• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MRTVY_KENNY: trochu jsem přehodnotil priority. Výběry nebudou vůbec, pouze platba převodem na jiný účet, případně platba kartou po netu. Tady mě trochu mate Fio, neumožňoval to s běžnou kartou, ale již prý to lze. Tudíž na výběry kašlu.

Půjde tedy jen o potřebu zdarma příchozích a odchozích plateb, platbu po internetu, funkci úschovny peněz. Takže asi fakt Fio.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BRUKEV: jeste k tem vyberum zdarma.. tam mas zdarma jen specificky bankomat http://www.pharro.cz/bankomaty
    jinak bankomat csob za 6 a ostatni za 30.. ale treba mas zrovna ten pharro nejke pri ceste.

u mbank ale hotovost nevlozis a pokud neutratis alespon 4000 kartou, tak te to vyjde nejmin na 9kc, ale kdekoliv.. (rsp viz tady dole http://www.mbank.cz/osobni/mkonto/#tabs=5 )
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, zatím díky reagujícím za tipy a reakce. Zřejmě zvítězí Fio. Služby, které potřebuji má zdarma, pobočka je u nás ve městě, ve čtvrtek jdu do akce.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NELLAS: zatím mi byla doporučena m-bank. Prioritou je zatím vedení účtu zdarma.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BRUKEV: Tipnu si... doporučí ti mBank nebo Fio :))
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Takže jako zřídit účet v USD, k němu kartu a dobíjet u obchodníka? Co konkrétně bys doporučil pro takové běžné domácí naupování na Amazonu atp. v objemu několika stovek měsíčně?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ahoj, nejspíš už to zde bylo Xkrát, ale měl bych prosbu o radu s výběrem banky pro osobní účet.

Aby to bylo komplikovanější, tak pár podmínek a detailů.

Běžný účet mám již dlouho u spořitelny. Rušit ho nehodlám z důvodu úvěru u spořky, navíc můj účet využívá i další člen domácnosti. Což mě trochu omezuje, proto bych chtěl založit u nějaké banky další, čistě vlastní účet.

Využití bude velmi jednoduché.
    1) občasné vklady, převody peněz
    2) využití bude i pro platby po internetu
    3) výber kartou tak 2-3 krát za měsíc
    4) občasná platba kartou v obchodech (1-2 měsíčně)

Jde prostě o bokovku, kde budu mít něco málo peněz pro vlastní zájmy.

Zajímá mě tedy účet s co nejůevnějším provozem (zdarma). Je něco takového?

ADAM
    ADAM --- ---
    obalka (cenne psaní) neni marná možnost.

záleží na výši částky. (pojištění tam jde do 1mil. kč)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    dotaz, je mozne prijit do banky s hotovosti v ruce a pozadat je o poslani penez na ucet v zahranici? potrebuji poslat dolary a ucty mam jen v CZK a EUR takze nechci zbytecne prichazet o dalsi penize prevodama /2x prevod/, nebo je nejaka meneztratova moznost mimo poslani v obalce? :)
    mam ucty ve fio/eur/ a csob/czk/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm.. nekdo dolu a nekdo nahoru. AXA bank

od 1.7.2011
    0 - 3 000 000 Kč 2,0% p.a.
    3 000 001 Kč a více 1,3% p.a.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    FRANCIMOUR: Záleží na požadavcích: Citi - bez poplatků za příchozí platby a hodně měn, FIO je dobré na europlatby a převody na Slovensko, RB má zajímavě řešenou multiměnovost účtu/karty. Pro odchozí platby mimo eurozónu je spíš než banku třeba hledat devizového obchodníka.
    ADAM
    ADAM --- ---
    FRANCIMOUR: fio :-)
    FRANCIMOUR
    FRANCIMOUR --- ---
    Zdravím, mám dotaz nejlepší devizový účet?
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    MUNIN: viděl bych to jako jednoduchý a levný způsob jak předejít nasrání zákazníka. Náklady na řešení dotazů typu "proč mi to jednou připisujete a pak odepisujete" přes call centrum/reklamace budou asi vyšší než to postiženým zákazníkům nechat. 10000mil má hodnotu 0,0, prd ne?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MUNIN: jestli to je marketingová akce, tak to zavání klamavými obchodními praktikami.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    "... v důsledku technické chyby na straně Citibank Europe plc Vám byl v měsíci květnu 2011 nesprávně přidělen "První vstupní bonus" ve výši 10 000 mil... blá, blá, blá ... Chybně připsaný bonus 10 000 mil proto bude ponechán."

A já si nejsem jist, jestli je to v českých podmínkách nevídaně férový způsob vyřešení průšvihu nebo aranžovaná marketingová akce. Tušíte někdo?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Ve spořitelně ví o všech stížnostech na webu, ale nemůžou na ně prý veřejně reagovat. Takže ani na tohle...

prodejna.biz: Zkušenost s Českou spořitelnou
    http://blog.prodejna.biz/2011/06/zkusenost-s-ceskou-sporitelnou-aneb.html

ani na tohle:

Lokutus – Česká spořitelna - zachraň se kdo můžeš
    http://lokutus.cz/895144-ceska-sporitelna-zachran-se-kdo-muzes.php

a když jsem minulý týden napsal na Twitter, aby si udělali krátké URL na Facebooku, všiml si toho někdo? hm-hm.. ;)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Dnes na konferenci Loyalty 2011 - teď jsem si poslechl, jak všichni milují Českou spořitelnu. Chcete paní ombudsmance něco vzkázat? :)

Loyalty 2011 Program
    http://www.smithnovak.com/konference/loyalty-2011-program.html
    VANEK
    VANEK --- ---
    KIDLI: Spíš asi 5 - jednak mi to diktovala o nějakém starším balíčku, jednak jsem to pak našel v dnešních novinách :-)
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    VANEK: to ani nemusíš :-) výběr z bankomatů unicredit je v celé Evropě za stejnou cenu. Tzn jestli má dotyčný doma výběry v ceně paušálu, má je i po Evropě, pokud je doma platí má je (tuším) za 9 korun i v Evropě
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Zkusil jsem volat na infolinku a tam mi vyjmenovali balíčky, ve kterých jsou výběry v zahraničí zadarmo; do sazebníků jsem se nenořil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam