nebudou měnit "velkou" "stabilní" "super" banku za něco nízkonákladového z Polska. Samozřejmě, že mBank se chová tak, že jí mohou klienti odejít jinam. Ale zpět do ČS/KB/ČSOB to nebude ani náhodou. Do Fia či do jiné progresivní ano.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Dneska se 300k účty to už je vážná hrozba.

hlavně sama pro sebe :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GHOSTSTALKER: No jo, viz diskuse pod článkem. ;)

Úskalí českých karet pro platby (nejen) na internetu - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/uskali-ceskych-karet-pro-platby-nejen-na-internetu/
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    STEPNI_VLK:
    "Na podobně virtuálním principu funguje i tzv. Linden dollar, používaný ve hře Second Life, který není ničím kryt a z právního hlediska neznamená ani pohledávku. V případě, že by společnost Linden Labs svou činnost ukončila, zůstanou pouze zklamaní důvěřivci. Uživatelům ani regulátorům ale absence krytí či regulace nevadí. Že by systém Linden dollaru poháněla jen lidská naivita?"

Kdyby to platilo jen u virtuálních peněz... :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Nemůže mít stopstav na licence, to bylo porušení konkurence. Kromě toho můžeš jako mBank mít licenci v jiném státě EU. Nicméně mohou být hodně hodně důslední na základě lobbyingu stávajících velkých bank. Fio to trvalo docela dlouho. mBank se ty banky na začátku smály. Dneska se 300k účty to už je vážná hrozba. Nejvíce výděleční klienti jsou obvykle hodně mobilní..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VANEK: urban legend :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Mně včera kdosi z finančního oboru tvrdil, že ČNB má stopstav na licence, tak musejí něco kupovat, ale nevím, nakolik to je urban legend.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Jestli nemyslí "komplikované" = "složitý ceník, aby se zakrylo, že jsme drazí". Něco jako mbank, ale frančízovat pobočky (tak jako to má ČP). Pokud chtějí porazit mbank, tak musí nabídnout něco navíc - zahraniční platby, širokou síť bankomatů a poboček, atd.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mi to tu prijde docela zasycene, by me zajimalo jak presvedci nekoho, aby si zrusil konto jinde a presel k nim...
    "nová banka by měla zbortit představy o bankovnictví jako nesmírně komplikovaném odvětví"
    to nevim ceho se tyka, v "pouzivani" banky nic sloziteho nevidim. jedine by vylezli s vecma ala fondy a investovani ve forme, kdy netreba zapojovat mozek a staci kliknout na ikonku a dal se nestarat, tak dejme tomu. jinak si nedovedu predstavit, co tim mysli.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: v pátek se mám s pár lidma od nich potkat :) dlouho jsem poslouchal drby, že chtějí koupit LBBW (tedy její českou část), aby se nemuseli párat s papírováním, ale nakonec to asi nějak nedopadlo. no jsem zvědav, co se z toho vyklube.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: u FIO též.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZONICEK: u mbank je vsechno, co popisujes, zdarma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam