• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Většinou se používá spíš předčasná výměna za stovku dle http://www.mesec.cz/clanky/s-platebnimi-kartami-maestro-uz-jde-platit-na-internetu/ (ale jasně, tam není stejné číslo).
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Přesně tak, je to předčasná obnova za 250.-
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOM_HOST: Zjevně protože nesleduješ [ VANEK @ mBank ] nebo nějaká oborová média.

MUNIN: Nějakým způsobem se dá dostat i ke stávajícím kartám, ale to je AFAIK de facto zpoplatněná výměna za novou.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAMM: MUNIN: a proc to nevim? :) platim visu jak blb ...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TOM_HOST: Zhruba od půlky dubna je na jejich (=ČSOB) nově vydaných Maestro kartách CVV kód a dá se s nimi platit na netu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM_HOST: Maestrem se teď už dá platit on-line :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    SHADOWALKER: fio ma internetovou kartu zdarma? Odkdy?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    HARALD: Dospěla jsem do stejného bodu a zřídila si účet u Fio. Internetovou kartu mají, měla by mi přijít za 14 dnů na pobočku - provoz zdarma. Embosku jsem zatím neřešila. Po dobu testování Fio (a než dorazí poslední fakturované platby) si ještě nechávám RB.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: U mBank můžeš internetové transakce povolovat a zakazovat sám přímo v IB s okamžitou platností. Tedy pokud chceš nakupovat, tak ji povolíš a pak zakážeš.
    HARALD
    HARALD --- ---
    COMMANCHE: Když mi někdo ukradně běžnou debetní kartu, nebude ji moct použít k nakupování v inetových shopech, protože tam jsou inetové transakce zakázány. Na netové kartě mám navíc poměrně nízký limit, nižší, než využívám při platbách běžnou kartou.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    K cemu je dobre mit kartu specialne na internetove platby? Ja pouzivam na to kreditku od Citibank - je taky zadarmo, neni spojena s uctem, da se platit i v obchodech a ma bezurocnou dobu 55 dni.
    VXP
    VXP --- ---
    HARALD: FIO + mBank :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Mám (jako jiní) zkušenost s mBank. I když na ní lidi nadávají, já ji mohu stále doporučit. Ad tvůj seznam - tady jsou ceny

- běžný účet = 0,-
    - cca 10 příchozích plateb měsíčně = 0,-
    - cca 30 odchozích plateb měsíčně = až 20,- (od 11. platby se platí za mezibankovní styk, platby do mBank se nepočítají). Dá se snížit tím, že více užíváš trvalé příkazy a inkaso.
    - 6 trvalých příkazů = 0,-
    - 4 svolení s inkasem = 0,-
    - embosovaná debetní karta = 0,-
    - samostatná internetová debetní karta = 150,- ročně za druhou kartu. Nebo použij kreditku zadarmo (nastavíš si limity na ostatní na nula).
    - cca 2 výběry z bankomatu měsíčně = 18,- nebo 0,- (pokud platíš kartami třeba nákupy v sámošce)
    - jednou za čas výběr z bankomatu v zahraničí = může být drahé - není dobrý kurz +2% na Visa kurz. Plus 35,- za výběr pokud je pod 2000 (to většinou přesáhneš).

mBank NEMÁ kontokorent (místo toho užívám kreditku) a zahraniční platby (ani příchozí). Rovněž nemá hotovostní pokladnu na vklad nebo výběr.

Ad přechod - já to dělal ručně - založil účet a postupně převedl všechny platby. Pak jsem ČS zrušil (nějaký čas jsem to číslo účtu držel kvůli možné příchozí platbě). Pokud chceš využít nějaký balíček RB, tak si nech přechodnou dobu posílat výplatu na RB a celou ji přesuň na mBank, odkud používáš služby.

Ad zřízení u mBank - kiosek mají na Chodově v obchodním centru.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAMM: neměl bych se přejmenovat na ADAMF ať je v tom pořádek? :-)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    HARALD: ten prechod by me taky zajimal...ja sem teda pravidelne cerpam kontokorent, takze musim vybrat vhodne obdobi pro to, az budu vedet, ze to zvladnu :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAM: mBank má v tom kombu výrazně komfortnější ovládání platebních karet. nejen že emboska je zadarmo, ale nastavování on-line limitů, možnost změny PINu a podobně nemá (zatím) u FIO adekvátní náhradu.

HARALD: tobě v zásadě asi příliš radit netřeba, vyznáš se dost a myslím, že jsi sám viděl, že kombinaci mB+FIO zde má vyzkoušenou řada lidí... ADAM s důrazem na FIO, ADAMM s důrazem na mBank :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAM: mBank má právě tu platební kartu na internetové platby zdarma. Plus nějaké ty výběru z bankomatů zdarma, pokud člověk za daný měsíc zaplatí kartou víc než 4000 korun.
    ADAM
    ADAM --- ---
    WITTGENSTEIN: ta mBank v tom kombu imho k ničmu potřebná není :-)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    HARALD: Kombo Fio + mBank. Internetovou platební kartu zdarma budou prý mít brzy, stejně jako se snad brzy zbaví té opičárny se slovenským IBANem.
    HARALD
    HARALD --- ---
    A doplním, že k ceníku s upozorněním na nové ceny bylo možné se dostat jenom po zalogování a pak po 5 (slovy: pěti) kliknutích na neintuitivní položky v menu i obrazovky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam