BUTHRAKAUR: moneybookers kartu pouzivam uz pres rok, uz jsem to tu psal. Kamos taky, zadnej hacek v tom neni, funguje to pohodove. Dokonce jsem tu kartu jednou ztratil a bez problemu ji okamzite zablokoval pres ucet. Za tejden mi prisla za 10 euro servisniho poplatku nova karta. Dokonce, kdyz si zridis ucet u FIO v Eurech, tak si tam muzes posilat rovnou Eura na jejich sbernej ucet na slovensku a neplatis zadny transakcni poplatky, jenom u FIO 3E za slozeni hotovosti na ucet (FIO ma jinak obecne blby kurzy na devizy, prebrany od CSOB).
Navic vyber z jakyhokoliv bankomatu v Eurozone je jen za 1,80E.
Nevyhoda: limit na transakci je jenom 1000 Euro.
Jako bonus navic je, ze pokud nekam litas s Ryanairem, tak ti neuctujou ten extra poplatek 10E za jeden leg.
Vyhody: Pin na karte si muzete zmenit na co chcete + kdyz mi kartu ukradnou, tak presne vim, o kolik maximalne prijdu - a podle toho, do jak ryzikovy zeme jedu, podle toho si tam necham tolik penez.
Takze moneybookers MasterCard vrele doporucuju.
Jedinej hacek je, ze MB nejsou zatim banka, takze vklad u nich neni pojistenej. A kdyby se nekdy polozili, tak nic nedostanes. Jednou jsem si k nim poslal vic jak 1000 Euro najednou a prisel mi email, ve kterym sem musel kliknout na potvrzovaci link, ze s tim, ze kdyz se polozej, tak nic nedostanu, souhlasim.
Karta je jinak vedena u nejaky skotsky banky, takze to celkem splnuje ten tvuj pozadavek, aby byla z nejaky akceptovany zeme. Divil bych se, kdyby UK nebylo akceptovany.