• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ADAMM: Tak průkaz totožnosti snad budou chtít všude.. :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELLAS: někde po tobě mohou chtít pas (mBank, Zuno), i když je otázka, jak moc na to mají právo ;)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GHOSTSTALKER: Díky, já si to myslela, ale ověření není nikdy na škodu :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    ale i mimo EU jsou podmínky vesměs stejné. jen vyjímečně účet neotevřou. a občas bývá požadavek trvalý pobyt v čr.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    NELLAS: V rámci EU nelze diskriminovat na základě státní příslušnosti. Mimo EU je to něco jiného...
    ADAM
    ADAM --- ---
    u každé banky jinak. v zásadě jsou podmínky stejné.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Měla bych takový ověřující dotaz.. účet u české banky si se stejnými podmínkami jako občan ČR může otevřít kdokoliv? Nebo jsou na to jiné sazebníky či požadavky?
    Díky.
    COLISA
    COLISA --- ---
    mockrát děkuji všem za odpovědi, jdu to prověřit, díky moc:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    COLISA: uplne nejlepsi devizy.cz ale kvuli jednorazovimu prevodu se to nevyplati zarizovat.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    COLISA: pokud to nemusis mit primo, levneji by to vyslo pres moneybookers apod. (posles penize na jejich cesky ucet, aby ti dobili konto, a pak je vyberes na ucet ve vb)
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    COLISA: prima odpoved je
    ceska sporitelna odstavec 4.1.
    Česká spořitelna - Platební styk
    http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-finance/platebni-styk-d00013516#toc_4.

komercni banka:
    Sazebník KB - Úhrady v tuzemsku, ze a do zahraničí
    http://www.sazebnik-kb.cz/cs/obcane/platebni-styk/uhrady-v-tuzemsku-ze-a-do-zahranici.shtml
    COLISA
    COLISA --- ---
    Ahoj, mám dotaz, prosím o radu, potřebuji poslat 400£ (cca 11000) na účet do VB a nemůžu na webovkách najít informace kolik mě to bude stát u České spořitelny a Komerční banky? U Komerčky mám jak CZK,tak eurový účet... Nevím kde najít potřebné částky za poplatky... Řeším, zda mě vyjde levněji si to poslat z ČS na KB na českej účet a pak na eurový nebo rovnou třeba od Český spořitelny...Zítra budu hledat dál,ale říkala jsem si, že mi tady třeba někdo poradí...Moc se v tom nevyznám, mockrát děkuji:)
    ADAM
    ADAM --- ---
    je možné, že to je výhodnější (nevím, mbank nepoužívám), ale kurzy to jsou pořád velmi špatné. horší než třeba čsob.

s axou člověk uspoří dost.
    VXP
    VXP --- ---
    ADAM: o tom dost pochybuju... je tam jenom jeden prepocet, ne dva prepocty +2% poplatek... a vzdycky vidim cenu rovnou v korunach, kterou mi i strhnou, kdezto v mbank strhli predbeznou castku, ktera se pak aktualizuje podle aktualniho kurzu az platba probehne...
    ADAM
    ADAM --- ---
    VXP: paypal má kurzy snad ještě příšernější než mbank :_)
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAMM: nojo, když já si tam tu rezervu nemam jak udělat ;)
    VXP
    VXP --- ---
    RETESKA: ja platim vsechno pres paypal... a na paypalu jsem je pozadal, aby mi to prepocitavali do korun rovnou oni... a mam problem s mbank a 2x prepoctem vyresen :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: pokud nakupuješ v UK a platíš řádově tisíce korun měsíčně, tak bych na tvém místě do toho AXA účtu šel. uděláš si tam rezervu a holt to nebude 100% pohodlné... udělal jsem to taky tak a to jsem bývalý zaměstnanec mBank :) otázka je, zda nebudeš mít taky někdy problémy s akceptací té AXA karty - mně se to stalo bohužel hned několikrát.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    RETESKA: tyka, dokud se v britanii plati librami
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    RETESKA: a hlavně teda v poslední době nakupuju jen z Británie, protože na nějaké objednávky z USA nemám nerva, takže se mě snad netýká ani ta ne-eurozónní přirážka.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    LUDWIG_: hmmm, já pořád uvažuju, zda změnit kartu pro platby na netu, ale vždycky nakonec pozitiva těch nákupů přes kartu mBank převáží negativa. tu vyšší cenu beru jako daň za pohodlí, že to všechno funguje, všechno v IB vidím, je to skvěle provázané s mými dalšími kartami a účty v mBank (jinou banku nepoužívám), vedení všeho mám zdarma. to že nebudu vidět hned nebo později všechny informace by mi asi dost vadilo, já si to neustále dost kontroluju, navíc využívám kreditní kartu (tam jsem taky řešila jestli by se nevyplatilo jít jinam, ale jelikož stíhám všechny peníze vracet na kartu nebo je aspoň protáčet, nebyl důvod se pídit po lepších procentech, jelikož mám vlastně dlouhodobou půjčku zdarma).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam