HARALD: Mám (jako jiní) zkušenost s mBank. I když na ní lidi nadávají, já ji mohu stále doporučit. Ad tvůj seznam - tady jsou ceny
- běžný účet = 0,-
- cca 10 příchozích plateb měsíčně = 0,-
- cca 30 odchozích plateb měsíčně = až 20,- (od 11. platby se platí za mezibankovní styk, platby do mBank se nepočítají). Dá se snížit tím, že více užíváš trvalé příkazy a inkaso.
- 6 trvalých příkazů = 0,-
- 4 svolení s inkasem = 0,-
- embosovaná debetní karta = 0,-
- samostatná internetová debetní karta = 150,- ročně za druhou kartu. Nebo použij kreditku zadarmo (nastavíš si limity na ostatní na nula).
- cca 2 výběry z bankomatu měsíčně = 18,- nebo 0,- (pokud platíš kartami třeba nákupy v sámošce)
- jednou za čas výběr z bankomatu v zahraničí = může být drahé - není dobrý kurz +2% na Visa kurz. Plus 35,- za výběr pokud je pod 2000 (to většinou přesáhneš).
mBank NEMÁ kontokorent (místo toho užívám kreditku) a zahraniční platby (ani příchozí). Rovněž nemá hotovostní pokladnu na vklad nebo výběr.
Ad přechod - já to dělal ručně - založil účet a postupně převedl všechny platby. Pak jsem ČS zrušil (nějaký čas jsem to číslo účtu držel kvůli možné příchozí platbě). Pokud chceš využít nějaký balíček RB, tak si nech přechodnou dobu posílat výplatu na RB a celou ji přesuň na mBank, odkud používáš služby.
Ad zřízení u mBank - kiosek mají na Chodově v obchodním centru.